صفحه اصلي > بازار پول > راهنمای خرید خانه با صندوق پس‌انداز مسکن یکم زوجین خانه اولی

راهنمای خرید خانه با صندوق پس‌انداز مسکن یکم زوجین خانه اولی


26 مرداد 1395, 06:02.
گروه بازار پول - بانک مسکن به تازگی راهنمای تصویری(اینفوگرافیک) تسهیلات زوجین با مبلغ 600ر1 میلیون ریال در شهر تهران و سایر شهرها را منتشر کرده است .
1- اعطای تسهیلات خرید و ساخت مسکن از محل صندوق پس‌انداز مسکن یکم به زوجین خانه اولی بر روی یک پلاک ثبتی به ترتیب 600ر1 میلیون ریال در شهر تهران (هر یک از زوجین حداکثر 800 میلیون ریال) ، 200ر1 میلیون ریال در مراکز استان‌ها و شهرهای بالای 200 هزار نفر (هر یک از زوجین حداکثر 600 میلیون ریال) و 800 میلیون ریال در سایر مناطق شهری (هر یک از زوجین حداکثر 400 میلیون ریال) امکان‌پذیر می‌باشد.

2- تجمیع امتیاز تسهیلاتی صندوق پس‌انداز مسکن یکم هر یک از زوجین خانه اولی با اوراق گواهی حق تقدم استفاده از تسهیلات مسکن به صورت مجزا و پرداخت تسهیلات به زوجین به شرح بند فوق (و تا سقف‌های تسهیلاتی فوق)، مشروط به عدم تجاوز تسهیلات از محل اوراق گواهی حق تقدم استفاده از تسهیلات مسکن هر یک از زوجین از 500، 400 و 300 میلیون ریال (000ر1 میلیون ریال، 800 میلیون ریال و 600 میلیون ریال برای مجموع تسهیلات از محل اوراق گواهی حق تقدم استفاده از تسهیلات مسکن زوج و زوجه) به ترتیب در شهر تهران، مراکز استان‌ها و شهرهای بالای 200 هزار نفر و سایر مناطق شهری امکان‌پذیر می‌باشد.

3- تجمیع و تلفیق امتیاز تسهیلاتی صندوق پس‌انداز مسکن یکم هر یک از زوجین، با امتیاز سایر حساب‌های تعهدی مسکن ایشان (از جمله حساب صندوق پس‌انداز مسکن یکم، صندوق پس‌انداز مسکن، صندوق پس‌انداز ساخت مسکن(صرفاً جهت ساخت) و حساب پس‌انداز مسکن جوانان)، به صورت مجزا و طبق مقررات عمومی حساب صندوق پس‌انداز مسکن یکم بلامانع می‌باشد.

4- در استفاده از مزایای صندوق پس‌انداز مسکن یکم به شرح فوق، زوجین بایستی هر دو واجد شرایط استفاده از تسهیلات صندوق پس‌انداز مسکن یکم بوده، رعایت مقررات و ضوابط موضوعه از جمله وجود حساب‌های صندوق پس‌انداز مسکن یکم به نام هر یک از زوجین به صورت مجزا و رعایت مدت انتظار و متوسط موجودی برای هر یک از حساب‌ها به صورت جداگانه، احراز توانایی پرداخت اقساط و ...، الزامی می‌باشد.

5- در صورتی که احدی از زوجین دارای امتیاز صندوق پس‌انداز مسکن یکم باشد، می‌تواند به اتفاق همسر خود که دارای اوراق گواهی حق تقدم استفاده از تسهیلات مسکن می‌باشد، از تسهیلات زوجین جهت تهیه یک واحد مسکونی استفاده نماید (پرداخت 2 فقره تسهیلات جهت تهیه یک واحد مسکونی). پرداخت تسهیلات به زوجین مذکور، مشروط به عدم تجاوز تسهیلات از محل صندوق پس‌انداز مسکن یکم (و یا صندوق پس‌انداز مسکن یکم توأم با اوراق گواهی حق تقدم استفاده از تسهیلات مسکن) زوج یا زوجه از 800، 600 ، 400 میلیون ریال و تسهیلات از محل اوراق گواهی حق تقدم استفاده از تسهیلات مسکن شخص دیگر از 500، 400 و 300 میلیون ریال و در مجموع به ترتیب 300ر1 میلیون ریال در شهر تهران، 000ر1 میلیون ریال در مراکز استان‌ها و شهرهای بالای 200 هزار نفر و 700 میلیون ریال در سایر مناطق شهری) بر روی یک پلاک ثبتی امکان‌پذیر می‌باشد.

6- سایر مقررات از جمله تعویض وثیقه، تغییر نام مدیون (انتقال مانده بدهی)، فک رهن از سند رهنی در قبال افتتاح سپرده ها و ...، تابع مقررات حساب‌های صندوق پس‌انداز مسکن یکم می‌باشد.

7- تقسیط تسهیلات به 3 روش ساده ، پلکانی سالانه با ضریب افزایش 3 درصد و پلکانی سالانه با ضریب افزایش 5 درصد و پلکانی دوره ای 48 ماهه با ضریب افزایش 20 درصد امکان‌پذیر می باشد. اوراق گواهی حق تقدم استفاده از تسهیلات مسکن زوجین

1- اعطای تسهیلات خرید و ساخت مسکن از محل اوراق گواهی حق تقدم استفاده از تسهیلات مسکن به مزدوجین مشروط به عدم استفاده از تسهیلات زوجین طرح سال 92، به ترتیب 000ر1 میلیون ریال در شهر تهران (هر یک از زوجین حداکثر 500 میلیون ریال)، 800 میلیون ریال در مراکز استان‌ها و شهرهای بالای 200 هزار نفر (هر یک از زوجین حداکثر 400 میلیون ریال) و 600 میلیون ریال در سایر مناطق شهری (هر یک از زوجین حداکثر 300 میلیون ریال) بر روی یک پلاک ثبتی امکان‌پذیر می‌باشد.


2- تجمیع امتیاز تسهیلاتی اوراق گواهی حق تقدم استفاده از تسهیلات مسکن هر یک زوجین با سایر حساب‌های تعهدی مسکن (از جمله حساب صندوق پس‌انداز مسکن، صندوق پس‌انداز ساخت مسکن(صرفاً جهت ساخت) و حساب پس‌انداز مسکن جوانان) به صورت مجزا و پرداخت تسهیلات به زوجین به شرح بند فوق، مشروط به عدم تجاوز تسهیلات از محل حساب تعهدی هر یک از زوجین از سقف فردی مقرر و عدم تجاوز کل تسهیلات اعطایی هر شخص از سقف‌های اعلامی در بند فوق امکان‌پذیر می‌باشد.

تعویض وثیقه و تغییر نام مدیون (انتقال مانده بدهی) در تسهیلات اعطایی به زوجین:

1- تسهیلات از محل اوراق گواهی حق تقدم استفاده از تسهیلات مسکن
در صورتی که تقاضای تعویض وثیقه (انتقال مانده بدهی تسهیلات از واحد قبلی به واحد ابتیاعی جدید) و یا تغییر نام مدیون (انتقال مانده بدهی تسهیلات واحد ابتیاعی از مالک قبلی به نام متقاضی جدید) به بانک ارائه گردد و مالک یا مالکین (زوجین) همزمان با انتقال، تقاضای دریافت تسهیلات زوجین به شرح این بخشنامه را داشته باشند، پرداخت تسهیلات از محل اوراق گواهی حق تقدم استفاده از تسهیلات مسکن تا سقف‌های جدید و پس از کسر مانده حین‌الفسخ تسهیلات قبلی بلامانع می‌باشد.

2- تسهیلات صندوق پس‌انداز مسکن یکم
طبق مقررات صندوق پس‌انداز مسکن یکم، در زمان تعویض وثیقه (انتقال مانده بدهی تسهیلات از واحد قبلی به واحد ابتیاعی جدید)، پرداخت تفاوت تسهیلات از محل صندوق پس‌انداز مسکن یکم به مالک اولیه امکان پذیر نخواهد بود، لیکن همسر مالک در صورت حائز شرایط بودن می‌تواند از تسهیلات صندوق پس‌انداز مسکن یکم بهره‌مند گردد. ضمناً مالک نیز در چارچوب مفاد این بخشنامه می‌تواند از تفاوت تسهیلات از محل اوراق گواهی حق تقدم استفاده از تسهیلات مسکن (تفاوت مانده حین‌الفسخ تسهیلات قبلی با سقف‌های 500، 400 و 300 میلیون ریال تسهیلات زوجین) استفاده نماید.
در زمان تغییر نام مدیون (انتقال مانده بدهی تسهیلات از مالک قبلی به نام متقاضی جدید) در صورت حائز شرایط بودن متقاضیان، پرداخت تسهیلات تا سقف‌های مقرر تسهیلات زوجین (پس از کسر مانده بدهی حین‌الفسخ تسهیلات اولیه) امکان‌پذیر می‌باشد.
بدیهی است در اقدام به شرح فوق رعایت ضوابط و مقررات جاری در خصوص قدمت پلاک مورد معرفی و ... با توجه به نوع تسهیلات پرداختی الزامی خواهد بود.


نرخ سود تسهیلات
از تاریخ95/04/16 برای تمامی قراردادهایی که منعقد (ثبت قطعی قرارداد) می‌گردند:
1- نرخ سود تسهیلات در عقود مبادله‌ای (خرید خانه، فروش اقساطی ناشی از سهم الشرکه و جعاله تعمیر و تکمیل مسکن) از محل انواع حساب‌های صندوق پس‌انداز مسکن (از جمله حساب صندوق پس‌انداز مسکن یکم، صندوق پس‌انداز مسکن، صندوق پس‌انداز ساخت مسکن) و حساب پس‌انداز مسکن جوانان، 11 درصد و از محل اوراق گواهی حق تقدم استفاده از تسهیلات مسکن 17.5 درصد تعیین می‌گردد.
ضمناً اعمال 1% تخفیف سود در تسهیلات جعاله باسپرده، در صورتی که مدت سپرده‌گذاری یک سال و بیشتر باشد، کماکان به قوت و اعتبار خود باقی است.
2- نرخ سود تسهیلات مشارکتی اعطایی از محل صندوق پس‌انداز مسکن یکم،11 درصد و از محل سایر حساب‌های تعهدی 17درصد و از محل اوراق گواهی حق تقدم استفاده از تسهیلات مسکن17.5 درصد تعیین می‌گردد.

سایر مقررات
1- در تمامی حالات پرداخت تسهیلات جهت خرید یک واحد مسکونی، رعایت ضوابط و مقررات مربوطه از جمله عدم تجاوز تسهیلات بانک از80 درصد ارزش کارشناسی ملک موضوع معامله الزامی است.

2- پرداخت دو فقره تسهیلات جهت خرید یک واحد مسکونی به زوجین به شرح مفاد این بخشنامه مستلزم خرید 6 دانگ یک واحد مسکونی از سوی زوجین بوده، ضمناً حداکثر 80 درصد ارزش کارشناسی سهم هر یک از زوجین به عنوان سقف تسهیلات قابل پرداخت به وی تعیین می‌گردد.

3- ملک مورد معرفی متقاضی جهت دریافت تسهیلات باید شرایط و مشخصات لازم (از جمله رعایت آیین‌نامه 2800 و تأیید استحکام بنا مطابق سایر تسهیلات مشابه) را داشته و از تاریخ صدور پروانه ساختمانی (جواز ساخت) آن بیش از 15 سال جهت استفاده از تسهیلات صندوق پس‌انداز مسکن یکم و بیش از 20 سال برای استفاده از تسهیلات اوراق گواهی حق تقدم تسهیلات مسکن سپری نگردیده باشد. (در صورت پرداخت تسهیلات توأم از محل های متفاوت، ملاک عمل، قدمت پلاک کمتر در تسهیلات موضوعه خواهد بود.)

بازگشت | Web Statistics