صفحه اصلي > سایه بان > واکنش«بختیاری»، «کریمی» و «مظلومی» به بازگشت به تعرفه ها

واکنش«بختیاری»، «کریمی» و «مظلومی» به بازگشت به تعرفه ها


12 آبان 1395, 05:18.
گروه سایبان - همتی به مدیران عامل تاکید کرده است برای ورشکستگی با یکدیگر رقابت نکنید و هشدار داده که ادامه روند فعلی منجر به بازگشت به نظام تعرفه ها در برخی رشته ها خواهد شد . در این خصوص واکنش سه تن از مدیران عامل شرکت های بیمه خواندنی است .


به گزارش پایگاه خبری رازپول، از جلسه سه ساعته مدیران عامل صنعت بیمه با رئیس کل بیمه مرکزی فقط چکیده ای چند خطی بر روی خروجی و سایت این سازمان قرار گرفته است که از همین چند خط هم باید «حدیث مفصل بخوانیم از این مجمل » .
همتی در این جلسه تاکید می کند که با وجود رشد سريع خسارتهاي بيمه هاي تكميلي درمان و فاصله گرفتن هزينه هاي پوشش هاي درماني از حق بيمه هاي آن،باید شركت هاي بيمه به اين بخش مهم از پرتفوي صنعت بيمه و كنترل آن اهتمام داشته باشند.

رئيس كل بيمه مركزي نرخ شكني براي جذب پرتفوي درمان را پاشنه آشيل جدي صنعت بيمه دانست و از مديران عامل شركت هاي بيمه خواست در اين خصوص با تدبير بيشتري عمل كنند.

وي با اشاره به اينكه فروش بيمه نامه با نرخ غيرفني و كمتر از قيمت تمام شده و فني هنر نيست؛ تاكيد كرد: شركت هاي بيمه نبايد براي ورشكستگي با يكديگر رقابت كنند لذا به خاطر حمايت از حقوق بيمه گذاران در جايي كه احساس كنيم توان مالي يك شركت بيمه براي ايفاي تعهدات در حال تحليل است حتما ورود كرده و محدوديت هايي برآنها اعمال خواهيم كرد.
 در همین جلسه بوده است که امین شیرکانی مدیرعامل بیمه سینا به تعیین ظرفیت صدور برای شرکت های بیمه اشاره کرده است که سبب جلوگیری از رقابت های ناسالم شرکت های بیمه شود که ظاهرا مورد اقبال برخی قرار گرفته است. البته در این میان با وجود شرکت های بزرگ بیمه ای چه سهمی از بازار بیمه های رده چندمی و در چه زمانی از سال خواهد رسید پرسشی است که نیاز به تدوین سازکارهای دقیق در این زمینه دارد .

امابازگشت به نظام تعرفه ها و انتقاد از خروج نظام تعرفه و عملکرد فرشباق در این زمینه بارها و بارها از رئیس کل بیمه مرکزی شنیده شده است. وی همین چندی پیش بود که اذعان کرد اگر با شرایط فعلی پیش رویم در برخی رشته ها به نظام تعرفه باز می گردیم.

باید بر کیفیت مدیریت ها دقت شود
در همین زمینه مجید بختیاری مدیرعامل بیمه دی به خبرنگار ما می گوید :معتقدم باید آرام آرام به استانداردهای جهانی نزدیک شویم و اگر یکبار نظام تعرفه را کنار گذاشتیم به جای بازگشت به آن نظام، بر سازوکارهای نظارت حرفه ای و مراقبت هایی که دستگاه ناظر می تواند داشته باشد متمرکز باشیم. در همین زمینه شرکت ها نیز باید اصول مدیریت ریسک را به دقت و شدت مد نظر قرارداشته باشند .

وی ادامه می دهد : یکی از مسائل مهم در بازار کنونی کیفیت مدیریت است اگر بر کیفیت مدیریت دقت شود و مدیران رعایت جوانب اصول حرفه ای بیمه را داشته باشند گرفتاری ها کمتر خواهد شد . مدیران باید بر اصول و توافقات توجه داشته باشند و به طور مثال اگر قرار نیست تخفیفی داده شود، همه مدیران به این موضوع دقت کنند.

بختیاری ادامه می دهد : اگر این پرسش مطرح میشد که آیا خروج از نظام تعرفه زود بود،پاسخ بنده این بود که بله خروج از نظام تعرفه زود بود و باید مرحله به مرحله و آرام آرام و با تدوین سازوکارها پیش می رفت .
اگر پرسش این بود که فرشباف در زمینه آزاد سازی ها با شتاب پیش رفت و در این زمینه مقدمه سازی نکرد پاسخ بنده نیز این بود که بله این مسئله به سرعت پیش رفت ولی اینکه الان به نظام تعرفه برگردیم پاسخ بنده این است که بهبود سازوکارهای نظارت بهتر از بازگشت به نظام تعرفه است .

عدم یا وجود تعرفه به 5 درصد بازار بیمه کشور باز می گردد
در همین زمینه یونس مظلومی مدیرعامل بیمه رازی نیز به خبرنگار ما می گوید: اگربه ترکیب 20 هزار میلیارد تومان حق بیمه فعلی شرکت های بیمه نگاهی بیاندازیم نشان می دهد که حدود 50 درصد آن متعلق به رشته شخص ثالث است که دارای تعرفه است و عملا بازگشت به تعرفه در این بخش معنایی ندارد.

مظلومی می گوید : در این بازار حدود 20 درصد نیز سهم بیمه درمان است که شرکت های بیمه به تدبیر و درایت لازم در این زمینه رسیده اند که از ارائه نرخ های غیرفنی خودداری کنند و پرتفوی درمان از توجیه اقتصادی لازم برخوردار باشد .بنابراین حق بیمه این رشته هم متناسب با ریسک ها و با صرفه اقتصادی در نظر گرفته می شود .

مدیرعامل بیمه رازی ادامه می دهد: بنابراین در مجموع 70 درصد بازار بیمه ای کشور با چنین تقسیم بندی ای تکلیف دارد .به گفته وی در این میان سهم حدود 10 یا 15 درصدی متعلق به رشته هایی مانند مهندسی،مسئولیت است که اصولا در زمان تعرفه ها هم دارای تعرفه نبود. بنابراین بحث تعرفه به صورت جدی برای بیمه های باربری و بیمه های آتش سوزی مطرح است که این دو رشته مجموع 5درصد سهم بازار را در اختیار دارند .بنابراین عدم یا وجود تعرفه و اینکه تعرفه بگذاریم یا خیر به حدود 5 درصد کل حق بیمه تولیدی بازمی گردد.

مظلومی در پاسخ به این پرسش که آتس سوزی ها دارای سهم بسزایی در خسارت های اخیر صنعت بیمه هستند و نرخ هی در این رشته بسیار مهم است ، اذعان دارد که در پروژه های بزرگ که دارای سرمایه های بالا هستند و آتش سوزی های اخیر نیز در آنها رخ داده به دلیل سرمایه بالا شرکت های بیمه نرخ و شرایط را از بیمه مرکزی استعلام می کنند و در خصوص این پروژه ها نرخ شکنی مطرح نیست و نرخ ها از بیمه مرکزی گرفته شده است .
بنابراین بخشی از بازار که داشتن و نداشتن تعرفه در آن تاثیر به سزایی دارد و تعرفه آن حذف شده 5درصد بازار را در بر می گیرد . البته تا پیش از این در رشته ثالث بحث نرخ شکنی بسیار جدی بود که با مقررات جدید این موضوع تا حدود زیادی مرتفع شده است .

حذف تعرفه‌ها به‌عنوان یک اشتباه بزرگی بود
آیت کریمی مدیرعامل بیمه آسماری و معاون اسبق طرح و توسعه بیمه مرکزی در همین زمینه به صراحت از حذف تعرفه‌ها به‌عنوان یک اشتباه بزرگ یاد کرده است و می گوید : درآن زمان هشدار دادم که حذف تعرفه‌ها برای بازار ما که هنوز بخش خصوصی توانمند به معنای واقعی آن ندارد، تصمیم درستی نیست. کریمی با بیان اینکه حذف تعرفه‌ها موجب شد تا نرخ‌ها به یک دهم واقعی آن کاهش یابد و دامپینگ بازار را بگیرد، ادامه داد: امروز که صحبت از کاهش واگذاری اتکایی – اجباری نزد بیمه مرکزی است، رئیس کل این اقدام را به درستی صلاح نمی‌داند و می‌گوید: «بازار بیمه ایران خاص است و نمی‌توان اتکایی – اجباری را یکباره کاهش داد.کریمی، دلیل ارزان فروشی در بیمه‌ها را نبود نقدینگی مورد نیاز شرکت عنوان کرد و گفت: در بنگاهداری طرز تفکر سهامداران مهم است، صنعت بیمه یک صنعت زودبازده نیست؛ بلکه سهامدارآن باید در انتظار سود در درازمدت باشد، کسانی که برای کسب سود عجله دارند باید در بخش‌های دیگر سرمایه‌گذاری کنند.

بازگشت | Web Statistics