صفحه اصلي > سایه بان > ضرر بیمه‌ها از کاهش نرخ سود بانکی و رکود بخش املاک / تمرکز بر ریسک نکنید

ضرر بیمه‌ها از کاهش نرخ سود بانکی و رکود بخش املاک / تمرکز بر ریسک نکنید


24 دی 1396, 15:29.

  


گروه سایبان - مدیرعامل بیمه کوثر ، مدیرعامل بیمه اتکایی ایرانیان و مشاور اقتصادی وزیر مسکن در خصوص ریسک در صنعت بیمه مباحثی را مطرح کردند.


مدیرعامل بیمه کوثر گفت: شركت‌های بيمه تا شصت درصد از كاهش نرخ سود بانكي متاثر شده‌اند و ركود در ملک نيز شركت‌ها را دچار مشكل كرده است.

به گزارش رازپول مجید مشعلچی در چهارمین همایش مدیریت ریسک و بیمه گفت: اگر صنعت بیمه را به مثابه ظرف در نظر بگیریم، یکی از مهمترین موضوعات آن، مدیریت ریسک است که مهم‌ترین بخش بیمه به شمار می رود و البته درون صنعت بیمه ریسک هایی وجود دارد که برای حل مشکلات با استفاده از تمام ظرفیت‌های صنعت بیمه، باید این مجموعه ریسک ها را مدیریت کرد.

وی افزود: باید خود را برای مدیریت ریسک های صنعت بیمه آماده کنیم و بر این اساس امسال در چهارمین همایش مدیریت ریسک و بیمه، رویکرد ریسک های مالی مدنظر قرار گرفته که نیاز فعلی و آتی صنعت بیمه است.


مدیرعامل بیمه کوثر گفت: در رابطه با ریسک و مباحث مالی در شرکت‌های بیمه چند دغدغه وجود دارد؛ اولین دغدغه موضوع EPS در صنعت است که همه ارکان شرکت در جهت مهندسی مالی آن گام بردارند که این موضوع، ما را از هدف دور می‌کرد؛ بر این اساس بیمه مرکزی و بورس خواستار اصلاح صورت‌های مالی شده و البته اجرای IFRS شده‌اند.


مشعلچی، عدم وجود ذخایر کافی در شرکت‌های بیمه را یکی از مشکلات عنوان کرد و گفت: با مدیریت بیمه مرکزی این مشکل در حال حل شدن است؛ ضمن اینکه مطالبات شرکت‌ها نیز دغدغه دیگری است چراکه بیست درصد پرتفوی شرکت‌ها معوقات سررسید شده است و پنجاه درصد دیگر مطالبات شرکت‌ها است.

وی اظهار داشت: دغدغه دیگر سرمایه‌گذاری در شرکت‌های بیمه است؛ اما کاهش نرخ سود بانکی به صنعت بیمه ضرر زده است و شرکت‌های بیمه تا شصت درصد از کاهش نرخ سود بانکی متاثر شده اند و البته رکود در ملک نیز شرکتها را دچار مشکل کرده است.


* استاندارد حسابرسی IFRS ۴ باید در صنعت بیمه اجرا شود

همچنین محمد آسوده نیز در این همایش گفت: توجه به آموزش از جمله مسائلی است که اگر به آن توجه نشود، مشکلات زیادی بروز می‌کند و البته باید مسائل عمومی صنعت مثل مدیریت ریسک را باید به خوبی پذیرفت.


مدیرعامل بیمه اتکایی ایرانیان افزود: الان استاندارد حسابداری بیمه ٢٨ در کشور اجرا می شود و در دنیا IFRS4 اجرا می شود که بر اساس آن باید افشای اطلاعات صورت گیرد و وضعیت ریسک و اقدامات شرکت تشریح شود؛ البته استانداری گزارشگری IFRS4 را سازمان حسابرسی کشور ترجمه کرده است که می‌تواند مورد استفاده باشد.


وی افزود: صورت‌های مالی نمونه نیز از سوی شرکت‌های بزرگ بیمه بین‌المللی تدوین شده و در اختیار است، این در حالی است که ریسک را فاصله احتمالی سود و زیان تعریف می کنند ولی ریسک به هرحال احتمالات نامطلوب را بر وضعیت شرکت مطرح می‌کند.

به گفته آسوده، شرکت‌های مختلف بسته به موقعیت خود، باید ریسک را بپردازند و تمرکز ریسک نکنند.


تورم به سمت دو رقمی شدن در حرکت است/ چالش‌ دوباره برای بیمه‌های عمر و زندگی


یک اقتصاددان با تشریح چالش‌های عمده صنعت بیمه یادآور شد: در دولت یازدهم نرخ تورم کنترل شد اما بازهم این شاخص به سمت دورقمی شدن در حرکت است و این به بیمه‌های زندگی فشار خواهد آورد.

حسین عبده تبریزی در چهارمین همایش مدیریت ریسک و بیمه که توسط بیمه کوثر برگزار شد، اظهار داشت: نقش بیمه در توسعه اقتصادی معطوف به دو موضوع است،‌نخست ارتقا و بهبود فضای سرمایه‌گذاری و دوم ارائه ترکیبی بهتر از فعالیت‌ها.


وی بابیان اینکه در کشورهای ثروتمندتر تأثیر بیمه را به‌خصوص در بیمه‌های عمر و زندگی می‌توان مشاهده کرد، افزود: تمام مطالعات نشان می‌دهد رابطه مثبتی بین رشد اقتصادی و توسعه صنعت بیمه وجود دارد و بسیاری از فعالیت بانک‌ها در فقدان بیمه‌ها اصولاً قابل انجام نیست.


وی «درآمد سرانه»، «نرخ منطقی تورم» و «توسعه بازارهای مالی» را سه فاکتور لازم برای توسعه صنعت بیمه دانست و تصریح کرد: متأسفانه کشورهم اکنون در هر سه مورد با مشکل مواجه است.

عبده تبریزی با طرح این پرسش که چگونه باید به چالش‌های اقتصاد ایران و صنعت بیمه پاسخ داد افزود: اگر صنعت بیمه در رشد اقتصادی تأثیر دارد، در شرایط امروز ایران و وضعیتی که داریم چه باید کرد و چه سیاست‌هایی را باید دنبال کنیم.


مشاور اقتصادی وزیر مسکن اضافه کرد: رشد اقتصادی ایران در ۴۰ سال اخیر تفاوت زیادی با زمان پیش از انقلاب نداشته و به‌طور متوسط سالانه ۲.۳ درصد بوده است. فضای فعالیت صنعت بیمه کوچک است،کمابیش بخشی از صنعت زیان می‌دهد و بیم آن می‌رود که آرایش صورت‌های مالی که بدون ذخایر کافی در این صنعت صورت می‌گیرد، به توزیع سود موهوم بینجامد.

وی افزود: بیمه‌های زندگی در ایران که می‌تواند به رشد اقتصادی کمک کند، بسیار ضعیف است و به دلیل عدم ارتباط مالی ما با دنیا، بیمه‌های اتکایی نیز بسیار ضعیف شده‌اند.

عبده تبریزی عدم شناخت دقیق از ریسک‌ها را چالش‌ دیگر صنعت دانست و افزود: چاشنی فساد که در صنعت بیمه و به‌خصوص بیمه‌های گروهی نیز رسوخ کرده از دیگر مسائل مبتلابه صنعت است و به سرجمع اینها باید ضعف رگولاتوری و یا بیمه مرکزی را اضافه کرد که نظارت بیشتر را یادآور می‌شود.

این اقتصاددان فضای سیاسی، اقتصادی و اجتماعی کشور را نیازمند اصلاحاتی دانست که اساساً خارج از حیطه مدیریت در صنعت بیمه‌اند و درعین‌حال به صنعت فشار می‌آورند و کار عمده‌ای نمی‌توان در رابطه با آن انجام داد.


وی درعین‌حال و در ارتباط با آنچه صنعت بیمه می‌تواند انجام دهد بر ضرورت توسعه بیمه‌های زندگی اشاره کرد که نرخ پس‌انداز را در کشور بهبود می‌بخشد.

عبده تبریزی یادآور شد: شرکت‌های بیمه اگر هم 100 درصد هم خصوصی باشند، بحث نظارتشان یک موضوع جدی است. ما بیمه مرکزی و مقام ناظر داریم اما باید به این نکته توجه کرد که منباع بیمه‌ها وجوه عمومی است و نظارتی را می‌طلبد که با ساختار فعلی شرکت‌های خصوصی چندان تطابق ندارد.

مشاور اقتصادی وزیر مسکن این فقدان نظارت را درباره صندوق‌های بازنشستگی و خیریه‌ها نیز دارای مصداق دانست و افزود: هم‌اکنون مقام ناظر نسبت به تعدد شرکت‌های بیمه نگران شده است، این در حالی است که نباید برای شرکت‌های کوچک در طول زمان سرقفلی ایجاد کرد.


وی افزود: این مسئله درارتباط با کارگزاری‌ها، دفترخانه‌ها و حسابداری‌های هم مصداق دارد، وقتی تعداد سرقفلی زیاد شد، فضای کسب‌وکار محدود شده و آلودگی آنها بیشتر می‌شود.

عبده تبریزی اضافه کرد: ارتقای کیفیت با منابع فعلی صنعت بیمه نمی‌تواند اتفاق بیفتد، شرکت‌های بیمه نباید وارد بنگاه‌داری شوند، بلکه باید برای ذخایرشان دارایی‌های مالی بخرند.

مشاور اقتصادی وزیر مسکن تورم ۲۰ درصدی سال‌های گذشته را چالشی اساسی برای توسعه بیمه‌های عمر و زندگی در کشور دانست و گفت: در دولت یازدهم نرخ تورم کنترل شد اما بازهم تورم به سمت دورقمی شدن در حرکت است و این به بیمه‌های زندگی فشار خواهد آورد.


رئیس اسبق سازمان بورس تأکید کرد: اگرچه ممکن است تورم کمک کند تا ترازنامه برخی شرکت‌ها بهبود یابد، اما نباید سیاست‌های دولت را به سمت رشد تورم تشویق کنیم.

وی در پایان افزود: باید ریسک را در صنعت بیمه کاهش داد و این در گرو بزرگ شدن شرکت‌ها ، شفافیت، تنوع محصول و گرایش به دارایی‌های مالی در صنعت بیمه است.




بازگشت | Web Statistics