صفحه اصلي > چهار سوق > پشت‎پرده ۱۰۰هزار یورو ارز ورودی در یکی از گمرکات /نامه‎نگاری وزارت اقتصاد برای روشن‌شدن جزییات پرونده

پشت‎پرده ۱۰۰هزار یورو ارز ورودی در یکی از گمرکات /نامه‎نگاری وزارت اقتصاد برای روشن‌شدن جزییات پرونده


7 خرداد 1397, 16:24.


گروه چهارسوق - محموله ۱۰۰هزار یورویی همراه یک مسافر ورودی از یکی از کشورهای حاشیه خلیج فارس در گمرک لارِ استان فارس، اظهارات قابل توجه مقامات دولتی را در پی داشته است.



به گزارش رازپول به نقل از  تسنیم، چندی قبل ضوابط جدید ارز همراه مسافر از سوی معاونت ارزی بانک مرکزی برای اجرا به گمرکات سراسر کشور ابلاغ شد، بر این اساس ورود ارز‌‏ مجموعاً تا سقف مبلغ ده هزار (10.000) یورو یا معادل آن به سایر ارزها مجاز بوده و ورود ارز‌‏/ اسناد بانکی و اوراق بهادار بی‌نام مجموعاً بیش از مبلغ ده هزار (10.000) یورو یا معادل آن به سایر ارزها مجاز نمی‌باشد. همچنین خروج ارز توسط هر مسافر به خارج از کشور از طریق سایر مبادی، مجموعاً تا سقف مبلغ پنج هزار (5.000) یورو مجاز بوده و خروج ارز مازاد بر سقف مبلغ مذکور مجاز نمی‌باشد. در واقع مسافر ورودی به کشور حق ندارد بدون اظهار ارز بیش از 10 هزار دلار و تأیید منشأ آن از سوی مراجع ذی‌ربط اقدام به ورود آن به داخل کشور کند.


محموله 100هزار یورویی در گمرک لار استان فارس

در اردیبهشت ماه سال جاری، پرونده محموله 100 هزار یورویی ارز همراه مسافر ورودی از یکی از کشورهای حاشیه خلیج فارس در گمرک لار استان فارس باز می‌شود. هنوز اطلاع دقیقی از اینکه ارز همراه مسافر در زمان ورود به گمرک لار اظهار و ثبت شده یا نه، وجود ندارد، اما نامه‌نگاری نماینده وزیر و مدیرکل امور اقتصادی و دارایی فارس با رحیمی مدیرکل گمرک این استان زوایای جدیدی از این پرونده را باز می‌کند، چراکه در بخشی از نامه مدیرکل اقتصادی استان، به پیگیری مسئول دفتر یکی از نمایندگان مجلس برای رفع توقیف 100 هزار یورو ارز مکشوفه اشاره شده است. همچنین در تاریخ 25 اردیبهشت ماه نیز یکی دیگر از مشاوران دکتر کرباسیان و از مسئولان ستادی وزارت اقتصاد نیز این موضوع را پیگیری کرده است.



توضیحات مدیرکل گمرکات استان فارس

رحیمی مدیرکل گمرکات استان فارس نیز در خصوص این محموله ارزی  گفت: وقتی مسافر همراهش ارزی بیش از 10 هزار دلار دارد باید آن را به گمرک اظهار کند، (در این مورد به‌خصوص نیز) چون باجه ارزی در گمرک لار وجود نداشته، ارز مذکور به شیراز ارسال شده است. بعد از دریافت این ارز باید مکاتبه با بانک مرکزی انجام می‌شد و بعد (از تأیید منشأ) ارز به صاحب آن مسترد می‌گردد، در واقع بعد از آنکه محموله ارزی ثبت سامانه شود و نماینده بانک مرکزی مستقر در شیراز مجوزهای لازم را صادر کند ارز به مسافر مسترد می‌شود.

وی با بیان اینکه "تاریخ دقیق ورود مسافر به کشور را به‌خاطر ندارم" گفت: معمولاً دو هفته تا وقتی که پاسخ استعلامات به گمرک برسد زمان لازم است، همچنین به‌خلاف ارز خروجی، ارز ورودی همراه مسافر به هر مقدار که مازاد بر 10 هزار یورو باشد باید به گمرک اظهار شود و مراحل بعدی آن از قبیل استرداد یا تبدیل به ریال انجام شود.

به‌گفته رحیمی، گمرک لار مرز هوایی محسوب شده و پروازهای خارجی در فرودگاه لار انجام می‌شود ولی در این گمرک برای مسافر ورودی که ارز خود را اظهار کند باجه ارزی وجود ندارد به این ترتیب برای انجام فرایند قانونی باید عملیات مورد اشاره در شیراز انجام شود.

این مدیر گمرکی در پایان تأکید کرد، درخواست رسمی برای برقراری شعبه ارزی در گمرک لارستان ارائه شده و امیدواریم باجه ارزی برای رفع نیاز مسافرین ورودی به کشور هرچه سریع‌تر در این گمرک مستقر شود.


شفاف‌سازی مقام مسئول در وزارت اقتصاد

یک مقام مسئول در وزارت اقتصاد معتقد است، اساساً این موضوع با پیگیری وزارت اقتصاد مطرح شده و اتفاقاً وزارت‌خانه در این مورد در جایگاه شاکی قرار دارد تا تکلیف محموله ارزی مذکور روشن شود.

وی گفت: به‌خلاف استنباط اولیه از متن نامه مدیرکل وزارت اقتصاد، موضوع درخواست رفع توقیف ربطی به وزارت اقتصاد ندارد، به‌عبارت دیگر بعد از بررسیهای اولیه ما در وزارت اقتصاد با نماینده خود در استان فارس نامه‌نگاری انجام دادیم تا جزییات موضوع مشخص شود.


این مقام مسئول با اشاره به اینکه بنا به اطلاع دریافتی از مراجع نظارتی داخل وزارت‌خانه اطلاعات اولیه از نوعی ارتباط فامیلی به‌دست آمده اما هنوز جواب نهایی از استان فارس دریافت نشده است، گفت: امیدواریم در یکی دو هفته آینده با دریافت پاسخِ نامه جزییات موضوع روشن شود. در واقع (اطلاعات اولیه حاکی از آن است) مأموران گمرک لارستان محموله را کشف کردند و حراست حق را به گمرک داده است. ما نیز در سیستم اداری به‌دنبال آن هستیم تا جزییات این پرونده مشخص شود.


بازگشت | Web Statistics