صفحه اصلي > سایه بان > شناسایی نقاط خاص در عملکرد بیمه البرز/برآورد ذخیره خسارت معوق ثالث و درمان معقول نیست

شناسایی نقاط خاص در عملکرد بیمه البرز/برآورد ذخیره خسارت معوق ثالث و درمان معقول نیست


26 تیر 1395, 11:41.


گروه سایبان - بیمه البرز شرکتی که مالکیت آن به قولی خصولصتی و مدیریت آن هنوز  در اختیار دولت است،حسابرسش را بابت ذخيره خسارت معوق نگران کرده و پیش بینی می شود که مجمع این شرکت با تعدیل سود،بخشی از منابع را از این بابت در حساب ها نگهداری کند.

به گزارش پایگاه خبری راز پول، بیمه البرز 400 میلیارد تومانی، در حالی سی تیر ماه به مجمع می رود که گزارشات رسمی اذعان دارد که ذخيره خسارت معوق، عمدتا در رشته هاي شخص ثالث و درمان براساس برآورد معقولي از مخارج لازم براي تسويه تعهدات فعلي (خسارتهاي واقع شده) صورت نپذيرفته و احتساب ذخيره اضافي از اين بابت ضروري است. اینگونه است که حسابرس شرکت در یکی از بندهای خود نظر مجمع عمومي عادي صاحبان سهام را هنگام تصميم گيري نسبت به تقسيم سود سهام، به آثار مالي احتساب ذخيره اضافي، جلب می کند.بنابراین به نظر می رسد که سود 52 میلیارد و998 میلیون تومانی شرکت با این وضعیت متاثر شود.

البرز که در سال 1392از محل تجدید ارزیابی دارایی ثابت مشهود با سرمایه 60میلیارد تومان سعی کرد وضعیت خود را با مصوبه هیات وزیران در خصوص الزامات افزایش سرمایه شرکت های بیمه تطبیق دهد 360 میلیارد تومانی شد و مابقی کسری سرمایه تا 400 میلیارد تومان را از طریق سود انباشته جبران کرد.

از بحث کفایت ذخایر این شرکت به عنوان معضل بسیاری از شرکت های بیمه که بگذریم بحث رعایت مفاد ماده 110 اصلاحيه قانون تجارت و ماده 28 اساسنامه شرکت مبني بر معرفي يک نفر شخص حقيقي به عنوان نماينده شخص حقوقي (توضيح اينکه پس از انتخابات هيئت مديره در مجمع عمومي مورخ 26/11/1394، موسسه صندوق بيمه اجتماعي کشاورزان، روستائيان و عشاير نماينده معرفي نکرده است) موضوع مهمی در این شرکت است.این در حالی است که دوتن از اعضای هیات مدیره این شرکت یعنی ایراندخت عطاریان نماینده شرکت سرمایه گذاری صبا تامین و سید کمال سید علی نماینده شرکت گروه توسعه مالی مهر آیندگان نیز به عنوان اعضای غیر موظف در این هیات مدیره حضور دارند و تنها محمدرضا تقوایی نماینده شرکت گروه مالی ملت و سید رسول تاجدار نماینده وزارت اقتصاد(دولت) در این شرکت اعضای موظف را تشکیل می دهند و به این ترتیب تبصره 5 ماده 11آئين نامه 40ترکيب هيئت مديره شرکت بيمه شامل 5 نفر اعضاي اصلي و 2 نفر علي‌البدل و موظف بودن حداقل سه پنجم اعضاي هيئت مديره در شرکتی که مدیریت آن در اختیار دولت است رعایت نمی شود.

اما نکته جالب در خصوص عملکرد شرکت عدم رعایت مفاد ماده 6 دستورالعمل پذيرش اوراق بهادار در بورس اوراق بهادار تهران، مبني بر داشتن حداقل 20 درصد سهام شناور و حداقل نسبت حقوق صاحبان سهام به کل دارائيها به ميزان 30 درصد است. این شرکت بورسی در حالی مقررات سازمان بورس را رعایت نمی کند که مدیر عاملش نماینده دولت در این شرکت و عدم رعایت قوانین توسط نماینده دولت در شرکتی که هنوز مالکیت 17.89درصد از سهام آن در اختیار دولت است بسیار سوال برانگیز است.آیا وقت آن نرسیده که با عرضه سهام دولت در این شرکت مشکلات در این زمینه مرتفع شود و با رعایت قانون در شرکتی که مدیریت آن در اختیار دولت است برای سایرین الگو بود؟
این در حالی است که برخلاف قوانین شورای عالی بیمه در تبصره 1 ماده 4 آئين نامه 40مبنی بر ممنوعيت مالکيت بيش از 10 درصد سهام شرکت بيمه توسط وزارتخانه‌ها و نهادها هنوز معضل این شرکت است. لازم به اشاره است که مدیرعامل این شرکت نیز در ماموریتی که ظاهرا پایانی ندارد از بیمه ایران به این شرکت آمده است! البته معاون فنی شرکت نیز از بیمه ایران مامور در بیمه البرز است .

بررسی های دقیق تر از عملکرد نماینده وزارت اقتصاد در هیات مدیره این شرکت به عنوان مدیر عامل و نائب رئیس هیات مدیره نشان می دهد که این شرکت بالغ بر 34 میلیارد و 124 میلیون تومان بدهی مالیات و عوارض بر ارزش افزوده دارد در حالی که این بدهی در سال گذشته بالغ بر 28 میلیارد تومان بوده که نه تنها کاهش نداشته بلکه روندی افزایشی دارد.البته این شرکت بابت اتکایی اجباری نیز بدهی 26میلیارد و 361 میلیون تومانی به یکی دیگر از زیرمجموعه های دولتی یعنی بیمه مرکزی دارد . پرونده باز مالیاتی از سال 1386 تا 1388 یکی از نقاط ضعیف عملکرد شرکت در این زمینه است .
بدهی 12 میلیارد و 253 میلیون تومانی به وزارت بهداشت یکی دیگر از ارقام درشت بدهی این شرکت است .

بیمه البرز با سهم بازار 7.56درصدی در بازار بیمه کشور با وجود یک هزارو 700 میلیارد تومان تولید حق بیمه 702 میلیارد تومان طلب از نمایندگان و بیمه گذاران دارد که البته معلوم نیست این نمایندگان و بیمه گذاران چه کسانی هستند؟

بر این اساس البرز بیش از یک برابر سرمایه خود طلب از بیمه گذاران و نمایندگانی دارد که اطلاعات آنان را فاش نکرده است .
در ترکیب پرتفوی بیمه البرز ثالث اجباری سهم 549 میلیارد تومانی دارد و پس از این رشته درمان با492 میلیارد تومان ایستاده است .البته ثالث اختیاری شرکت نیز به 8 میلیارد و 775 میلیون تومان بالغ می شود و به این ترتیب شخص ثالث نقش غیر قابل انکاری در پرتفوی دارد.

سهم شخص ثالث در پرتفوی در حالی است که البرز با 113 میلیارد تومان زیان در این رشته مواجه است و به عبارت واضح تر شرکت 21 درصد بیشتر از حق بیمه های دریافتی در بخش خسارت ها هزینه کرده است .
فروش اعتباری بیمه نامه این شرکت سبب افزایش طلب از نمایندگان و بیمه گذاران شده است و در نهایت شرکت ذخیره مطالبات مشکوک الوصول را از یک میلیارد و 800 میلیون تومان در سال 93 به 21 میلیارد و 830 میلیون تومان رسانده است.البته بیمه البرز اذعان دارد که بخشی از مطالبات شرکت مربوط به سال های گذشته و سررسید سال 92 است و به نظر می رسد که بخشی از آنها نتیجه مدیریت امین و تاجدار در این شرکت باشد.

بیمه البرز که بالغ بر 176 میلیون تومان طلب از بیمه توسعه نیز دارد بالغ بر 337 میلیاردو984 میلیون تومان ذخیره خسارت معوق در حساب ها منظور کرده است و بالغ بر 41 میلیارد تومان ذخیره ریسک منقضی نشده دارد .ذخیره خسارت معوق شرکت در سال 93 بالغ بر 148 میلیارد تومان گزارش شده است .

درآمد حاصل از سرمایه گذاری های شرکت به 88 میلیاردو 525 میلیون تومان گزارش می شود که سود سپرده های بانکی و سرمایه گذاری درسهام شرکت ها بخش قابل توجه آن را تشکیل می دهد.

هیات مدیره شرکت سعی دارد که سهم بازار 7.9درصدی در سال 1395 در صنعت بیمه داشته باشد و سود هر سهم را به ميزان 138 ريال بر مبناي سرمايه 4000 ميليارد ريالی رقم بزند.
این در حالی است که شرکت در سال 1395 در کنسرسیوم بیمه ای بوعلی سینا سهم 9 درصدی داشته که خسارت های این آتش سوزی 60 میلیون یورو برآورد شده است و هنوز آثار این خسارت بر عملکرد شرکت اطلاع رسانی نشده است .

بازگشت | Web Statistics