صفحه اصلي > بازار پول > توسعه فعالیت بانک تجارتي ایران و اروپا در دستور کار قرار گرفت

توسعه فعالیت بانک تجارتي ایران و اروپا در دستور کار قرار گرفت


29 مرداد 1396, 23:45.


گروه بازار پول - مدیر امور بین الملل و تجهیز منابع بانك صنعت و معدن گفت : زمانیکه بانك هاي خارجی شاهد اقدامات بانک صنعت و معدن در چارچوب اصول و استاندارهای بانکداری روز دنيا هستند از ايجاد روابط كارگزاري بانكي با این بانک استقبال مي كنند.

به گزارش رازپول، عباس دانشور در مصاحبه با پايگاه اطلاع رساني بانك صنعت و معدن تصریح کرد: خوشبختانه با رویکرد تخصصی که بانک صنعت و معدن به بخش بین الملل دارد می توان گفت که این بانک یک بانک خوشنام در حوزه بانكداري بین المللی مي باشد و این شرایط باعث شده تا کشورهای اروپایی و آسیایی تمایل داشته باشند تا برای ارتباط تجاری با ایران از طریق بانک صنعت و معدن به فعالیت بپردازند.


وی عنوان داشت: بانک صنعت و معدن پس از اجرای برجام اولین بانکی بود که در گشایش LC به فعالیت پرداخت و نسبت به بانک های دیگر در آغاز روابط کارگزاری با بانک های خارجی پیشرو است. همچنین نسبت به دریافت خطوط اعتباری نیز بسیار فعال بوده و اقدامات مهمی مانند انعقاد قرارداد تامین مالی پروژه برقی سازی راه آهن تهران_مشهد را با اگزیم بانک چین ، در این زمینه انجام داده است.


دانشور گفت: شرایط تحریم باعث شد که ما تاحدودي از بانکداری بین الملل فاصله بگیریم اما بانک صنعت و معدن همیشه بر این بوده تا با آموزش مسنمر كاركنان خود از كيفيت خدمات ارائه شده كاسته نشود.خوشبختانه با اجرای برجام توانستیم با توجه به پیش بینی های گذشته خود را با فضای جدید در مقایسه با بانک های دیگر سریع تر وفق دهیم.

وی در خصوص وظايف مديريت خود بیان داشت: به طور کلی این مدیریت عهده دار امور مربوط به حوزه بانکداری بین الملل و تامین خطوط اعتباري ارزی و ریالی است. همچنين آغاز روابط کارگزاری با بانک های خارجی از اهم فعالیت های این مدیریت است.


مدیر امور بین الملل و تجهیز منابع خاطرنشان کرد: انجام روابط كارگزاري از ايجاد یک ارتباط سوئیفتی آغاز و مي تواند به افتتاح حساب و همچنين انعقاد قراردادهای تامین مالی فاینانس و ریفاینانس و يا ساير موضوعات مورد علاقه دو بانك منجر گردد.


دانشور گفت: مدیریت بین الملل و تجهیز منابع شامل اداره بين الملل و همچنين اداره تجهيز و ساماندهي منابع مي باشد كه در اداره بین الملل امور مرتبط با گشایش اعتبارات اسنادی ارزی و همچنين ضمانت نامه های ارزی به ويژه امور مربوط به گشايش اعتبارات اسنادي قراردادهای فاینانس و در اداره تجهیز و ساماندهي منابع فعاليت هاي مرتبط با روابط کارگزاری ، تامین خطوط اعتباری فاینانس و ریفاینانس ، تنظيم قراردادهای مربوط به وجوه اداره شده و انتشار اوراق مشارکت و مطالعه و پيشنهاد ساير روشهاي تامين مالي انجام مي پذيرد.



وی گفت: در حال حاضر عمده ترین فعالیت های ارزی بانک با کشورهای آسیایی مانند چین، هند، ژاپن و کره جنوبی و در حوزه اروپا با كشورهايي نظير آلمان، ایتالیا، اسپانیا و بلژیک است. در سال گذشته بالغ بر 1 میلیارد و 200 میلیون دلار LC گشایش شده که عمده LC گشایش شده با ارز یورو انجام شده و به طور کلی 78% ارز یورو ، 10% روپیه و 7% یوآن بوده و ما بقي لير ترك و ين ژاپن بوده است.

از سوی دیگر بانک صنعت و معدن سهامدار عمده بانک تجارتي ایران و اروپا EIH واقع در کشور آلمان است و از اولویت های برنامه چهارم راهبردي بانک صنعت و معدن نيز افزایش سطح ارتباط با اين بانک است .

دانشور عنوان داشت: اگرچه به غير بانك تجارتي ايران و اروپا ساير بانك هاي اروپايي نيز ابلاغ LC هاي ايران را انجام مي دهند اما حسب تكليف مقرر شده در برنامه راهبردي سال 1395-1399 در نظر است روابط با اين بانك توسعه يابد.


وی درخصوص معانی اصطلاحات فاینانس و ریفاینانس افزود: معنی لغوی اصطلاح فاینانس جمع آوری پول و در اصطلاح بانکداری به معنی قراردادهای تامين مالي میان مدت و بلند مدتی است که بین يك يا چند بانک ایرانی و بانک و يا بانك هاي خارجی امضا مي شود ، بدین معنی که یک موسسه بانکی خارجی، اعتباری را در اختیار بانک ایرانی قرار می دهد تا در پروژه های صنعتی ایرانی استفاده شود.


مدیر امور بین الملل و تجهیز منابع بیان داشت: به لحاظ لغوي ریفاینانس به معنی تامین مالی مجدد است ولي در اصطلاح بانكي ريفاينانس اخذ خطوط اعتباري كوتاه مدت معمولا 360روزه به منظور تامين مالي سرمايه در گردش و مواد اوليه مورد نياز طرح هاي در حال بهره برداري مي باشد.

دانشور گفت: بانک صنعت و معدن درخال حاضر با 82 بانک واقع در 33 کشور دنیا داراي روابط كارگزاري مي باشد چراکه این بانک یک بانک توسعه ای در حوزه صنایع و معادن و زيرساخت است و مشتریانی که به بانک برای طرح های صنعتی و تولیدی و زير ساخت مراجعه می کنند برای خرید ماشین آلات و مواد اولیه از خارج و داخل کشور نیاز به تامین مالی دارند که بانک صنعت و معدن با اعطای تسهیلات در این زمینه به تولید و صنعت و همچنين زير ساخت در کشور کمک می کند.


وی درخصوص اهداف مدیریت بین الملل و تجهیز منابع گفت: استراتژی اصلی بانک صنعت و معدن در برنامه راهبردی چهارم توسعه براي سال هاي 1395 تا 1399، کسب برتری تخصصی و عملیاتی در بانکداری توسعه ای است که برای رسیدن به این مهم چهار استراتژی فرعی شامل توسعه مدل بانکداری شرکتی، توسعه تعاملات بین المللی، ایفای نقش موثر در سیاست گذاری اقتصادی و توسعه بستر مشاوره سرمایه گذاری را در دستور کار خود دارد.


مدیر امور بین الملل و تجهیز منابع تصریح کرد: لزوما در این مدیریت در استراتژی توسعه تعاملات بین المللی می توانيم بيشتر مثمرثمر باشيم و از جمله فعالیت های این مديريت در تحقق استراتژی اصلي بانك عبارت است از افزایش تعداد بانک های کارگزار ، افزایش مبلغ گشایش اعتبارات اسنادی و حواله جات ارزی، افزایش منابع تامین مالی بین المللی، جذب منابع تامین مالی بین المللی ، افزایش حضور در مجامع بین المللی و افزایش سطح فعالیت با بانک ایران و اروپا .


بازگشت | Web Statistics