صفحه اصلي > بازار پول > گردهمآیی متوهمانه عاقبتی برای سه شنبه های نوآورانه / وعده ای که به کما رفت

گردهمآیی متوهمانه عاقبتی برای سه شنبه های نوآورانه / وعده ای که به کما رفت


20 اردیبهشت 1402, 18:30.

مریم کائید-  گروه سایبان - 6 سه شنبه کاری از سال جاری گذشت و خبری از سه شنبه های نوآورانه نیست، رویدادی که ظاهرا به همین زودی به فراموشی سپرده شد؛


سال 1402 با رویکردی جدید از سوی مقام معظم رهبری در حالی آغاز می شود که سال گذشته از سوی ایشان به نام سال «تولید؛ دانش‌بنیان، اشتغال‌آفرین» مزین شد.

تحلیل ها بیانگر این واقعیت است که مقام اول کشور پیش نیاز مهار تورم و رشد تولید را دست یابی به آرمان اقتصاد مقاومتی و اقتصاد دانش بنیان می دانستند.

تمرکز بر این رویکرد بیانگر این واقعیت است که رشد و توسعه اقتصاد تنها در سایه توجه به توسعه اقتصاد هوشمند دانش بنیان محقق می شود.


طبیعتا پس از نامگذاری سنواتی از سوی رهبر انقلاب، سازمان ها و وزارت خانه ها نیز به تبعیت از فرمایشات ایشان با تشکیل ستادها و پویش هایی، در مسیر فرمایشات مقام معظم گام بر می دارند.


اما تجربه نشان داده است که بعضا این گام ها و هدف گذاری ها در حوزه اجرا از قوام و دوام لازم و کافی برخوردار نیست. شاید بتوان مهم ترین نمونه اخیر آن در صنعت بیمه را پیگیری موضوع نوآوری در قالب «سه شنبه های نوآورانه» معرفی کرد.

علی بنیادی دست یار وزیر اقتصاد و از نزدیکان او در مجموعه پیشگامان اندیشه صادقین، بدون سابقه ای در صنعت بیمه از اردیبهشت سال گذشته به عنوان  معاون طرح و توسعه بیمه مرکزی منصوب شد.  او خود را بنیان گذار مرکز نوآوری در صنعت بیمه معرفی می کند. مرکزی که تا به امروز هم در خصوص موقعیت مکانی، چشم انداز و ماموریت ها و میزان بودجه آن اطلاعاتی در دست نیست و فقط از بنیانگذار آن رونمایی شده است.


او از سال گذشته خود را مبتکر پویشی به نام سه شنبه های نوآورانه در صنعت بیمه معرفی می کند و در خصوص این پویش و انتقادات پیرامون آن می گوید:« منتقدین می گویند شما مسائل اصلی صنعت بیمه را فراموش کرده‌اید. به‌هرحال این به ذهن‌شان رسیده، چه چیزی می‌توان به آنها گفت؟ یا چیز دیگری که می‌گفتند این بود که سه‌شنبه‌های نوآورانه است یا دورهمی‌های متوهمانه؟»


اما در مقابل برخی تحلیل گران خبره صنعت بیمه معتقدند که روند برپایی مراسمی موسوم به سه شنبه های نوآورانه احتمالا بر دو فرضیه استوار است، نخست اینکه این دورهمی بهانه ای بود برای شرفیابی برخی ارکان صنعت بیمه به خدمت برخی اعضای هیات عامل برای ایجاد ارتباط چشم در چشم و معرفی خدمت.


دوم اینکه الزام تبعیت از فرمایش مقام معظم رهبری حکمی بالادستی است که سازمان ها ملزم به واکنش نسبت به آن بودند.

باید پذیرفت خدماتی که در این مراسم بازمعرفی شد، راهبرد آن نه تنها در بیمه مرکزی طراحی و تدوین نشده بود بلکه از هم گسستگی استراتژیک این خدمات برهان نغزی بود بر الزام ایجاد یکپارچگی استراتژیک و راهبردی واحد برای توسعه کمی و کیفی صنعت بیمه.


از سوی دیگر اساسا هیات عامل بیمه مرکزی علی رغم مسئولیت های متعدد در حالی زمان و هزینه فرصت برگزاری این مراسم را داد که می توانست از پتانسیل شرکت تابعه خود که در حوزه فناوری اطلاعات متمرکز است، بهره جسته و تنها به راهبری سیاست ها بسنده کند. 


در همین رابطه این کارشناسان خبره بر این باورند که نتیجه آنچه این گردهمایی ها برای باز معرفی خدماتی که قبلا به بازار بیمه آمده بودند تنها در حد یک ایده ذهنی باقی ماند، چرا که با تغییر سال و تغییر نام گذاری سال سه شنبه های نوآورانه و پرسروصدای بیمه مرکزی و آقای معاون نه تنها به فراموشی سپرده شد، بلکه با افزودن فهرستی جدید از اهداف در سال جاری به برنامه های ناتمام قبلی، وعده ای جدید به فهرست اقدامات برجای گذاشت.


حالا صنعت بیمه مانده است و توقعاتی ناتمام. 

اهالی صنعت بیمه بر این باورند که یکی از مهم ترین معضلات ورود افراد بی تجربه و بی سابقه در هر صنعتی پرداختن به ایده هایی انتزاعی است که افراد تصور می کنند، تنها به فکر خودشان رسیده، بدون آنکه بررسی تطبیقی و راهبردی از مدیریت دانش داشته باشند.


اما آیا نهادهای نظارتی به چنین برنامه های ناتمامی در سازمان ها و نهادها ورود خواهند کرد؟ هزینه های تحمیلی چنین برنامه های ناتمامی چگونه در ترازنامه سازمانها محاسبه می شود و هزینه فرصت های از دست رفته بر دوش چه کسانی است؟


 آیا وزیر اقتصاد اجرای چنین برنامه های نوآورانه ای را مبنایی برای تحول در صنعت بیمه می داند ؟ آیا او بر این باور است که چنین مدیرانی می توانند تحول آفرین باشند؟

این احتمال کم نیست که با گسترش نقدهای کارشناسانه نسبت به اجرای طرح های نیمه تمام خصوصا سه شنبه های نوآورانه، برخی به فکر روشن کردن دوباره چراغ این دورهمی های متوهمانه باشند، اما آنچه صنعت بیمه امروز نیاز دارد، واقع گرایی هوشمندانه متناسب با تغییرات شرایط اقتصادی و سبک زندگی مردم است.


ذکر این نکته ضروری است که هرچند دگردیسی در سه شنبه های نوآورانه امری ضروری و واجب است اما پرداختن به الزامات نوآورانه و هوشمندانه برای تورم زدایی به منظور کاهش هزینه های تمام شده و افزایش ضریب نفوذ متناسب با راهبردهای سال جاری ضروری است. در اولین قدم شایسته است که ارکان بیمه مرکزی نسبت به حذف مالیات بر ارزش افزوده و برخی عوارض تحمیلی متناسب با آنچه احسان خاندوزی پیشتر وعده داده، بود اقدام کند. 


بازگشت | Web Statistics