صفحه اصلي > سایه بان > جزئیات عملکرد شرکت های بیمه در 12 ماهه 94/ تولید حق بیمه در 8 شرکت بیمه ای آب رفت

جزئیات عملکرد شرکت های بیمه در 12 ماهه 94/ تولید حق بیمه در 8 شرکت بیمه ای آب رفت


15 اردیبهشت 1395, 04:13.
گروه سایبان - آمار عملکرد شرکت های بیمه در اسفند ماه سال گذشته بیانگر کاهش سهم بازار تنها بیمه دولتی کشور به 39.47درصد است 

به گزارش پایگاه خبری راز پول، آمار عملکرد صنعت بیمه دراسفند سال 1394 اذعان دارد که شرکت های بیمه در سال گذشته با تولید 22 هزارو 611 میلیارد و 469 میلیون تومان تولید حق بیمه بالغ بر 14 هزارو 426 میلیارد و 112 میلیون تومان خسارت پرداخته اند که با چنین آماری نرخ رشد حق بیمه ها 9.73درصد و نرخ رشد خسارت پرداختی 18.45درصد بوده است. بر این اساس متوسط نسبت خسارت شرکت های بیمه نیز 63.80 درصد عنوان شده است .
اما آمارها نشان می دهد که نسبت خسارت 7 شرکت بیمه از متوسط صنعت بالاتر است و چندین شرکت بیمه ای آمارهای نزدیکی به متوسط نسبت خسارت صنعت بیمه دارند.
در این میان اگر هزینه های پرسنلی و اداری و هزینه های کارمزد را در کنار نسبت های خسارت شرکت ها در نظر بگیریم باید سهم بیشتری را برای خسارت ها در نظر گرفت.در اقدامی نادر نیز روند تولید حق بیمه در 8 شرکت بیمه ای بارشد منفی همراه است.

علی صلاحی نژاد معاون اداری مالی بیمه ملت،به تازگی اذعان کرده است که مطالبات در شرکت های بیمه به عنوان یکی از مهم ترین اقلام سمت راست ترازنامه خودنمایی می کند. این قلم در برخی از شرکت‌های بیمه تا 70 درصد دارایی‌ها، در برخی دیگر 70 درصد فروش و حتی بیش از آن‌ و در مواردی نیز چندین برابر سرمایه شرکت است که عدم وصول به موقع آنها ریسک نقدینگی زیادی را برای شرکت به همراه خواهد داشت.
وی اذعان می کند که این در حالی است که ایفای به موقع تعهدات شرکت های بیمه و ارائه خدمات با کیفیت تا حد زیادی به توان مالی و نقدینگی آنها بستگی دارد بنابراین وصول مطالبات شرکت‌های بیمه، پیش‌نیاز ارائه خدمات مطلوب به بیمه گذاران است.
صلاحی نژاد عنوان می کند که متاسفانه در چند ساله اخیر بر اثر تحریم ها و شرایطی که بر اقتصاد کلان کشور حاکم شده است رقم این مطالبات در شرکت‌های بیمه در حال افزایش است که همین امر لزوم نظارت جدی بر آنها، برای کاهش ریسک نقدینگی را بیشتر کرده است. بر همین اساس توجه به ساختار این مطالبات و آثاری که بر شرکت های بیمه دارند و نحوه مدیریت آنها برای جلوگیری از ایجاد یک معضل جدید، یکی از مهم‌ترین مسائل پیش‌روی صنعت بیمه است که در ادامه به آن پرداخته می‌شود.

اما با استناد به گفته این کارشناس بیمه ای اگر حق بیمه تولیدی شرکت های بیمه در سال گذشته را بیش از 22 هزار میلیارد تومان در نظر بگیریم و فقط سهم مطالبات شرکت ها را 50درصد در نظر بگیریم بنابراین شرکت های بیمه در سال گذشته 11 هزار میلیارد تومان از حق بیمه تولیدی را وصول کرده اند در حالی که بیش از 14 هزار میلیارد تومان خسارت پرداخت کرده اند. بر این اساس صنعت بیمه در سال گذشته کسری هم داشته است! این در حالی است که منابع حاصل از تولیدات حق بیمه باید صرف سرمایه گذاری ها شود تا شرکت ها در بخش ایفای تعهدات نیز درست و مناسب عمل کنند. با چنین ادعایی می توان گفت که صنعت بیمه سودآور بوده است ؟ این روند چگونه و چه زمانی قرار است اصلاح شود؟

در میان شرکت های بیمه آمار تولید حق بیمه برخی شرکت ها با کاهش مواجه بوده است که در میان این شرکت ها بیمه میهن با کاهش حق بیمه 28.54درصدی رکوردار است .پس از این شرکت بیمه آرمان با کاهش 19.31درصدی و بیمه ملت با کاهش 16.67درصدی ایستاده اند. این در حالی است که نسبت خسارت بیمه ملت با 104 درصد و روند رشد خسارت های پرداختی با حدود 44 درصد در کنار کاهش حق بیمه تولیدی 16.67 درصدی چندان مناسب به نظر نمی رسد.

نکته دیگر اینکه نسبت خسارت چهار شرکت بزرگ بیمه ای کشور بالاتر از متوسط نسبت خسارت و در یک مورد نزدیک به آن است . این در حالی است که آهنگ رشد خسارت های پرداختی در این شرکت ها بیشتر از حق بیمه تولیدی است.




 

بازگشت | Web Statistics