امروز: شنبه، 3 آذر 1403
11/16 1400

گروه سایبان - در اوایل ماه ژانویه، این غول بیمه مستقر در آلمان گزارشی منتشر کرد که نشان می داد آسیا و اقیانوسیه به عنوان منطقه ای با شکاف بیمه 83 درصدی نسبت به میانگین جهانی 57 درصد عقب مانده است. تخمین زده شد که این منطقه در سال 2021 مجموعا 50 میلیارد دلار خسارت اقتصادی داشته است که تنها 9 میلیارد دلار آن بیمه بوده است.

به گفته یکی از شرکت های بیمه، سیل سال گذشته در استان مرکزی چین، هنان، نه تنها تلفات انسانی زیادی به دنبال داشت، بلکه پرهزینه ترین در آسیا و اقیانوسیه در سال 2021 بوده است. آنچه مشخص است، حالا بلایای طبیعی مشکلات صنعت بیمه در آسیا را نمایان کرده است. سی‌ان‌بی‌سی گزارشی در این باره منتشر کرده است.


طبق این گزارش، بلایای شدید آب و هوایی،‌ فقدان حمایت بیمه ای آسیا در برابر شدت فزاینده بلایای مربوط به تغییرات اقلیمی را در مقایسه با سایر نقاط جهان آشکار کرده است.

ارنست راخ، دانشمند ارشد اقلیم و زمین در گروه Munich Re می گوید: چین بازاری است که شکاف بیمه در آن بسیار زیاد است یا فقدان بیمه و پوشش آن بسیار زیاد مشاهده می شود.

او در ایمیلی به سی‌ان‌بی‌سی نوشت: پرهزینه ترین بلایای طبیعی سال گذشته در آسیا، سیل هنان با خسارت کلی 16.5 میلیارد دلار بود که تنها 10 درصد آن تحت پوشش بیمه بوده است.


در اوایل ماه ژانویه، این غول بیمه مستقر در آلمان گزارشی منتشر کرد که نشان می داد آسیا و اقیانوسیه به عنوان منطقه ای با شکاف بیمه 83 درصدی نسبت به میانگین جهانی 57 درصد عقب مانده است. تخمین زده شد که این منطقه در سال 2021 مجموعا 50 میلیارد دلار خسارت اقتصادی داشته است که تنها 9 میلیارد دلار آن بیمه بوده است.

شکاف بیمه ای به تفاوت پوشش حمایتی بین خسارات اقتصادی ناشی از بلایای طبیعی و خسارت های بیمه شده اشاره دارد.


براساس برآوردهای Munich Re، دومین فاجعه پرهزینه آسیا، زلزله 7.1 ریشتری در سواحل شرقی ژاپن در فوریه سال گذشته بود که خسارت هنگفتی به ارزش 7.7 میلیارد دلار بر جای گذاشت.

در این گزارش آمده است که خسارت بیمه شده تنها 2.3 میلیارد دلار بوده است که ایجاد شکاف بیمه ای 70 درصدی شده است.

 

*افزایش ریسک برای بیمه گذاران

کلوین کواک، تحلیلگر سرویس سرمایه گذاری مودی گفت: بیشتر آسیا عمدتا در معرض طوفان و سیل قرار دارد. شدت فزاینده چنین فجایعی، بیمه گران و بیمه گران اتکایی را تحت فشار قرار می دهد تا ریسک های مرتبط را بهتر مدیریت کنند.

به گفته او در صورتی که آنها نتوانند حمایت اتکایی کافی را کسب یا عامل زیان بالقوه در قیمت گذاری محصول خود را تعیین کنند این ماجرا می تواند سودآوری و سرمایه بیمه گذاران را تحت فشار قرار دهد.

کواک ادامه داد، داده های شرکت بیمه Swiss Re نشان داد که زیان های بیمه شده ناشی از بلایای طبیعی از حدود 50 میلیارد دلار در سال 2019 به حدود 80 میلیارد دلار در سال 2020 افزایش یافته است.

 

*عوامل ایجاد شکاف

یکی از دلایل اصلی مشکل عدم بیمه در برابر بلایای طبیعی در آسیا عدم آگاهی از ارزش بیمه است. راخ از Munich Re می گوید: جوامع، موسسات مالی و دولت ها ممکن است با مزایای بیمه آشنا نباشند. در نتیجه آنها بی اطلاع هستند که بیمه می تواند به تثبیت ثروت یک فرد یا کشور از طریق هموار کردن شوک های اقتصادی کمک کند.

ضریب نفوذ کم بیمه در برخی از بازارهای در حال توسعه هم عامل دیگر این شکاف است. این عمدتا به دلیل سطوح پایین درآمد در دسترس و پس انداز در آن کشورها محدود شده است.

به طور مثال، بیمه گران چینی تنها حدود 10 درصد از خسارات اقتصادی ناشی از طغیان رودخانه یانگ تسه را در سال 2020 پوشش دادند، ‌در حالی که در غرب این مقدار برای بلایای طبیعی 30 تا 40 درصد است.

.

ارسال نظر

نام:*
ایمیل:*
متن نظر:
کد امنیتی: *
عکس خوانده نمی‌شود