صفحه اصلي > بازار پول > مدیران ایرانی در بانک مشترک ایران و ونزوئلا چه کردند؟

مدیران ایرانی در بانک مشترک ایران و ونزوئلا چه کردند؟


3 خرداد 1395, 14:53.
گروه بازار پول - میزان ورودی بانک مشترک ایران و ونزوئلا از 8 هزارو 861 میلیارد ریال در شهریور سال93 با کاهش قابل توجه منتج به جمع ترکیب سپرده 650 میلیارد و 396 میلیون ریالی در پایان همین سال شده و این در کارنامه داوود بنایی که در سال 1392 منتخب اعضای هیات مدیره برای مدیریت بانک مشترک ایران و ونزوئلا بوده است و به نظر می رسد که به پایان دوره مدیریت نزدیک می شود، به ثبت رسیده است.

به گزارش پایگاه خبری راز پول، بانک مشترک ایران و ونزوئلا از جمله بانک هایی است که پس از توافقات برجام دوره دوم حیات خود را آغاز کردند.این بانک که از ابتدای تاسیس در صندلی مدیریت خود از مدیران ایرانی استفاده کرده است یک بار در سال 1388 و بار دیگر در سال 1392 ترکیب هیات مدیره را معرفی کرده است .
 این بانک در این دوره به عنوان سی و دومین عضو نظام بانکی کشور به شبکه شتاب پیوست و اعلام کرد که با عنایت به برقرار بودن سیستم سوئیفت بانک مشترک و ایران و ونزوئلا، علاوه بر ارایه خدمات متداول و جاری بانکی، امکان دریافت ثبت سفارش جهت واردات کالا و خدمات و انجام کلیه امور مربوط به گشایش اعتبارات اسنادی وارداتی و صادراتی، کارسازی حوالجات ارزی صادراتی و وارداتی، کارسازی ضمانت نامه‌های ارزی صادراتی و وارداتی، توسط بانک مشترک ایران و ونزوئلا میسر است.

جدیدترین اطلاعات از وضعیت این بانک در آذر ماه سال گذشته نشان می دهد که خالص تسهیلات اعطایی این بانک در بخش فروش اقساطی به 162 میلیارد و 503 میلیون ریال و در بخش مشارکت مدنی به 982 میلیارد و 359 میلیون ریال رسیده است که این تسهیلات به بخش غیردولتی اختصاص یافته است . در مجموع ، بانک مشترک ایران و ونزوئلا یک هزارو 156 میلیارد ریال تسهیلات جاری تا پایان آذر سال گذشته داشته است .
این تسهیلات در حالی اعطا می شود که بانک بالغ بر 4 هزارو685 میلیاردو 762 میلیون ریال سرمایه دارد و آنچه مشخص است اینکه ظرفیت های خالی بسیاری در این بانک وجود دارد.

بر این اساس نسبت خالص تسهیلات و تعهدات اشخاص به مجموع خالص تسهیلات و تعهدات حدود 13 صدم گزارش شده و نسبت خالص تسهیلات و تعهدات اشخاص به سرمایه پایه 4صدم است.
البته نسبت خالص تسهیلات به مانده سپرده ها در بخش ریالی 14.55درصد و در بخش ارزی تنها 4درصد است. اما نکته قابل تامل اینکه در حالی که تسهیلات پرداختی در بخش های جعاله و خرید دین این بانک صفر گزارش شده است بانک مشترک ایران و ونزوئلا بالغ بر15 میلیارد و 663 میلیون ریال تسهیلات قرض الحسنه و بالغ بر 9 میلیارد و 901 میلیون ریال تسهیلات جعاله به کارکنان خود اعطا کرده است . این در حالی است که مجموع کارکنان این بانک در پایان سال 93 بالغ بر 83 نفر بوده است که بالغ بر 74 نفر از این کارکنان قراردادی اند.

بررسی ها نشان می دهد که نسبت خالص تسهیلات به مانده سپرده ها در بخش ریالی 14.55درصد و در بخش ارزی تنها 4درصد است.

نسبت مانده سپرده های بلندمدت به مانده مجموع سپرده ها نیز 2 دهم و نسبت مانده سپرده های دیداری(جاری) به مانده مجموع سپرده ها نیز 8دهم است.
به هر حال طبق آخرین تصمیمات این بانک برنامه سرمایه گذاری در سایر کشورها از جمله برنامه های در دست اقدام این بانک است .

بانک مشترک ایران و ونزوئلا یکی از موسسات مالی توسعه‌ای بین المللی و همچنین جزو بانک‌های غیردولتی نظام بانکی ایران به شمار می‌آید که با هدف پیشبرد توسعه اقتصادی دو کشور جمهوری اسلامی ایران و جمهوری بولیواری ونزوئلا و همچنین انجام فعالیت‌های بانکی بر اساس اصول شریعت اسلامی و نظام پویای بانکداری اسلامی در ایران و فعالیت‌های نوین بین المللی در کشور ونزوئلا و دیگر کشورها، به ثبت رسیده است.

بانک مشترک ایران و ونزوئلا به عنوان یک نهاد مالی با ماهیت بین المللی، فراتر از مرزهای کشور جمهوری بولیواری ونزوئلا، منطقه آمریکای جنوبی را به عنوان منطقه استراتژیک همسو با برنامه‌های سیاست خارجی ایران مورد هدف‌گذاری قرار داده تا زمینه حضور سرمایه‌گذاران، صادرکنندگان، تجار و نیروی انسانی متخصص کشور در این منطقه فراهم گردد. این بانک علاوه بر اینکه می‌تواند زمینه‌ساز گسترش فعالیت‌های مالی در حوزه‌های بین المللی و توسعه روابط تجاری بین کشورهای دارنده سهام بانک باشد، در زمینه‌های سرمایه‌گذاری، اشتغالزایی و انتقال دانش فنی بین دو کشور سرمایه‌گذار نیز مفید به فایده واقع خواهد شد.

بازگشت | Web Statistics