صفحه اصلي > سایه بان > اعتراض سهام داران بیمه میهن به نظارت بیمه مرکزی/ چرا تاکنون سکوت کردید؟

اعتراض سهام داران بیمه میهن به نظارت بیمه مرکزی/ چرا تاکنون سکوت کردید؟


4 آبان 1395, 05:45.
گروه سایبان - با وجود اعتراض سهام داران بیمه میهن نسبت به روند نظارت بیمه مرکزی و اظهارات ایشان در خصوص اینکه که چرا بیمه مرکزی در دوره های گذشته ورود نکرده بود،سکوت مقام ناظر در خصوص وضعیت این شرکت ادامه دارد.

به گزارش پایگاه خبری رازپول؛عملکرد بیمه میهن در هفت ماهه اول سال جاری به مرز نگرانی ها نزدیک شده است. این در حالی است که این شرکت در چهار ماه اخیر بدون حضور مدیرعامل اداره شده و سرپرستی مجموعه را ریاست هیات مدیره ای برعهده دارد که از بخش بانکی به این شرکت پیوسته و پیش از این سابقه بیمه ای نداشته است. بنابراین به نظر می رسدکه یکی از موارد مهم صنعت بیمه در روزهای اخیر بحث روسای هیات مدیره اند که اغلب از بین سهام داران غالب انتخاب می شوند که در بخش بیمه های بانکی مدیران عامل بانکی اند و در سایر موارد بعضا مدیران غیرمتخصص.

اما از این مورد کلی که بگذریم عملکرد بیمه میهن در روزهای اخیر نشان می دهد که شرکتی با سرمایه بالغ بر 80 میلیارد تومان که نتوانسته خود را با استانداردهای مصوبه هیات وزیران در خصوص افزایش سرمایه تطبیق دهد در هفت ماهه ابتدای سال 94 میلیارد و 187 میلیون تومان حق بیمه تولید کند و بالغ بر 149 میلیاردو 463 میلیون تومان خسارت پرداخت کند. به عبارت دیگر بالغ بر 1.6 برابر حق بیمه تولیدی خسارت پرداخت شده است.

بحث عملکرد بیمه میهن به همین جا ختم نمی شود و مشخص نیست که آیا همه مبالغ اعلامی در حق بیمه تولیدی به حیطه وصول درآمده است یا خیر؟به عبارت دیگر چه میزان از این رقم اعلامی و چه میزان وصولی است ؟
گزارشات رسمی نشان می دهد که بیمه میهن در حالی بالغ بر 26 میلیارد و 651 میلیون تومان حق بیمه تولیدی در رشته ثالث داشته است که بالغ بر 92 میلیارد و 798 میلیون تومان در این رشته خسارت پرداخت است و این رقم چیزی در حدود 3.5 برابر حق بیمه تولیدی . بیش از یک برابر سرمایه شرکت است ! با وجود این شرایط حاد بیمه مرکزی در برابر شرایط حاکمیتی سکوت کرده است و معلوم نیست دیگر چه اتفاقی باید حادث شود که نهاد ناظر وارد میدان شود؟و باید سوال کرد که آیا نهاد ناظر توسعه پروری می کند و در انتظار تولد توسعه ای دیگر است ؟
رشته درمان یکی دیگر از بخش های حائز اهمیت در این شرکت است که با حق بیمه تولیدی 30میلیارد تومانی در این رشته 36 میلیارد تومان خسارت پرداخت شده است .
عملکرد بیمه میهن در 7 ماهه ابتدای سال (لازم به اشاره است که بر اساس اعلام بیمه مرکزی بیمه میهن مجاز به قبولی اتکایی از سایر شرکت ها نیست و اذعان به این نکته در جدول بنابر اعلام رسمی شرکت معلوم نیست با چه دیدگاهی صورت گرفته است )
سکوت بیمه مرکزی در حالی ادامه دارد که سهام داران بیمه میهن در جلسه مجمع این شرکت در سال جاری نسبت به روند نظارت بیمه مرکزی اعتراض کردند.ایشان عنوان کردند که چرا بیمه مرکزی در دوره های گذشته سکوت کرده بود؟

بیمه میهن در ماه های اخیر شرکت تعاونی مصرف کارکنان بنیاد مسکن، گروه مدیریت صدر پارس،شرکت سامان محیط، سرمایه گذاری سپهر، سرمایه گذاری سیمان تامین را به عنوان اعضای اصلی هیات مدیره انتخاب وشرکت سرمایه گذاری سفیر اقتصاد و احمد زمزم را به عنوان عضو علی البدل انتخاب کرده است .
بحث جدایی موسی الرضا مدیرعامل قبلی بیمه میهن از این شرکت از خرداد ماه شنیده شد و در روزهای اخیر گزینه های متعددی معرفی شده است که محمد جواد سهامیان محتمل ترین گزینه است .
اما فردی که پس از موسی الرضا بر کرسی مدیریت این شرکت قرار می گیرد چه وظایفی دارد ؟
مهمترین بحث مجمع این شرکت را می توان اعمال ذخایر مثلثی عنوان کرد .مجمع عنوان کرده با توجه به نامه بیمه مرکزی در خصوص اعمال ذخایر کافی سنوات قبل در صورت های مالی همان سال ها و موارد مطرح مدیرعامل در خصوص توافقات با بیمه مرکزی برخی سهام داران حاضر اعتراض داشته اند که چرا بیمه مرکزی در سنوات قبل نظارت لازم را بر اعمال صحیح ذخایر همان دوره نداشته است تا حقی از سهام داران جدید که در سنوات بعد سهام شرکت را خریداری کرده اند تضییع نشود . در پاسخ به این موضوع موسی الرضا عنوان کرده است که مبلغ تعیین شده توسط بیمه مرکزی به رقم 119.2 میلیارد ریال تعدیل شده که ان رقم در صورت های مالی اصلاح شده است.
تغییر چرخه سهام داران در این شرکت از حدود یک سال قبل زمانی که لیزینگ امید و آستان قدس نسبت به واگذاری سهام اقدام کردند صورت گرفته است و اکنون با نامه بیمه مرکزی و سود شرکت متاثر شده و به رقم 5ریال به ازای هر سهم رسیده است .

البته این شرکت در آخرین مجمع خود تکلیف کرده است که مدیرعامل بند 4 گزارش حسابرس را به صورت مستمر پیگیری کرده و هر شش ماه یکبار به هیات مدیره ارائه شود .
گزارشات مالی شرکت اذعان دارد که پاسخ تأييديه هاي درخواستي بابت مبلغ 7/331 ميليارد ريال از مطالبات از بيمه گذاران و نمايندگان (يادداشت توضيحي شماره 6)، مبلغ 1/19 ميليارد ريال از بدهي به بيمه گران و بيمه گران اتکايي (يادداشت توضيحي شماره 16) و مبلغ 9/18 ميليارد ريال از ساير حسابها و اسناد پرداختني (يادداشت توضيحي شماره 17)، تا تاريخ اين گزارش دريافت نگرديده است. برخي از بدهکاران و بستانکاران نيز در پاسخ تأييديه هاي ارسالي، مانده بدهي و مطالبات خود را به ترتيب به مبالغ 4/36 و 2/4 ميليارد ريال کمتر از مانده طبق دفاتر شرکت اعلام نموده اند. همچنين، در ارتباط با مبلغ 5/44 ميليارد ريال مطالبات از بيمه مرکزي ايران، منعکس در يادداشت توضيحي شماره 7، پاسخ تأييديه درخواستي بيانگر مبلغ 4/78 ميليارد ريال مغايرت به نفع بيمه مرکزي ايران بوده که صورت تطبيق تنظيمي مانده حسابهاي فيمابين نشان ميدهد عمده مغايرت مزبور ناشي از اختلاف صورت حساب هاي اتکايي است. صورت تطبيق مانده حسابهاي فيمابين با برخي شرکتهاي بيمه گر اتکايي (شامل مبلغ 21 ميليارد ريال مانده بستانکار شرکتهاي بيمه ايران، اتکايي ايرانيان، کيام داستور و ايشين ري، منعکس در يادداشت توضيحي شماره 16) نيز در اختيار اين موسسه قرار نگرفته است. با توجه به مراتب گفته شده، تعيين آثار مالي احتمالي ناشي از دريافت پاسخ تأييديه هاي مزبور و صورت تطبيق مانده حسابهاي ياد شده، و همچنين، آثار مالي احتمالي ناشي از رفع مغايرتهاي اعلام شده، بر صورتهاي مالي، در شرايط حاضر براي اين موسسه مشخص نیست.

بازگشت | Web Statistics