صفحه اصلي > سایه بان > رئیس کل بیمه مرکزی پاسخگو باشد، وزیراقتصاد پیگیر/ درج نام یک دوشغله در سایت بیمه مرکزی چه مفهومی دارد؟

رئیس کل بیمه مرکزی پاسخگو باشد، وزیراقتصاد پیگیر/ درج نام یک دوشغله در سایت بیمه مرکزی چه مفهومی دارد؟


29 دی 1398, 10:00.

 

گروه سایبان - چندی پیش بود که بیمه مرکزی تکلیف 5 هزار نماینده دوشغله صنعت بیمه را روشن کرد، اما آیا نهاد ناظر توانایی تعیین تکلیف معدود مدیران عالی دو شغله صنعت بیمه را هم دارد؟ این روشنگری در شرایطی صورت می گیرد که وزیر امور اقتصادی و دارایی چندی پیش به قانون سوت زنی در اقتصاد اشاره کرد ودر مورد حس آلودگی در صنعت بیمه تذکراتی را به رئیس کل بیمه مرکزی داد.

ماده 14 آیین نامه شماره 40 شورای عالی بیمه به صراحت اعلام کرده است که هیچ یک از اعضای هیئت مدیره ، مدیر عامل و قائم مقام مدیر عامل مؤسسه بیمه نمی توانند در سایر مؤسسات بیمه ، کارگزاری ها و نمایندگی های بیمه سمت داشته باشند.

اما چگونه است که در این میان برخی از مدیران دو کرسی را هم زمان در شرکت های بیمه دارا هستند و هر دو این کرسی ها نیازمند اخذ تائیدیه از بیمه مرکزی است؟ بیمه مرکزی در آیین نامه شماره  90 شورای عالی بیمه احراز صلاحیت افراد برای پست های کلیدی و حساس را مورد تاکید قرارداده است که عضویت در هیات مدیره، مدیرعاملی، معاونت فنی و امور مالی و ... در دایره احراز صلاحیت های بیمه مرکزی قرار دارند، بنابراین با چنین وضعیتی پرسش اصلی این است که آیا بیمه مرکزی خود به آئین نامه های شورای عالی بیمه التزام دارد؟   


یکی از مدیران صنعت بیمه که نامش در دو شرکت همزمان و در دو پست کلیدی دیده می شود «م ز» معاون فنی بیمه ایران است.

او چندی است که مسئولیت این دو کرسی را همزمان برعهده دارد در حالی که نام او در سایت بیمه مرکزی نیز در لیست دو شرکت بیمه دیده می شود.


پرسش اصلی این است که آیا معاون فنی شرکت بیمه ای که بیش از 30 درصد بازار بیمه ای کشور را برعهده دارد فرصت دارد که در شرکت دیگری به عنوان نائب رئیس هیات مدیره به صورت حتی غیرموظف نقش آفرینی کند؟  آیا بیمه مرکزی که خود صلاحیت این افراد را تائید می کند برای چنین وضعیتی نمره منفی نیز می دهد؟

آیا نهاد ناظر که صلاحیت فنی و حرفه ای را تائید کرده است خود بند 14 آیین نامه شماره 40 را نقض کرده است؟ از چه زمانی احراز دوپست همزمان برای مدیران در صنعت بیمه آزاد شده است و چرا این موضوع تاکنون اطلاع رسانی نشده؟

در کنار این وضعیت که از نهاد ناظر تاکنون تذکر کتبی رسانه ای نشده است این مسئله که چرا مدیرعامل بیمه ایران نیز نسبت به این موضوعی واکنشی نشان نداده و تاکنون اقدامی برای اصلاح این وضعیت صورت نگرفته است نیز جای پرسش دارد؟

مسلما پیامدهای عملکرد بیمه ایران در حساب دولت منظور خواهد شد و به نظر می رسد که رعایت آئین نامه ها و مقررات در این شرکت به عنوان رهبر بازار باید با دقت بیشتری پیگیری و مراقبت شود. از سوی دیگر مدیرعامل این شرکت رئیس شورای عمومی سندیکای بیمه گران نیز هست و نباید از او انتظار رعایت کیفی قوانین را داشت؟

نظر وزیر امور اقتصادی و دارایی را نیز باید به این مهم جلب کرد چراکه او چندی پیش در خصوص قانون سوت زنی در اقتصاد و در مورد حس آلودگی در صنعت بیمه مواردی را به رئیس کل بیمه مرکزی مورد تاکید قرارداد.


با توجه به ابراز تمایل وزیر اقتصاد در جذب موارد مشمول قانون سوت زنی آیا این مطلب می تواند در زمره موارد گنجانده شود، رازپول منتظر واکنش وزیر در این خصوص خواهد ماند و از دریافت هرگونه پاسخ در این زمینه از بیمه مرکزی ، بیمه ایران و وزارت اقتصاد استقبال می کند.


بازگشت | Web Statistics