گروه بازار پول - معاون بخش ارتباطات IMF در گردهمایی تشریح سیاستهای ارتباطی صندوق بینالمللی پول در بانک مرکزی گفت: حدود یک تریلیون دلار از منابع صندوق قابل استفاده بوده و می تواند یک خط اعتباری برای بانک های مرکزی تلقی شود.
به گزارش پایگاه خبری رازپول ، کریستوف روزنبرگ در گردهمایی تشریح سیاستهای ارتباطی صندوق بینالمللی پول در بانک مرکزی با بیان اینکه این صندوق در سال ۱۹۴۴ و همزمان با وقوع رکود بزرگ در پایان جنگ جهانی دوم تشکیل شد، گفت: در آن زمان احساس شد که لازم است کشورها برای هماهنگ کردن سیستم های پولی خود با یکدیگر تعامل داشته باشند.
معاون بخش ارتباطات IMF با اشاره به اینکه این صندوق در ابتدا برای بازسازی اروپا و پس از آن برای کمک به کشورهای در حال توسعه ایجاد شد، بیان کرد: IMF به عنوان محافظ ثبات مالی بین المللی عمل می کند و امروز ۴ وظیفه اصلی را پیش بینی کرده است.
وی افزود: ثبات مالی، پژوهش ها، آخرین وام دهنده و کمک فنی به کشورها از وظایف این نهاد است و IMF در حال حاضر ۳ تریلیون دلار ترازنامه دارد.
کریستوف روزنبرگ، آمریکا را با ۱۶.۵ درصد بزرگترین سهامدار IMF اعلام کرد و گفت: سهم ایران در حال حاضر ۷ دهم درصد بوده و یک سهم هم در مدیریت اجرایی دارد. حدود یک تریلیون دلار از منابع صندوق نیز قابل استفاده بوده و می تواند یک خط اعتباری برای بانکهای مرکزی تلقی شود.
وی وام دهی و حمایت مالی از کشورهای نیازمند را از وظایف این صندوق برشمرد و افزود: کشورها می توانند در یک دوره دو تا سه ساله وام با نرخ سود ۲ درصد بگیرند.
معاون بخش ارتباطات IMF افزود: ایران قبلا در خط مقدم اصلاح یارانه های انرژی بود و فرآیند مصنوعی ارزان سازی قیمت ها را متوقف و بهای آن را به نرخ بازار رساند. |