صفحه اصلي > بازار پول > فرار ۳۵ درصدی سرمایه‌های خارجی از ایران

فرار ۳۵ درصدی سرمایه‌های خارجی از ایران


4 تیر 1393, 03:04.
ایران و جهان - در تازه‌ترین گزارش سالانه‌ "کنفرانس بازرگانی و توسعه‌ی اقتصادی سازمان ملل متحده"، در میان ۲۰۲ کشور جهان نام ایران با جذب ۳ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار سرمایه‌گذاری‌ مستقیم خارجی در سال ۲۰۱۳ در رتبه‌ی ۵۹‌ـ‌ ام ثبت شده است.



بر اساس تازه‌ترین گزارش‌ "کنفرانس بازرگانی و توسعه‌ی اقتصادی سازمان ملل متحده‌ـ آنکتاد"، قدرت جذب سرمایه‌‌‌های خارجی ایران در سال ۲۰۱۳ میلادی، ۳۵ درصد کاهش داشته است. ایران در سال ۲۰۱۲ از این نظر در رتبه‌ی
۴۹‌ـ ام جهان جای گرفته بود.

همین گزارش نشان می‌دهد که آلمان در سال ۲۰۱۳ با جذب ۲۷ میلیارد دلار سرمایه‌‌ی خارجی نسبت به سال پیش از آن، رشدی دو برابر داشته و در میان ۲۰۲ کشور جهان مقام ۱۵ـ ام را کسب کرده است.

آمریکا، در صدر جدول
آمریکا،‌ با جذب مبلغی بالغ بر ۱۸۷ میلیارد دلار در سال ۲۰۱۳ هم‌چنان در صدر جدول "ارزیابی قدرت جذب سرمایه‌‌های مستقیم خارجی کشورهای جهان" که بر اساس آمار رسمی آنکتاد تنظیم می‌شود، قرار دارد.

شرکت‌های خارجی و کنسرن‌های بین‌المللی در سال ۲۰۱۲ بیش از ۱۶۱ میلیارد دلار در این کشور سرمایه‌گذاری کرده بودند. پس از آمریکا،‌ چین در مقام دوم این جدول جای گرفته است.


در جذب سرمایه‌های خارجی آمریکا در مقام نخست قرار دارد 
میزان جذب سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی این کشور در سال ۲۰۱۳ بالغ بر ۱۲۴ میلیارد دلار بوده است.

روسیه با ۷۹ میلیارد دلار که به‌وی�?ه در بخش صنعت استخراج نفت سرمایه‌گذاری شده، رتبه‌ی سوم را کسب کرده است.

بر پایه‌ی این گزارش سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی در سراسر جهان در سال ۲۰۱۳ میلادی به‌طور کلی افزایشی ۹ درصدی داشته و بالغ بر ۱.۴۵ میلیارد دلار بوده است.

به گفته‌ی بان‌کی مون، دبیر کل سازمان ملل، این میزان با سرمایه‌گذاری‌های پیش از آغاز بحران مالی جهانی برابر است. او از این روند به عنوان "گرایشی امیدوارکننده" یاد می‌کند.

رشد نابرابر
پایگاه خبری "تاگس‌شاو‌ـ آنلاین" می‌نویسد که رشد نرخ جذب سرمایه‌گذاری خارجی در تمام کشورهای جهان از روندی یک سان برخوردار نبوده و در بیش از نیمی از کشورهای صنعتی جهان، افتی چشم‌گیر داشته است.

به عنوان مثال، میزان سرمایه‌گذاری خارجی در فرانسه در سال ۲۰۱۳ که بالغ بر ۴.۸ میلیارد دلار بوده، نسبت به سال پیش از آن بیش از ۸۰ درصد کاهش یافته است.

این رشد منفی در بریتانیا بیش از ۱۹ درصد بوده است. با این‌حال این کشور در جدول ارزیابی با جذب ۳۷ میلیارد دلار سرمایه‌ی خارجی، در رتبه‌ی بالاتری از آلمان قرار دارد.

ایتالیا با حجم سرمایه‌گذاری خارجی‌ای حدود ۱۶.۵ میلیارد دلار در سال ۲۰۱۳، مقام ۲۰‌ـ ام را کسب کرده است.

در میان کشورهای عضو اتحادیه‌ی اروپا، اسپانیا توانسته بیشترین حجم سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی در این سال را جذب کند. این کشور با سرمایه‌ی خارجی‌ای بالغ بر ۳۹ میلیارد دلار، در ردیف ۹‌ـ ام جدول ارزیابی قرار دارد.


در اروپا، اسپانیا بیشترین حجم سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی را داشته است 
آنکتاد در این گزارش هم‌چنین می‌نویسد که کشورهای درحال رشد در این سال، بیشترین سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی را جذب کرده‌اند: حدود ۵۴ درصد کل سرمایه‌های خارجی که بالغ بر ۷۷۸ میلیارد دلار در سال ۲۰۱۳ بوده است، در این کشورها سرمایه‌گذاری شده است.

هنگ‌کنگ با ۷۷ میلیارد دلار،‌ برزیل و سنگاپور با ۶۴ میلیارد دلار، کانادا با ۶۲ میلیارد دلار، استرالیا با ۵۰ میلیارد دلار‌ و مکزیک با ۳۸ میلیارد دلار نیز به ترتیب در رتبه‌های بعدی جای گرفته‌اند.

بازگشت | Web Statistics