امروز: یکشنبه، 4 آذر 1403
07/23 1401

گروه سایبان - با تکمیل کادر هیات عامل بیمه مرکزی و انتصاب معاون نظارت جدید گمانه زنی ها برای مقصد بعدی مفید امینی در حالی بالا می گیرد که به گفته برخی منابع آگاه از عمر استخدامی وی زمان زیادی باقی نمانده است.


مفید امینی که با نشستن بر صندلی معاونت نظارت بیمه مرکزی در دولت روحانی، نبض نظارت صنعت بیمه را در دست گرفت و بر سر زبان ها افتاد این روزها تلاش دارد تا نبض شرکت دیگری را در دست گیرد. اما آیا او توانسته است به عنوان یک درمانگر و تشخیص دهنده نقش نظارتی خود را درست ایفا کند؟ فردی که مسئولیت بخشی از آنچه در دولت گذشته در صنعت بیمه رخ داد مستقیما بر عهده اوست. دولتی که از منظر برخی از تحلیل گیران سیاسی و اقتصادی به «بانیان وضع موجود» مشهور شد.


اگر بخواهیم با سرعتی بالا گذری بر احوال صنعت بیمه در دوران مدیریت او داشته باشیم با مروری بر احوال آنچه بر بیمه سرمد، بیمه میهن، بیمه سینا و بیمه حافظ گذشته است را می توان به عنوان سرنخ هایی از شاهد بر این مدعا نام برد.


حالا امروز و احتمالا تا لحظاتی دیگر با معارفه علی استاد هاشمی به عنوان معاون نظارت بیمه مرکزی ماموریت مفید امینی در این نهاد نظارتی رسما پایان می یابد و بیمه مرکزی فصل جدیدی را در حوزه نظارت آغاز خواهد کرد. با حضور مجید بهزادپور در این نهاد نظارتی و تاکیدات فراوان وی در حوزه مقابله با تعارض منافع و ساختارهای مبتنی بر تولد فساد در صنعت بیمه، به نظر می رسد دستورالعمل های جدی برای نهادهای سه گانه معاونت نظارت، اداره کل بازرسی و اداره کل حراست بیمه مرکزی تعریف شده باشد تا فساد از هر نوع از جمله پولشویی، ترک فعل، تعارض منافع و ... جلوگیری به عمل آید تا راه برای توسعه پایدار  صنعت بیمه فراهم شود.


از جمله مواردی که ذیل مصائب تعارض منافع در نظام های مدیریتی مبتنی بر شفافیت این روزها بسیار بر آن تاکید شده اصل «درگردان» است.


این اصل بر حضور افرادی از بخش های مختلف دولتی در بخش خصوصی تاکید دارد و آنرا مقدمه ای بر اصول تعارض منافع می داند. بر اساس این اصل افرادی که در بخش های دولتی دارای سابقه مدیریتی بوده و به اطلاعات طبقه بندی شده دولتی دسترسی دارند با حضور در بخش خصوصی می توانند موجبات ناپایداری رقابت سالم و کسب و کار پایدار را فراهم سازند. البته این اصل به شکلی معکوس سال هاست که در کشور با آن مقابله می شود و آن عدم اجازه حضور افراد از بخش خصوصی در بخش دولتی است.


اما متاسفانه در سال های اخیر رفتار غیر حرفه ای در نظام اداری کشور ریشه دوانده که افراد بلافاصله پس از خارج شدن از مناصب مدیریتی با رایزنی هایی وارد شرکت هایی می شوند که ضمن اینکه تا پیش از این بر آنها نظارت داشتند ماهیت آن شرکت ها ماهیتی سهامی با حاکمیت دولتی بوده است.


حالا که امروز مجید بهزادپور با انگیزه قوی در حوزه مبارزه با مفاسد در همه بخش های صنعت بیمه پا به عرصه گذاشته با یک پرسش تاریخی مواجه است که آیا او نیز همانند برخی مدیران پیشین در مقابل چنین مفسده هایی چشم پوشی می کند؟ و یا چشم های خود را می بندد تا یکی از اعضای دیروز هیات عامل، مدیرعامل امروز یک شرکت خصوصی باشد؟


به نظر می رسد با تکمیل صندلی های هیات عامل فصل تئوری پردازی برای بهزادپور هرچند دیر هنگام به پایان رسیده است و وی از همین امروز در مقابل چشم همگان و وی در مقابل این پرسش تاریخی در برابر فعالان بزرگ صنعت بیمه پاسخ گو خواهد شد که نقش شما برای تحقق اهداف این صنعت چه بود؟ پرسشی که پاسخ عینی و عملیاتی به آن تفاوت عملکرد او را با پیشینیان متمایز می کند.


بهزادپور خوب می داند که پرونده عملکرد یک مدیر تا ابد باز می داند .

شاید بتوان امروز را نقطه آغاز حرکت بهزاد پور برای خلق کارنامه ای متمایز و پیشرو نام گذاری کرد، چراکه اگر با تمام تعاریف و تفاسیر فوق فردی از هیات عامل به مقصد جلوس در مدیریت شرکت دیگری رهسپار شود، همواره شائبه رفاقت گزینی به عنوان یک ویروس ذهن پویای فعالان صنعت بیمه را به تسخیر خود در خواهد آورد. به نظر بسیاری از محققین حس فساد اثر تخریبی بیشتری نسبت به وجود خود فساد دارد. هرچند که قطعا مدیران گذشته و حاضر در صنعت بیمه مراقبت های لازم را به عمل آورده اند.

.

  1. میهمان
    پاسخ 23 مهر 1401 19:39 رنجبر
    جابجایی مدیران از حقوق مدیران ارشد است که بعضا بی جا هم مورد استفاده قرار می گیرد. قرار نیست با انتصاب یک مدیر ارشد به بهانه های مختلف مدیران عوض شوند و اگر هم شدند به معنی مشکل دار بودن مدیران قبلی نیست.
    آقای مفید امینی از مدیران خوشنام صنعت بیمه هستند و هرکجا که بوده اند منشا  کارهای خوب بوده اند و تجربیات و شناخت بسیار خوبی از صنعت بیمه دارند و نیز به هرکجا بروند نیز قطعا باعث تحولات مثبت خواهند بود .

ارسال نظر

نام:*
ایمیل:*
متن نظر:
کد امنیتی: *
عکس خوانده نمی‌شود