صفحه اصلي > پرگار > نمایشگاه بانک و بیمه برای وزارت اقتصاد فرصت است یا تهدید؟/تراز این رویداد برای چه کسانی مثبت است ؟

نمایشگاه بانک و بیمه برای وزارت اقتصاد فرصت است یا تهدید؟/تراز این رویداد برای چه کسانی مثبت است ؟


13 تیر 1395, 12:35.
گروه پرگار- دولت در ماه های اخیر دچار حاشیه های ناخواسته ای بوده تا جاییکه موج  تغییرات در روزهای اخیر به اوج خود رسیده است؛ در میان وزارت خانه های کشور بیشترین میزان آماج حملات متوجه وزارت اقتصاد بوده است و بیشترین تحدید مدیریتی در زیر مجموعه های این وزارتخانه صورت گرفته است تا سطحی که ظاهرا این وزارت خانه به پاشنه آشیل دولت در ماه های اخیر تبدیل شده است .

از این موضوعات حاشیه ای که بگذریم به سلسله پیوندهای قانونی و رسمی در این وزارت خانه می رسیم که رویداد بزرگی را با عنوان نمایشگاه بانک و بیمه و بورس سازمان دهی کرده است .

در سایت وزارت اقتصاد در بخش سازمان های تابعه نام سازمان بورس و اوراق بهادار دیده می شود که این سازمان دارای شرکت وابسته ای با نام شرکت اطلاع رسانی و خدمات بورس است که در سال 83 تأسیس و تحت شماره 228918 به ثبت رسیده است و هم اکنون اعضای هیات مدیره آن را نهادها و سازمان های مرتبط با سازمان بورس تشکیل می دهند.

از مدیریت و برنامه های شرکت اطلاع رسانی و خدمات بورس که بگذریم نگاهی به سایت رسمی این سازمان بیانگر این موضوع است که علی رغم حضور صنایع فعال متعدد در بازار سرمایه کشور، شرکت اطلاع رسانی و خدمات بورس فقط بر روی بانک ها و بیمه ها متمرکز است و تنها برنامه نمایشگاهی این شرکت به برگزاری نمایشگاه برای این گروه محدود می شود!

بر این اساس با مرور شرکت های زیر مجموعه وزارت اقتصاد و مجموعه هایی که این وزارتخانه همچنان کرسی مدیریتی خود را در آنها حفظ کرده است، در کنار بانک مرکزی به عنوان نهاد هم سو با این وزارتخانه، این پرسش مطرح است که آیا رازهای انحصار گرایی در برگزاری نمایشگاه، آن هم فقط برای گروه بانک و بیمه و شرکت های زیر مجموعه آنها با نقش حاکمیتی در این وزارتخانه رابطه دارد یا خیر؟

پیش از این « راز پول » در گزارشی به نمایشگاه های موازی نظام بانکی و بیمه ای در خرداد ماه ،شهریور ماه، آذر و دی ماه اشاره کرده بود که معمولا با حضور مقامات عالی بانکی و اقتصادی برگزار می شود و حالا این نمایشگاه موازی بانک و بیمه و بورس هم بنادارد که در رویدادی که دستاوردهای کمی و کیفی چندان مشخصی ندارد، دستاوردهای نظام بانکی و مالی کشور را برای چندمین بار در سال به خودشان نشان دهد.

حال سوال این است با توجه به افزایش میزان استرس و تحدید مدیریتی در ساختار وزارت اقتصاد و در حالی که این وزارت خانه نیاز به ترمیم و تلطیف فضای مدیریتی خود دارد آیا برگزاری چنین نمایشگاهی با تحمیل هزینه های گزاف برای مشارکت کنندگان با توصیه های الزام آور مدیران بالادستی پرونده جدید دیگری را در حوزه حاشیه سازی مفتوح نخواهد کرد؟

اساسا برگزاری این نمایشگاه برای دست اندرکاران مرتبط با این حوزه و با روش مداهنه فرمان چه هدفی را پیگیری می کند؟

البته به نظر می رسد که مسئولین زیرک و آگاه وزارت اقتصاد درنظر دارند تا برگزاری چنین مناسبت های هزینه دار و نسبتا کم فایده ای را مورد بازنگری قرار دهند چراکه برگزاری چنین گردهم آیی پرتجملی با آرمان های اقتصاد مقاومتی قطعا هم خوان نیست .

برگزاری این نمایشگاه در حالی برنامه ریزی شده که بانک ها و بیمه ها در آبان امسال نیز در جزیره کیش به برگزاری همایشی دیگر دعوت شده اند، بنابراین این پرسش باردیگر مطرح است که آیا این هزینه تراشی عقلانی است ؟

بازگشت | Web Statistics