صفحه اصلي > سایه بان > جلسات بی نتیجه در بیمه میهن/سرمایه این شرکت با توانگری مالی 4 در محاق

جلسات بی نتیجه در بیمه میهن/سرمایه این شرکت با توانگری مالی 4 در محاق


30 مرداد 1395, 05:15.
گروه سایبان - برای دومین بار در مرداد ماه سال جاری سهام داران بیمه میهن برای  افزایش سرمایه این شرکت دور هم جمع شدند اما جلسه بدون تصمیم گیری موثر خاتمه یافت.

به گزارش پایگاه خبری رازپول، دستور جلسه اخیر مجمع بیمه میهن در 23 مرداد ماه تصمیم گیری در خصوص افزایش سرمایه بنابرمصوبه هیات وزیران در برنامه پنجم توسعه بود که ظاهرا مجوزهای لازم در این زمینه اخذ نشده و مجمع این شرکت بدون تصمیم گیری خاتمه یافته است .

از آنجايي که سهامداران شرکت در نظر دارند افزايش سرمايه از مبلغ 802.922 ميليون ريال به 1.800.000 ميليون ريال طي 3 مرحله به صورت جداگانه از محل مطالبات سهامداران و سود انباشته و آورده نقدي به شرح ذيل اقدام کنند، لذا با توجه به مخالفت سازمان بورس و اوراق بهادار به دليل عدم اخذ مجوز با شرايط پيشنهادي سهامداران، مقرر شد اعضاء هيات مديره و مديرعامل نسبت به اخذ مجوزهاي لازم از بيمه مرکزي ج.ا.ايران و سازمان بورس و اوراق بهادار به شرح ذيل اقدام نمايد :
1-افزايش سرمايه از مبلغ 802.922 ميليون ريال به 1.080.000 ميليون ريال در مرحله اول با مصوبه مجمع عمومي فوق العاده
2-افزايش سرمايه از مبلغ 1.080.000 ميليون ريال به 1.450.000ميليون ريال در مرحله دوم با مصوبه مجمع عمومي فوق العاده
3-افزايش سرمايه از مبلغ 1.450.000ميليون ريال به 1.800.000 ميليون ريال در مرحله سوم با مصوبه مجمع عمومي فوق العاده

پیش از این یعنی در تاریخ 10 مرداد ماه نیز سهام داران این شرکت دور هم جمع شدند تا در خصوص افزایش سرمایه این شرکت تصمیم گیری کنند.اما در این جلسه تعدادی از سهام داران برای افزایش سرمایه قانع نشدند و مجمع به تنفس خورد .
افزایش سرمایه شرکت بیمه میهن یکی از الزاماتی است که بنابر مصوبه هیات وزیران در برنامه پنجم ضروری است . این در حالی است که توانگری مالی سطح سه این شرکت در سال 93 و سطح چهار این شرکت در سال 1394 ضرورت ترمیم سرمایه را دوچندان می کند. آئین نامه 69 اذعان دارد که شركت هايي كه در سطح چهار قرار مي گيرند بايد برنامه ترميم وضعيت مالي و برنامه افزايش سرمايه براي سال آينده ارائه و تمهيدات لازم جهت ارتقاء سطح توانگري خود را ارائه نمايند. علاوه بر اين با توجه به سطح توانگري شركت ها، بيمه مركزي به استناد ماده ۱۲ آئين نامه توانگري، شركتهاي بيمه مشمول را ملزم به انجام برخي از اقدامات فوري از جمله كاهش صدور بيمه نامه، عدم ارائه پاداش به مديران و خودداري از سرمايه گذاري در بخش هاي كم بازده کرده است.

در ماده ۱۲ آئین نامه صراحتا اعلام شده که موسسه بيمه‌اي كه نسبت توانگري مالي آن طبق اعلام بيمه مركزي در يكي از سطوح ۳ و ۴ باشد علاوه بر اقدامات مذكور در مواد ۸ تا ۱۱ اين آيين نامه بر حسب مورد، موظف است به نحوي كه بيمه مركزي تعيين مي‌كند يك يا تعدادي از اقدامات زير را فوراً به مرحله اجرا درآورد:
۱- از پرداخت پاداش به هيات مديره و مديران موسسه بيمه خودداري نمايد،
۲- از توزيع بيش از ۱۰ درصد سود (سود قابل توزيع به سهامداران) خودداري نمايد،
۳- هزينه‌هاي اداري و عمومي خود را كاهش دهد،
۴- از سرمايه‌گذاري درگزينه‌هاي معيني خودداري نموده يا بر مقدار آنها محدوديت اعمال نمايد،
۵- روش محاسبه نرخ حق بيمه قراردادهاي بيمه‌اي كه در آينده منعقد مي‌شوند را اصلاح نمايد،
۶- عمليات صدور بيمه در بخشي از شعب را كاهش دهد،
۷- فعاليتهاي برخي از شعب خود را محدود نمايد،
۸- عمليات صدور بيمه در شركتهاي تابعه را كاهش دهد،
۹- سهام يا دارايي شركتهاي تابعه را به فروش برساند،
۱۰- از توسعه فعاليت‌هاي بيمه‌اي در رشته هاي جديد خودداري نمايد،
۱۱- اعضاي هيات مديره و مديران خود را تغيير دهد.
هرچند که ظاهرا عملیات صدور در این شرکت در سال گذشته کنترل شده است اما بررسی صورت های مالی نشان می دهد که هزینه های اداری و عمومی این شرکت از بیش از 153 میلیارد ریال در سال 93 به 241 میلیارد ریال در سال 94 رسیده است و رشد 57درصدی دارد .
همچنین سرمایه گذاری های این شرکت از بیش از 263 میلیارد ریال در سال 93 به بیش از 304 میلیارد ریال در سال 94 رسیده است و در آخرین مجمع برگزار شده سود ناچیزی در بین اعضای هیات مدیره تقسیم شده است .
لازم به اشاره است که نام مدیرعامل این شرکت در سایت بیمه مرکزی حذف شده است .

بازگشت | Web Statistics