صفحه اصلي > بازار پول > بانک دی و دو محرک مهم تاثیر گذار بر سود/زنگ خطر انباشت مطالبات به گوش می رسد

بانک دی و دو محرک مهم تاثیر گذار بر سود/زنگ خطر انباشت مطالبات به گوش می رسد


25 مهر 1395, 09:51.
گروه بازار پول - آیتم مهم مطالبات مشکوک الوصول یکی از مولفه هایی است که سود بانک دی را ممکن است در روزهای آینده تهدید کند
به گزارش پایگاه خبری رازپول، بانک دی که پرداخت تسهیلات جدید در بانک دی در قالب عقد مرابحه را به تازگی آغاز کرده و اعلام داشته مشتریانی که در خرید کالا و توسعه کسب و کار خود کمبود نقدینگی دارند، می‌توانند با استفاده از این طرح و بدون صرف زمان نقدینگی مورد نیاز را با نرخ سود متناسب با مبلغ تسهیلات از هشت تا 18 درصد دریافت کنند،در گزارش عملکرد سه ماهه اول در حالی به زیان 351 ریالی هر سهم رسیده که ظاهرا در این مدت مولفه هاي عملياتی بانک نسبت به دوره مشابه سال گذشته رشد داشته و با کمی مدیریت منابع و دارایی تعدیل افزایش سود دور از انتظار نیست.
البته 44 درصد هزینه مطالبات مشکوک الوصول هم پوشش داده شده است که نسبت به دوره مشابه 209 درصد رشد داشته و وزن بالایی در هزینه هاي بانک را به خود اختصاص داده است.

بانک دی که این روزها به واسطه تغییر مدیریت دستخوش اخبار متعددی بوده در سه ماهه امسال 26 درصد سود تسهيلات خود را محقق کرد که نسبت به دوره مشابه سال گذشته رشد 41 درصدي دارد.

هرچند که بانک در پنج ماهه سال 95 تعداد 225 فقره اعتبار اسنادی معادل 97 میلیون دلار گشایش کرده است که یکی از مهمترین دستاوردهای بانک دی پس از اخذ مجوز مرحله دوم ارزی محسوب می‌شود.
البته گزارشات نشان می دهد که از ابتدای سال تا پنج ماه مرداد تعداد 2397 فقره حواله ارزی بازرگانی و غیر بازرگانی معادل 716 میلیون دلار صادره به کشورهای دیگر انجام شده است.

البته مجموع گردش فعالیت‌های ارزی بانک دی بالغ بر 800 میلیون دلار در پنج ماهه امسال بوده که می تواند آیتم مثبتی در گزارشات شش ماهه باشد.
این بانک که تاکنون خرید و فروش حواله ارز مشتری و گشایش اعتبار را در برنامه های خود داشته آماده است با اخذ مجوز مرحله سوم فعالیت‌های ارزی در ماه‌های آتی، تسهیلات کوتاه مدت و میان مدت ارزی نیز به مشتریان ارائه دهد.
در این میان بررسی ها نشان می دهد که 26 درصد سهم سودپرداختی به سپرده گذاران در این بانک محقق شد که رشد 59 درصدي نسبت به دوره مشابه داشت و البته 10 درصد درامد غير مشاع پوشش داده شده است که بخش اصلی آن درآمد کارمزدي است.

اما دليل اصلی زیان دهی بانک در سه ماهه اول ، عدم تحقق سود سرمایه گذاری و سپرده گذاری است در حقيقت بانک دي براي سال مالی جاری11873 ميليارد ریال معادل 31 درصد درآمد مشاع سود سرمایه گذاری و سپرده گذاری برآورد کرده بود که از این ميزان 4346 ميليارد ریال به سود سهام برق دماوند (که آخر سال مالی جاری محقق ميشود) اختصاص دارد و 4728 ميليارد ریال نیز به سود سرمایه گذاری توسعه دیدار ایرانیان اختصاص می یابد.
از این رو اگر درآمدهاي یاد شده را به سه ماهه تعميم دهيم بانک دي ميتوانست 45 ریال به ازاي هر سهم سود محقق کند .

گفتنی است یکی از نکات مطرح شده در این نماد فروش 2.5 تا 5 درصد برق دماوند به قيمت 13000 تا 14000 ریال است. این در حالی است که قیمت تمام شده این نیروگاه براي بانک حدود 12500 ریال است که در صورت واگذاری این بلوک از این محل نيز قابليت رشد سود خواهد داشت .

بنابراین نکات مهم در تحقق سود این بانک به تحقق سود پيش بينی شده در برق دماوند و کنترل هزینه مطالبات مشکوک الوصول، باز می گردد و ریسک بانک پتانسيل انتقال مطالبات سنگين معوق به مشکوک الوصول است . بررسی ها نشان داد که 12 درصد از تسهيلات اعطایی توسط بانک دي مطالبات غير جاري است که نسبت به سال 93 بيش از 1.5 درصد افزایش داشته، بر همين اساس بيش از 5 هزار ميليارد ریال معادل 6 درصد مطالبات غير جاری بانک معوق است که این عدد نسبت به سال گذشته 133 درصد افزایش نشان می دهد که ميتواند درسال بعد با انتقال به مشکوک الوصول براي بانک هزینه آفرین شود.

بازگشت | Web Statistics