معاون اول قوه قضاییه: قیمت دیه سال ۹۸ ابلاغ شد13 اسفند 1397, 13:57. |
گروه سایبان - معاون اول قوه قضاییه با اشاره به ابلاغ قیمت دیه در سال ۹۸، گفت: دیه یک مرد مسلمان برای ماههای غیرحرام در سال ۹۸، ۲۷۰ میلیون تومان تعیین شد. به گزارش رازپول به نقل از میزان، حجتالاسلام و المسلمین محسنی اژهای معاون اول و سخنگوی دستگاه قضا در حاشیه جلسه مسئولان عالی دستگاه قضایی در رابطه با مباحث مطرح شده در این جلسه در جمع خبرنگاران گفت: یکی از موضوعاتی که در جلسه امروز مسئولان عالی قضایی مطرح شد بحث دیه بود. وی گفت: همان طور که مردم عزیز استحضار دارند طبق قانون رئیس دستگاه قضایی ابتدای هر سال باید مبلغ دیه را تعیین و اعلام کند. معاون اول دستگاه قضا گفت: امسال خیلی از مسئولان ذیربط و نیز رئیس کل بیمه مرکزی تقاضا داشتند که این تعیین میزان دیه در جهت تسهیل امور مردم و قراردادهایی که میخواهند منعقد کنند هر چه زودتر اعلام شود، بنابراین در جلسه امروز بحث دیه مورد رسیدگی قرار گرفت. البته روز گذشته بنده یک جلسه مقدماتی با حضور ۱۵ نفر از کارشناسان ذیربط داشتم که در جلسه امروز نتیجه آن مطرح شد. وی گفت: نهایتاً در جلسه امروز مقرر گردد که دیه یک مرد مسلمان در سال جدید ۲۷۰ میلیون تومان برای ماههای غیرحرام باشد که البته به طور طبیعی یک سوم همین مبلغ برای ماههای حرام به این مبلغ اضافه میشود؛ یعنی در ماههای حرام ۹۰ میلیون بر این ۲۷۰ میلیون تومان افزوده میگردد. حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژهای در ادامه در پاسخ به سئوال یکی از خبرنگاران در رابطه با گوشتهای دپو شده در یکی از گمرکات کشور گفت: در این موضوع قوه قضاییه وارد شد و خود دستگاههای دولتی هم ورود کردند، البته وزارت خانههای صمت و جهاد و خود گمرک هم باید سریعتر وارد میشدند، چون در شرایطی که مردم به این کالا نیاز دارند و جز ضروریات آنها است باید هر چه سریع تر، ترخیص میشد و به دست مردم میرسید. وی افزود: در عین حال، هم قوه قضاییه و هم خود دولت به این موضوع ورود کردند و اکنون بر اساس آن چه که دولت اعلام کرده است در این خصوص مشکلی وجود ندارد. معاون اول دستگاه قضا گفت: امیدوار هستیم از این به بعد هم نه تنها برای گوشت بلکه برای سایر کالاهایی هم که وارد میشود ترتیباتی اتخاذ گردد که سریعتر ترخیص شوند، به خصوص آن کالاهایی که بر طبق ضوابط و مقررات وارد شده و مورد نیاز مردم است هر چه سریعتر ترخیص شود. وی گفت: البته کالاهایی که صاحب کالا و یا خود دولت وارد میکنند یک مهلت زمانی دارند که میتوانند در آن مهلت زمانی آن کالا را ترخیص کنند، اما با توجه به شرایط و نیازمندیهای جامعه بهتر است ترتیباتی اتخاذ شود که کالاهایی که طبق ضوابط و مقررات وارد شده اند بر اساس مقررات هر چه سریعتر هم ترخیص شوند. میزان دیه در سال ۹۷
در هر سال دیه چگونه محاسبه می شود؟
طبق رویه موجود، در ابتدای هر سال مبالغ دیه در کلیه ماه های عادی و حرام همان سال، پس از بحث و بررسی در کارگروه تخصصی و جلب نظریات کارشناسان و با ملاحظه وضعیت موجود جامعه محاسبه و به رئیس قوه قضائیه پیشنهاد می گردد و در صورت موافقت، توسط ایشان اعلام و ابلاغ می شود و در طول سال برای کلیه مراجع قضایی و غیر قضایی ملاک عمل خواهد بود.
میزان دیه در سال ۹۷ چقدر بود ؟ جزییات نرخ دیه مرد مسلمان سال ۱۳۹۷:
نکته: کلیه مبالغ به تومان است.
الف) میزان دیه در ماه های عادی سال ۹۷
۱- دیه کامل: ۲۳۱/۰۰۰/۰۰۰
۲- یک ده هزارم: ۲۳/۱۰۰
۳- یک هزارم: ۲۳۱/۰۰۰
۴- یک دهم درصد: ۲۳۱/۰۰۰
۵- دو دهم درصد: ۴۶۲/۰۰۰
۶- سه دهم درصد: ۶۹۳/۰۰۰
۷- چهار دهم درصد: ۹۲۴/۰۰۰
۸- پنج دهم درصد یا نیم درصد: ۱/۱۵۵/۰۰۰
۹- شش دهم درصد: ۱/۳۸۶/۰۰۰
۱۰- هفت دهم درصد: ۱/۶۱۷/۰۰۰
۱۱- هشت دهم درصد: ۱/۸۴۸/۰۰۰
۱۲- نه دهم درصد: ۲/۰۷۹/۰۰۰
۱۳- یک صدم دیه: ۲/۳۱۰/۰۰۰
۱۴- دو درصد دیه: ۴/۶۲۰/۰۰۰
۱۵- سه درصد دیه: ۶/۹۳۰/۰۰۰
۱۶- چهار درصد دیه: ۹/۲۴۰/۰۰۰
۱۷- پنج درصد دیه: ۱۱/۵۵۰/۰۰۰
۱۸- شش درصد دیه: ۱۳/۸۶۰/۰۰۰
۱۹- هفت درصد دیه: ۱۶/۱۷۰/۰۰۰
۲۰- هشت درصد دیه: ۱۸/۴۸۰/۰۰۰
۲۱- نه درصد دیه: ۲۰/۷۹۰/۰۰۰
۲۲- ده درصد یا یک دهم دیه: ۲۳/۱۰۰/۰۰۰
۲۳- دو دهم دیه: ۴۶/۲۰۰/۰۰۰
۲۴- سه دهم دیه: ۶۹/۳۰۰/۰۰۰
۲۵- چهار دهم دیه: ۹۲/۴۰۰/۰۰۰
۲۶- پنج دهم دیه یا نصف دیه: ۱۱۵/۵۰۰/۰۰۰
۲۷- شش دهم دیه: ۱۳۸/۶۰۰/۰۰۰
۲۸- هفت دهم دیه: ۱۶۱/۷۰۰/۰۰۰
۲۹- هشت دهم دیه: ۱۸۴/۸۰۰/۰۰۰
۳۰- نه دهم دیه: ۲۰۷/۹۰۰/۰۰۰
۳۱- ثلث دیه: ۷۷/۰۰۰/۰۰۰
۳۲- ربع دیه: ۵۷/۷۵۰/۰۰۰
۳۳- خمس دیه: ۴۶/۲۰۰/۰۰۰
ب) میزان دیه کامل در ماه های حرام سال ۹۷:
مبلغ دیه کامل با احتساب ۳۰% (سی درصد) تغلیظ دیه در ماههای حرام مبلغ ۳۰۸/۰۰۰/۰۰۰ تومان است.
نکته مهم: تغلیظ و افزایش دیه در ماههای حرام، مختص دیه نفس است و در مورد دیه اعضاء بدن تغلیظ و افزایش دیه وجود ندارد. بنابراین مبلغ دیه اعضاء بدن که در بالا ذکر شده است، در تمام ماههای سال اعم از حرام و عادی یکسان است.
ماه های حرام قمری و معادل شمسی آن شامل موارد ذیل است:
۱- رجب (۲۸ اسفند ۹۶ الی ۲۸ فروردین ۹۷).
۲- ذی القعده (۲۴ تیر الی ۲۱ مرداد ۹۷).
۳- ذی الحجه (۲۲ مرداد الی ۱۹ شهریور ۹۷).
۴- محرم (۲۰ شهریور الی ۱۸ مهر ۹۷).
نکته: مطابق ماده ۸ و ۱۳ قانون بیمه شخص ثالث مصوب سال ۱۳۹۵ نیازی به تهیه الحاقیه افزایش تعهدات، نیست. بازگشت | |