صفحه اصلي > بازار پول > دو راه پیش روی بانک دی؛ انحلال یا بقا

دو راه پیش روی بانک دی؛ انحلال یا بقا


22 خرداد 1397, 16:25.

گروه بازار پول - گزارشات رسمی  نسبت کفايت سرمايه در بانک دی را  معادل منفي 12 درصد بوده که از 50 درصد حد مقرر بانک مرکزي کمتر بوده، اعلام کرده است که در این زمینه بر اساس رعايت مفاد ماده 116 اساسنامه بانک، هيات مديره موظف است بلافاصله مجمع عمومي فوق‌العاده صاحبان سهام را براي افزايش سرمايه يا تسليم تقاضاي انحلال به بانک مرکزي ج.ا.ا. دعوت کند. همچنين زيان انباشته بانک در تاريخ ترازنامه بيش از 4 برابر سرمايه آن است، لذا بانک مشمول مفاد ماده 141 اصلاحيه قانون تجارت بوده و ضروري است مجمع عمومي فوق العاده صاحبان سهام تشکيل و در مورد انحلال يا بقاي آن در چارچوب مقررات اصلاحيه قانون تجارت تصميم گيري کند.


ایتکه چرا بانک دی که خود را خدمتگذار خانواده شهدا معرفی می کند به چنین روزی افتاده است یکی از پرسش هایی است که مسئولین این بانک باید پاسخ گو باشند ؟

نماد بسیاری از بانک ها تا پایان سال گذشته بسته بود و شرایط مطلوبی در صورت های مالی بانک ها وجود نداشت و برخی از آنها مشمول ماده 141 قانون تجارت بوده اند .

از میان این بانک ها بانک دی پس از تاخیری طولانی اقدام به انتشار عملکرد میان دوره ای کرده است که بررسی عملکرد بانک حکایت از شرایط نامساعد  بانک در بخش مدیریت منابع و مصارف دارد.

 

کاهش سطح درآمدهای مشاع، افزایش محسوس بدهی بانک به بانک مرکزی و سایر بانک ها، هزینه سنگین سهم پرداختی به سود سپرده گذاران و... از عواملی است که بانک را مشمول اصل 141 قانون تجارت قرار داده است.


بر این اساس بانک دی در پایان دوره نه ماهه منتهی به خرداد 1396 زیانی برابر 25690 میلیارد ریال معادل 4014 ریال به ازای هر سهم محقق کرد، که نسبت به دوره مشابه سال گذشته افزایش 75 درصدی داشته است.

عملکرد بانک به پرداخت 97458 میلیارد ریال تسهیلات و درآمد 14539 میلیارد ریالی از محل تسهیلات اعطایی اشاره دارد که به ترتیب نسبت به دوره مشابه سال گذشته آن افزایش 4 درصدی و کاهش 5 درصدی داشته است.


همچنین بانک تا پایان آذر ماه اقدام به جذب سپرده ای بالغ بر 218316 میلیارد ریال کرده است که افزایش 3 درصدی را نسبت به سال 1395 داشته است و این رقم هزینه سنگین 33579 میلیارد ریالی را برای پرداخت سهم سود به سپرده گذاران برای بانک به همراه داشته است.


این عملکرد در نهایت سهم بانک از فعالیت مشاع را با زیان 17878 میلیارد ریالی همراه ساخت که 69 درصد نسبت به دوره مشابه سال گذشته افزایش داشته است.

بررسی بدهی ها نشان میدهد، بانک دی تا پایان آذر ماه سال گذشته 13366 میلیارد ریال از بانک مرکزی و 33371 میلیارد ریال از سایر بانک ها و موسسات قرض گرفته است که نسبت به سال 1395 رشد 65 درصد و 700 درصدی را نشان میدهد که هزینه سنگین مالی را به بانک تحمیل کرده است.


در مجموع بانک با هزینه هایی که دارد انتظار میرود زیان بانک تا پایان سال مالی 1396 به ازای هر سهم افزایش یابد. 


بازگشت | Web Statistics