امروز: شنبه، 3 آذر 1403
09/6 1392

ایران و جهان - واشنگتن پست می نویسد؛ روحاني در ابتداي جلسه پرسش و پاسخ روز سه شنبه از اعتماد مردم به دولت خود تقدير به عمل آورده و آن را يكي از افتخارات دولت خود دانست. او در اين گزارش از شيوه مديريت كابينه خود بر مسائل داخلي و خارجي از زمان به قدرت رسيدن در ماه آگوست سخن گفت.
كوان هريس، يك جامعه شناس در دانشگاه Princeton متعقد است كه صرف نظر از هر گونه حب و بغض، روحاني زمان بندي بي عيب و نقصي دارد. دولت او به سبك آمريكايي دوره هايي صد روزه را براي ارائه نتايج اعلام كرده است. ديگر عرصه هاي فعاليت هاي او شامل تغييرات اقتصادي، حقوق بشر، اصلاحات سياسي و پيوند هاي منطقه اي همگي تا حدي با تعهد به ترميم روابط با غرب مرتبط هستند.
تحويل اقتصادي توخالي و خسارت ديده از تحريم ها و مردمي ناراضي باعث شده تا تقاضا براي بهبود جايگاه ايران در سطح جهاني بالا برود. روحاني به سختي به پيشرفت در مساله هسته اي دسته يافته و حالا كاهش تحريم ها به عنوان يكي از تعهدات كليدي كمپين مبارزاتي او ظاهرا دست يافتني به نظر مي رسد. قطعا اين يك موفقيت و پيروزي بزرگ براي روحاني و كابينه اش به شمار مي رود.
واشنگتن پست ادامه می دهدحس نتيجه صد روز ديپلماسي در دولت روحاني غير قابل باور است. در اين مدت، گفتگو هاي هسته اي نتيجه اي موفق در پي داشته و اين موفقیت تاثيري مثبت بر روي اقتصاد ايران خواهد گذاشت.
از جمله عناصر اصلي دستور كار روحاني مي توان به تلاش او براي پذيرش جايگاه خود به عنوان رييس جمهور منتخب مردم ايران توسط كل نهادهاي كشور اشاره كرد كه دو رييس جمهور قبلي كمتر در اين زمينه موفق بودند. او در پي تشكيل عزمي سياسي براي رسيدن به پيشرفت هايي مهم و برجسته است.
او مسير پيش رو را طولاني خوانده و موفقيت در اين مسير را مستلزم رسيدن به اتحادي ملي دانست. با وجود همه حمايت هاي گسترده از او، انتقاداتي به روحاني وارد شده كه وي را به تمركز بر روي مشكلات داخلي ملزم مي كنند.
به گفته منتقدان وي نبايد بيش از حد به سياست خارجي پرداخته و قابليت هاي داخلي را ناديده گرفت.
در حال حاضر نشانه هاي كمي از پيشرفت در مسير حل چالش هاي داخلي متعدد كشور مشاهده مي شود.
با وجود تعهد با افزايش آزادي هاي اينترنتي، روحاني هنوز اقدام قابل توجهي در راستاي افزايش امنيت اينترنتي براي مردم ايران انجام نداده است. در دوران راه اندازي كمپين مبارزاتي و همچنين روز هاي اول رياست جمهوري او مردم اميد به آزاد شدن رسانه هاي اجتماعي مانند توييتر و فيسبوك داشتند كه از سال 2009 فيلتر شده بود.
پيشرفت هاي سياسي، اقتصادي ملموس در كشور زمان مي برد.اگر چه نخست وزير اسرائيل بنيامين نتانياهو و پادشاه عربستان در كنار بخش هاي بزرگي از كنگره آمريكا هنوز ايران را تهديدي بزرگ براي منطقه خاورميانه مي دانند اما آن ها نيز شاهد تغييري عميق از نگاه بقيه مردم جهان به ايران بوده و به گفته تحليل گران روحاني و تيمش سزاوار اين اعتبارند.
در حوزه سياست خارجي، كليد روحاني بزرگ ترين قفل ها را با اين توافق هسته اي باز كرد. لحن راديكالي ايران ديگر تغيير كرده و اين موضوع بر روي روابط ايران با ديگر كشور ها، به خصوص در منطقه خليج فارس تاثير خواهد گذاشت.

.

ارسال نظر

نام:*
ایمیل:*
متن نظر:
کد امنیتی: *
عکس خوانده نمی‌شود