صفحه اصلي > سایه بان > نسبت خسارت بالای 100درصد در کارنامه شش مدیرعامل بیمه ای نشست

نسبت خسارت بالای 100درصد در کارنامه شش مدیرعامل بیمه ای نشست


11 اردیبهشت 1396, 15:21.

          

           

گروه سایبان - گزارش دهی جدید در صنعت بیمه در مقاطع مختلف زمانی که پیش از این باب نبود از آمارهای تکان دهنده ای پرده برداری کرده است. در این گزارش ها 6 شرکت بیمه ای نسبت خسارتی بالای 100 درصد را در سه ماهه چهارم سال گذشته گزارش کرده اند.

به گزارش پایگاه خبری رازپول، آمارهای سه ماهه چهارم از عملکرد شرکت های بیمه نشان از تکاپوی شرکت های بیمه ای برای تسویه پرونده های خسارت است. نسبت خسارت که حاصل خسارت پرداختی به حق بیمه صادره بدون درنظر گرفتن سایر هزینه ها است اعلام می کند که شش شرکت البرز، ملت، معلم، میهن، کوثر و سرمد نسبت خسارت بالای 100درصد دارند.

بنابراین می توان نتیجه گرفت که تاجدار، ابراهیم پور، تحسیری، موسی الرضا، مشعل چی به این نتیجه رسیده اند که تا پیش از پایان سال مالی بخشی از پرونده های خسارت را سامان دهی کنند. بنابراین مبالغ پرداختی خسارت در این شرکت بیش از حق بیمه صادره(نه وصولی) بوده است. اما زنگ خطر در بیمه های میهن، کوثر حائذ اهمیت تر از سایرین است،چراکه با کاهش حق بیمه تولیدی در بیمه میهن به 25.9 میلیارد تومان و کاهش 53درصدی پرتفو 76 میلیارد تومان خسارت با 11درصد رشدگزارش شده است . در بیمه کوثر نیز با190 میلیارد تومان پرتفو اعلامی(نه وصولی)خسارت پرداختی 277 میلیارد تومان با رشد 55درصدی گزارش شده است .

البته در بیمه معلم نیز حق بیمه تولیدی(اعلامی)262 میلیارد تومان و خسارت پرداختی276 میلیارد تومان گزارش شده است. بنابراین روند فعلی نشان می دهد که پایان سال مالی عامل تاثیرگذاری در رسیدگی به پرونده های خسارتی در صنعت بیمه بوده است.


 

حق بیمه تولیدی سه ماهه چهارم 1395





 



حق بيمه توليدي:

آمارهای مقدماتی عملکرد شرکت ها در سال گذشته اعلام ی کند که حجم حق بيمه‌هاي توليدي بازار بيمه با 22.5درصد افزایش نسبت به سال گذشته به حدود 277.2 هزارميليارد ريال رسيد.

فقط 9 شركت‌ بيمه: ايران، آسيا، دانا، البرز و پارسيان، پاسارگاد، کوثر، معلم و کارآفرین (هر يك داراي سهم بالاتر از 3 درصد)، در مجموع 82.8 درصد از حق بیمه تولیدی بازار را به خود اختصاص داده اند و 17.2 درصد دیگر بین 20 شرکت توزیع شده است.

تعداد بيمه‌نامه‌هاي صادره در اين مدت نيز با حدود 4.15 درصد رشد نسبت به سال قبل حدود 58.6ميليون فقره بود.

39.5درصد حق‌بيمه‌هاي توليدي به رشته بيمه شخص‌ثالث و مازاد اختصاص داشت.

23.5درصد از حق بيمه هاي توليدي مرتبط با بيمه درمان بود.

سهم بيمه زندگي به میزان 13.4 درصد از پورتفوي حق بيمه توليدي بازار رسيد.


سهم بیمه های غیراجباری (کل رشته های بیمه به جز شخص ثالث و حوادث راننده) از حق بیمه تولیدی بازار بیمه به 56.8درصد رسید.

مجموع حق بیمه تولیدی پوششهای مرتبط با رانندگی و وسایل نقلیه (شخص ثالث، حوادث راننده و بدنه اتومبیل) به 48.5درصد از کل رسیده است. این در حالی است که سه رشته اخیر 52.6درصد از خسارت پرداختی بازار بیمه را به خود اختصاص داده اند.


از کل تعداد بیمه نامه های صادره، 4 رشته شخص ثالث- مازاد، حوادث راننده، حوادث و بدنه اتومبیل به ترتیب 34.6، 32.4، 7.8و 7.1 درصد از کل بیمه نامه های صادره سهم دارند (در مجموع 81.9 درصد). سهم رشته های بیمه درمان، عمر و آتش سوزی نیز به ترتیب 5.3، 5.1 و 4.7 درصد از کل تعداد بیمه نامه های صادره بوده و بیشتر از سایر رشته هاست.


ج) خسارت پرداختي:

شركت‌هاي بيمه حدود180.2 هزارميليارد ريال خسارت به بيمه‌گذاران پرداخت نمودند كه در مقايسه با مدت مشابه سال قبل، 24.8 درصد رشد نشان مي‌دهد.

شركت هاي بيمه بالغ بر 32.5 ميليون مورد خسارت به بیمه‌گذاران پرداخت ‌نمودند که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل 30.8 درصد رشد داشته است.

43.4درصد از خسارتهاي پرداختي به بيمه شخص ثالث و مازاد اختصاص داشت.

حدود 30.7 درصد از خسارت‌هاي بازار بيمه در رشته بيمه درمان پرداخت شده است.

سهم بيمه زندگی نیز به حدود 6/6 درصد از خسارتهای پرداختي بازار بيمه رسید.

رشته بیمه درمان به تنهایی 93 درصد از کل تعداد خسارتهای پرداختی را به خود اختصاص داده است و پس از آن بیمه شخص ثالث و مازاد با 3.2درصد سهم قرار دارد. ( لازم به ذکر است است در رشته بیمه درمان، بیمه نامه های صادر شده از طرف شرکتهای بیمه معمولاً به صورت گروهی است که افراد متفاوتی را هم تحت پوشش قرار می دهد، در مقابل یک نفر در طول سال چندبار می تواند خسارت دریافت نماید. لذا آمار "تعداد موارد خسارت" در این رشته به مراتب بزرگتر از آمار "تعداد بیمه نامه صادره" آن است. بر این اساس، با وجودی که بیمه درمان فقط 5.3 درصد از تعداد بیمه نامه های صادره صنعت بیمه سهم دارد، 93 درصد از تعداد موارد خسارت پرداختی را به خود اختصاص داده است.)


د) نسبت خسارت:

در محاسبه نسبت خسارت (حاصل تقسيم خسارت پرداختي به حق‌بيمه توليدي برحسب درصد) مبالغ خسارت‌هاي معوق، ذخاير حق‌بيمه، كارمزد شبكه فروش و هزينه‌هاي اداري- عمومی در نظر گرفته نمي‌شود لذا بررسی آمار عملکرد شرکتهای بیمه از حیث "نسبت خسارت" نمی تواند ارزیابی درستی از عملکرد آنها در دسترس قرار دهد و لذا در دوره های سالانه از "ضریب خسارت" استفاده می شود که در محاسبه آن ذخایر حق بیمه و خسارتهای معوقه دخالت دارند. در حال حاضر براساس آمار اولیه سال 1395، به دلیل عدم دسترسی به ارقام دقیق ذخایر حق بیمه و خسارات معوقه، ضریب خسارت قابل محاسبه نیست، بدین ترتیب آمار نسبت خسارت در شرکتها و رشته های بیمه در سال مذکور به شرح ذیل است:

نسبت خسارت صنعت بیمه در اين مدت معادل 65 درصد بود و در مقايسه با مدت مشابه سال قبل 1.2 واحد افزایش نشان ‌داد.

نسبت خسارت 8 شركت بيمه: میهن (174 درصد)، ملّت (84.2 درصد)، ایران (74.2 درصد)، البرز (71.5 درصد)، کوثر (69.5درصد)، سینا (68.9درصد)، آرمان (68.1 درصد) و آسیا (67.2 درصد) بالاتر از اين ميزان در بازار بيمه بوده است.


پس از شرکتهای بیمه نامبرده، نسبت خسارت شركت بيمه معلم (با 64.3 درصد) تقریباً در سطح بازار بیمه قرار دارد.

3 رشته‌ بیمه درمان، حوادث راننده و شخص ثالث ومازاد (به ترتیب با: 84.9، 72 و 71.4 درصد) نسبت خسارتي بالاتر از بازار بيمه داشتند.

پس از رشته های نامبرده، بیمه بدنه اتومبیل (با 62.7درصد) نسبت خسارتي بالاتر از سایر رشته ها داشته اما از نسبت خسارت بازار بيمه پائین تر هستند.


ه) سهم بخش غیردولتی:

سهم بخش غيردولتي از کل حق بیمه تولیدی صنعت به 6.62 درصد رسيد و 4.37 درصد ديگر توسط بيمه ايران در نقش تنها شركت بيمه دولتي توليد شد.

در این مدت، 57.3 درصد از خسارت‌هاي بازار بيمه توسط بخش غيردولتي جبران گردید و 42.7 درصد دیگر توسط بیمه ایران پرداخت شد.

بر این اساس طی دوره مورد بررسی، نسبت خسارت بخش غیردولتی به حدود 59.5 درصد رسیده است (در مقابل بخش دولتی با 74.2درصد نسبت خسارت).


و) شبکه فروش و خدمت رسانی بیمه:

تعداد شبکه فروش و خدمت رسانی در سال 1395 گسترش پیدا کرد؛ تعداد نمایندگان جنرال به بیش از 33400 نماینده فعال، نمایندگان عمر به حدود 10600 نماینده فعال (کل نمایندگان بیمه به بیش از 44000 نماینده فعال)، تعداد کارگزاران بیمه به حدود 650 کارگزاری فعال و تعداد ارزیابان خسارت به 214 ارزیاب فعال رسیده است.

بدین ترتیب مجموع تعداد شبکه فروش و خدمت رسانی صنعت بیمه طی سال 1395 در مقایسه با سال گذشته 16.4 درصد رشد پیدا کرد.

شعب شرکتهای بیمه نیز از تعداد 1043 شعبه به تعداد 1079 شعبه در سال مورد بررسی افزایش داشت که در اقصی نقاط کشور پراکنده شده اند.


ز) انحصار شرکتی:

میزان انحصار شرکتی در بازار بیمه طی سال 1395 بر اساس شاخص هرفیندال- هیرشمن (مجموع مجذورات سهم هر یک از شرکتهای بیمه) معادل 1733 واحد است که در مقایسه با سال 94 به میزان 181 واحد (معادل 9.5 درصد) کمتر شده و بهبود یافته است (توضیح آنکه مقدار به دست آمده برای این شاخص، حکایت از نیمه متمرکز و شبه رقابتی بودن بازار بیمه کشور دارد اما چنانچه این میزان به زیر 1000 واحد برسد، بازار بیمه کاملاً رقابتی و غیرمتمرکز خواهد شد).

با این وجود، تنها 5 شركت‌ بيمه: ايران، آسيا، دانا، البرز و پارسیان (هر يك داراي سهم بیشتر از 6 درصد) درمجموع 68.6درصد از حق بیمه تولیدی بازار را به خود اختصاص داده‌اند.

ح) حق بیمه سرانه:

در سال 1395، شاخص حق بیمه سرانه (نسبت حق بیمه تولیدی به جمعیت کشور) به حدود 3.5 میلیون ریال می رسد که به طور متوسط هریک از 79.9 میلیون نفر ایرانی در پرداخت آن به صنعت بیمه مشارکت داشته است.

بر این اساس، افزایش حق بیمه سرانه در مقایسه با سال 1394 (با مبلغ 2.9 میلیون ریال)، تقریبا حدود 20 درصد است.


ط) ضریب نفوذ بیمه:

با توجه به عدم اعلام رقم رسمی تولید ناخالص داخلی (GDP) از طرف بانک مرکزی ج.ا. ایران برای سال 1395، محاسبه شاخص ضریب نفوذ بیمه (نسبت حق بیمه تولیدی به GDP بر حسب قیمت جاری)، در حال حاضر امکان پذیر نیست.

یادآور می شود که شاخص ضریب نفوذ بیمه در سال 1394 معادل 2.08 درصد گزارش شده بود که پیش بینی می شود این مقدار تا پایان سال 1395 به حدود 2/2 درصد برسد


بازگشت | Web Statistics