صفحه اصلي > چهار سوق > میز ریاست «اتاق» به چه کسی می رسد؟

میز ریاست «اتاق» به چه کسی می رسد؟


2 آذر 1392, 05:07.
ایران و جهان - این روزها شاهد اتفاقی بی سابقه ای در اتاق بازرگانی هستیم. محمد نهاوندیان رییس اتاق بازرگانی ایران که با روی کار آمدن دولت یازدهم همزمان مسئولیت ریاست دفتر ریاست جمهوری را بر عهده گرفت، در روزهای گذشته رسما از اتاق بازرگانی خداحافظی کرد. از آنجا که فرایند تغییر روسای اتاق در چارچوب زمان مشخصی صورت می گیرد، نهاوندیان زودتر از موعد به پایان رسیدن دوران ریاست خود، این صندلی را ترک کرد تا بتواند با یک دست، فقط یک هندوانه را بردارد. بنا بر اخبار رسیده از داخل اتاق بازرگانی برخی از افراد از جمله نهاوندیان بر سر نفر جدید در حال رایزنی می باشند. به نظر می رسد افرادی از جمله آقایان شافعی، خوانساری و عسگراولادی در بین اعضا از اقبال بیشتری برخوردار باشند. همچنین شنیده ها حاکی از آن است که آقای نهاوندیان تمایل دارد تا با رایزنی آقای شافعی را جایگزین خود کند.
در این باره به سراغ مجیدرضا حریری، رییس کمیسیون مدیریت واردات اتاق ایران رفتیم. وی در سوال خبرنگار ایران و جهان در خصوص انصراف آقای نهاوندیان گفت: رفتن آقای نهاوندیان قطعی شده است و انتخاب رییس جدید اتاق بازرگانی در روز یکشنبه 10 آذر صورت خواهد گرفت.
وی با اشاره به تاثیرگذاری بالای نهاوندیان در اعتباردهی به اتاق بازرگانی اشاره کرد و گفت: نهاوندیان به غیر از 2 سال اول ریاست خود، عملکرد بسیار مثبت و تاثیرگذاری داشت.
حریری گفت: اتاق بازرگانی از زمان تاسیس تاکنون این اتاق فقط دو رییس را به خود دیده است. یکی آقای خاموشی که به حکم امام خمینی رییس اتاق شد و دیگری آقای نهاوندیان که با همراهی آقای بهزادیان و همفکرانش سبب پوست اندازی و ارتقای جایگاه اتاق شد.
وی با بیان اینکه در همان ابتدای آغاز دولت یازدهم به ایشان گفتم که شما نمی توانید همزمان در دو سمت خدمت کنید و بعد از چند ماه خود مجبور به انتخاب یکی خواهید شد، اظهار داشت: اتاق بازرگانی و دولت دو نهاد جدا از یکدیگر هستند که همواره باید بین این دو فاصله وجود داشته باشند.
حریری ادامه داد: کسی نمی تواند هم رییس اتاق بازرگانی باشد و هم کارمند دولت. چرا که نه به لحاظ قانونی و نه به لحاظ کاری دچار مشکل خواهد شد. منافع اتاق بازرگانی و دولت در برخی از موارد کاملا در تضاد است لذا همزمان نمی توان نماینده دو نهاد با منافع متضاد بود.
حریری تصریح کرد: علی رغم هوش بالای نهاوندیان، ایشان در انتخاب همزمان ریاست اتاق بازرگانی و دفتر ریاست جمهوری اشتباه کرد و من این مسئله در همان ابتدا به ایشان گفته بودم.
وی اظهار داشت: نهاوندیان یک تکنوکرات موفق است که از بدنه دولت وارد اتاق بازرگانی شده بود. این تکنوکرات در هرجایی می تواند فعالیت کند که در این برهه زمانی دولت را انتخاب کرده است.
حریری گفت: مسلما دولت به نسبت اتاق بازرگانی پله ترقی بهتری برای نهاوندیان است ولی به لحاظ وی�?گی های بالای شخصیتی و عملکردی در آینده هر زمان که به اتاق بازگردد، مفید و موثر خواهد بود.
رییس کمیسیون مدیریت واردات اتاق ایران، در خصوص انتخاب رییس بعدی اتاق تصریح کرد: رییس اتاق بایستی دارای قدرت لابی بالا، مورد اقبال بین اعضای نمایندگان، مسلط به روابط بین المللی و اقتصاد و با نظام و سه قوا تعامل سازنده داشته باشد.
وی در ادامه گفت: الحمدلله افراد زیادی دارای این صفات در اتاق هستند.
حریری به لابی هایی که هم اکنون در اتاق درحال انجام شدن است اشاره کرد و افزود: آقای نهاوندیان تمایل دارد که فرد مورد نظر خودش جایگزین¬اش شود و در این زمینه هم در حال رایزنی است.

بازگشت | Web Statistics