صفحه اصلي > سایه بان > تحرکات اتکایی در سندیکا/مشارکت همه بیمه‌ها در کنسرسیوم‌های انرژی

تحرکات اتکایی در سندیکا/مشارکت همه بیمه‌ها در کنسرسیوم‌های انرژی


11 آذر 1397, 14:44.

 گروه سایبان - نخستین نشست دبیران کارگروه‌های تخصصی صنعت بیمه به بحث بیمه‌های اتکایی به عنوان یکی از موضوعات داغ روز پرداخت. در این جلسه به مشارکت هرچه بیشتر بیمه مرکزی برای خصوص بدهکاران بزرگ بیمه ای و مسئولیت پذیری بیشتر نهاد ناظر در این زمینه اشاره شد.


به گزارش رازپول محسن قره‌خانی دبیرکارگروه بیمه‌های اتکایی سندیکای بیمه با اشاره به اینکه در شرایط فعلی باید از ظرفیت‌های داخلی صنعت بیمه برای اتکایی استفاده کرد گفت که آیین نامه 40.5 شورای عالی بیمه در ماده 20 شرایط قبولی اتکایی در داخل و خارج را مشخص کرده است که الزامات سرمایه‌ای و توانگری مالی از جمله موارد مندرج در آن است.

وی بااشاره به اینکه در شرایط تحریم باید صندوق بیمه بلایای طبیعی نیز در دولت مورد تاکید قرار گیرد اضافه کرد که برای ریسک‌های انرژی نیز قرار است کنسرسیومی متشکل از همه شرکت‌های بیمه تشکیل شود تا تمام شرکت‌ها برای پوشش ریسک مشارکت داشته باشند.

قره‌خانی استفاده از ظرفیت‎های بازار سرمایه تحت عنوان اوراق بهادار بیمه‌ای از دیگر برنامه ها در این زمینه دانست که سبب انتقال ریسک به بازار سرمایه خواهد شد که در قراردادهای catastrophe مورد استفاده قرارگیرد.

وی اذعان کرد که شرکت‌های بیمه اتکایی در این شرایط با بازار بیمه کشور همراهی نمی کنند و بعضا ریسک ها را نمی پذیرند.

وی در پاسخ به این پرسش خبرنگار ما که با وجود نرخ‌های غیرفنی چگونه انتظار داریم که بیمه گران اتکایی مشارکت بیشتری در بازار داشته باشند و چگونه قرار است این ریسک ها را در بازار سرمایه واگذار کنیم در حالی که در شرایط گشایش تحریم ها نیز بیمه گران اتکایی خارجی استقبال چندانی از بازار ما نداشتند اذعان کرد :عدم همکاری با بیمه گران خارجی به دلیل شکلات تحریم و انتقال منابع است، هرچند که نرخ های غیرفنی را نیز قبول داریم اما در این میان برای بسیاری از بیمه گران نیز نرخ های ما فنی است و آنها توانایی پوشش این ریسک ها را دارند.

البته او به موضوع خسارت کشتی سانچی و عدم مشکل در زمینه پرداخت خسارت ها نیز اشاره کرد و این در حالی است که بر اساس تحریم‌های جدید دریافت خسارت این کشتی نیز در سایه تحریم ها قرارگرفته است.


قره خانی اظهار داشت: خوشبختانه بیمه بدنه سانچی در ایران بود و بیمه مسئولیت خارجی بود؛ کشتی چینی مقصر حادثه و از آن بخش هم از خسارت را پرداخت می کند. وی افزود: همه طرف های درگیر بیمه مسئولیت خارجی هستند و خسارت ها پرداخت شد.

وی گفت: خسارت P&I پیگیری و پرداخت شده ولی آن بخشی که مربوط به ایران می شود در حال انجام است. دبیر کارگروه بیمه اتکایی در پاسخ به سوالی درباره انتقال ریسک به بازار سرمایه و بیمه گران اتکایی داخلی اظهار داشت: به صلاح است که ریسک را بین کشورهای مختلف دنیا تقسیم کنیم؛ متاسفانه در شرایط تحریم و محدودیت های بانکی شرکت های بیمه نمی توانند با ایران همکاری داشته باشند.

قره خانی حبس ریسک در کشور را اتفاق خوبی ندانست و افزود: البته می توان اقداماتی در این زمینه انجام داد؛ ما می توانیم از ظرفیت های اتکایی داخلی استفاده کنیم. قره خانی با بیان اینکه در دنیا 30 درصد ظرفیت اتکایی در اختیار شرکت های مستقیم است، گفت: شرایط قبولی اتکایی در ایران سخت است از جمله اینکه توانگری مالی باید بیش از 120 درصد و سرمایه آنها بیش از 250 میلیارد تومان باشد.


احمد سربخشیان؛ دبیر کارگروه توسعه بیمه های زندگی در پاسخی به سوال کاهش ارزش ریال و تاثیر آن بر بیمه های زندگی گفت: صنعت بیمه تابعی از شرایط اقتصادی است؛ اما یکی از مهم ترین اشتباهات در این زمینه مقایسه بیمه با سایر نهادهای مالی است.

سربخشیان تاکید کرد شرکت هایی که وعده سودهای بالا می دهند حتما مشکل نقدینگی دارند.

وی خواستار تغییر فرهنگ فروش بیمه های زندگی شد و افزود: با همکاری نزدیک سندیکا و بیمه مرکزی آیین نامه جدید فروش بیمه زندگی تصویب شد که گام مهمی برای شفافیت در فروش است.

دبیر کارگروه توسعه بیمه های زندگی ادامه داد: علم روز دنیا می گوید یک دهم درآمد افراد باید پس انداز شود و بیمه عمر نیز با چنین استدلالی طراحی شده است. 


سربخشیان توضیح داد که اگر هر شرکت بیمه ای با مشکل روبرو شود، بیمه های زندگی دیون ممتاز هستند و در ابتدا تسویه خواهند شد. وی خاطرنشان کرد که ارز اختصاص داده شده به شرکت های بیمه درباره پرداخت بیمه نامه های ارزی با نرخ سامانه نیما است.


حق بیمه تکمیلی درمان برابر با میزان خسارت

سیدمجتبی عطری؛ دبیر کارگروه درمان نیز در پاسخ به سوالی توضیح داد که بیمه آتیه سازان حافظ جزو بیمه های تجاری نیست. وی اعلام کرد: شرکت های بیمه 7800 میلیارد تومان بیمه تکمیلی فروخته اند و تقریبا به همان میزان خسارت پرداخت کرده اند و  اگر زیانی در بخش تکمیلی نداشته باشند، سودی نکرده اند.

وی در پاسخ به سوالی درباره نرخ شکنی شرکت های بیمه برای فروش بیمه نامه درمان گفت: وظیفه سندیکا بررسی ریسک ها و هماهنگ کردن شرکت هاست. درباره نرخ شکنی ها هم باید از خود شرکت ها سوال کرد.

علی اصغر عنایت؛ دبیر کارگروه اتومبیل نیز اعلام کرد که مقرر شده بیمه خودروهای صفر کیلومتر به تناسب پرتفوی شرکت های بیمه بین آنها تقسیم شود. بهمن سوری؛ دبیر کارگروه شبکه فروش بیمه در پاسخ به سوالی درباره عدم تلاش برای فروش بیمه های حادثه و آتش سوزی گفت: ضریب نفوذ بیمه در کشور پایین است ولی در سال های اخیر اتفاقات مثبتی رخ داده است. وی افزود: بین 10 تا 12 درصد از مردم برای خانه های خود بیمه آتش سوزی و حادثه خریداری می کنند.


مهندس محمد باباکردی مدیر بیمه های مهندسی مسئولیت بیمه تعاون و دبیر کارگروه تخصصی بیمه های مهندسی سندیکای بیمه گران ایران در نشست خبری دبيران کارگروه هاي تخصصي سنديکاي بيمه گران با اشاره به اصلاح بيمه نامه عيوب اساسي و  پنهان ساختمان که در سال 96 عرضه شد گفت: با اصلاحات انجام شده در حال حاضر پوشش هاي اين بيمه نامه منطبق با قانون سازمان نظام مهندسي است .

باباکردي اين بيمه نامه را به نوعي نظارت ثانويه بر روي ساخت و ساز و در نتيجه افزايش کيفي آن دانست و افزود: اجراي اين بيمه نامه در استانهايي نظير خراسان شمالي و رضوي ،البرز،گيلان ،فارس ، آذربايجان غربي و در  پايتخت ساختمان هايي که بيش از 1500 متر مساحت دارند قطعي شده است که البته متاسفانه مجريان ساخت و ساز تمايلي براي تهيه اين بيمه نامه ندارند و عملا اجرا نمي شود.


بازگشت | Web Statistics