صفحه اصلي > سایه بان > عملکرد25 شرکت بیمه در 4ماهه امسال/ حواشی مدیریتی سبب افت پرتفوی برخی شرکت ها

عملکرد25 شرکت بیمه در 4ماهه امسال/ حواشی مدیریتی سبب افت پرتفوی برخی شرکت ها


2 شهریور 1395, 04:53.
گروه سایبان- آمارهای صنعت بیمه در چهارماهه ابتدای سال نشان می دهد که  شرکت هایی که درگیر حواشی مدیریتی بوده اند از رشد جامانده و نتوانسته اند هم پای سایری در بازار حرکت کنند.

به گزارش پایگاه خبری رازپول، آمارهای 4 ماهه صنعت بیمه حکایت از آن دارد که بزرگترین بیمه کشور در حال احیای سهم بازار خود است و این سهم را از 32درصد در سه به بیش از 33 درصد در چهار ماهه ابتدای سال رسانده است . هرچند که هنوز رشد خسارت از رشد حق بیمه دراین شرکت بیشتر است .

در گروه خصولتی ها بیمه آسیا توانسته سهم دورقمی از حق بیمه تولیدی بازار داشته باشد. در این گروه البرز با یک صدم درصد کاهش تولید حق بیمه با رشد42درصدی در خسارت ها روبه رو باشد و از پارسیان جامانده بماند . در این شرکت نسبت خسارت نیز با رشد همراه بوده است. در این گروه بیمه های دانا و آسیا هرچند که با رشد تولید حق بیمه مواجه بوده اند اما در بخش خسارت ها نیز رشد داشته اند. 
در آنالیز آمارهای چهارماهه ذکر این نکته ضروری است که برخی از شرکت های بیمه ای مناطق آزاد مانند ایران معین از برخی شرکت ها در سرزمین اصلی بیشتر بیمه نامه فروخته اند و بیمه های میهن و تعاون در این گروه جا می گیرند و مقایسه حق بیمه تولیدی این دو شرکت با ایران معین گواهی بر این موضوع است . البته سرمد و تجارت نو نیز در این گروه جا می گیرند. اما نکته جالب تر مقایسه حق بیمه تولیدی تجارت نو و حافظ است که نشان می دهد که شرکت جدید التاسیس تجارت نو در مصاف بیمه ای در بازار حق بیمه تولیدی اش از حافظ جلوزده است .

اما این آمارها بیانگر رشد نسبت خسارت برخی شرکت ها نیز هست . به طور مثال بیمه میهن با کاهش 34درصدی حق بیمه و افزایش 56درصدی خسارت پرداختی و با نسبت خسارت 148درصدی روبه رو است.
از سوی دیگر مسائل مدیریتی ظاهرا باعث شده که آرمان نیز با افت 34درصدی پرتفوی مواجه باشد . 
بیمه های سینا و حافظ نسبت خسارت هایشان به بیش از 90درصد رسیده است و به نظر می رسد که دپوی پرونده ها و عدم پرداخت خسارت در ماه های پایانی سال گذشته و پرداخت خسارت ها در سال جاری بخشی از دلایل این افزایش باشد . در بیمه حافظ با رشد 73درصدی نسبت خسارت نیز روبه رو هستیم. 

عدم پرداخت خسارت در برخی از شرکت ها بیمه در ماه های پایانی سال و بازی با ذخایر معوق بخشی از شگردهای حسابداری برای تحت تاثیر قراردادن سود شرکت ها در ماه های پایانی سال است .
بنابراین به نظر می رسد که شرکت هایی که ثالث و درمان بخش قابل توجهی از پرتفویشان را تشکیل می دهد نسبت های خسارت با تلورانس بیشتری دارند تا شرکت هایی که بیمه های بلند مدت عمر می فروشند و آثار آن چندان مشهود به نظر نمی رسد . 

در چهار ماهه امسال آمار حق بیمه تولیدی با 20.6 درصد افزایش به 76.1هزار میلیارد ریال رسیده است .سهم بخش غیردولتی از این مقدار 66.8درصد و 33.2درصد دیگر توسط تنها بیمه دولتی تولید شده است .
تنها 10 شرکت بیمه ایران ،آسیا، دانا،پارسیان، البرز،کوثر،رازی ،معلم،پاسارگاد و کارآفرین هریک سهم بالای سه درصد داشته اند. در مجموع 86درصد از حق بیمه تولیدی بازار را به خود اختصاص داده اند و 14 درصد مابقی توسط 15 شرکت تولید شده است .

شرکت های بیمه بالغ بر46.3 هزار میلیارد ریال خسارت پرداخت کرده اند که در مقایسه با تیرماه سال گذشته بالغ بر31.6درصد رشد دارد و 55درصد از این خسارت ها توسط بخش غیر دولتی جبران شده است .
نسبت خسارت 8 شرکت اعم از میهن،حافظ، سینا، ایران، نوین، دانا، ملت و البرزبالاتر از میزان 60.9درصد صنعت بوده است .  

بازگشت | Web Statistics