صفحه اصلي > بازار پول > مهلت 7 اسفند به اتمام می رسد/ آیا وزیر می تواند املاک محصور شده آستان شاهزاده حسین را از بانک ملی پس بگیرد؟

مهلت 7 اسفند به اتمام می رسد/ آیا وزیر می تواند املاک محصور شده آستان شاهزاده حسین را از بانک ملی پس بگیرد؟


29 بهمن 1398, 15:35.

گروه بازارپول- آستان امامزاده حسین(ع) همدان ۶۲ سال قبل با ساخت بنای بانک ملی در املاک متعلق به آن محصور شده و حال بانک املاک را پس نمی دهد تا جایی که وزیر امور اقتصادی این پرونده را بررسی می کند.

در قلب شهر همدان و ابتدای یکی از ۶ خیابان منشعب از میدان امام (ره) و خیابانی که به نام شهدای انقلاب نامگذاری شده کوچه‌ای قرار گرفته که طی کردن ۲۰ تا ۳۰ قدم از این کوچه فرد را به آستان مقدس یک امامزاده واجب التعظیم می‌رساند.


دیوارهای بلند یک بنای تاریخی امامزاده را محصور کرده است

وارد حیاط آستان امامزاده که می‌شوی غربت و محصور شدن آن بیش از هر چیز نظرت را جلب می‌کند چراکه این آستان مقدس که با دو درب ورودی برای زائران خانم و آقا مشتقان زیارت را به داخل صحن و سرای آن دعوت می‌کند این روزها با دیوارهای بلندی که متعلق به یک بنای تاریخی در اطراف میدان امام (ره) همدان است محصورشده و ازنظرها پنهان مانده است.

این بقعه از یک سو توسط بازار میوه فروش‌ها و یک هتل قدیمی و از سوی دیگر توسط بانک محصور شده در حالی که می‌توان با خارج کردن آن از حصر آن را به عنوان یک جاذبه گردشگری مذهبی معرفی کرد.


در نگاهی به سابقه این امامزاده عنوان‌شده که حسین بن علی النقی (ع)، عموی بزرگوار حضرت ولی‌عصر (عج) معروف به شاهزاده حسین (ع) از امامزاده‌های شاخص کشور است و تنها امامزاده شهر همدان است که نسب وی بدون واسطه به یکی از امامان معصوم یعنی حضرت امام هادی (ع) می‌رسد و ساختمان بنای امامزاده نیز که یکی از زیارتگاه‌های اصلی شهر همدان به شمار می‌آید از بناهای دوره صفویه است.


آستان مقدس شاهزاده حسین (ع) همدان که معمّرین قدمت نخستین بنای آن را پیش از دوره ایلخانیان دانسته‌اند و تاریخ‌نگاران آن را مربوط به دوره هلاکوخان می‌دانند از معماری بسیار زیبایی برخوردار است و از چندین بخش شامل ایوان ورودی، شبستان پیشین، اتاق مقبره و سردابی که در عمق ۳ متری از کف زمین قرار دارد، تشکیل‌شده است.


در سال‌های دور و چیزی حدود ۶۰ و اندی سال به دلیل شرایط حاکم بر کشور در نظام ستم‌شاهی بخشی از املاک موقوفه امامزاده حسین (ع) به تصرف غیر درآمد و بخشی از حیاط این امامزاده در اختیار بانک ملی قرار گرفت اما در سال‌های دور و چیزی حدود ۶۰ و اندی سال به دلیل شرایط حاکم بر کشور در نظام ستم‌شاهی بخشی از املاک موقوفه امامزاده حسین (ع) به تصرف غیر درآمد و بخشی از حیاط این امامزاده در اختیار بانک ملی قرار گرفت و این بخشش‌ها بارگاه امامزاده را محصور کرد به طوری که وسعت بانک ملی در محدوده بقعه متبرکه حضرت حسین بن علی النقی (ع) بیش از یک هزار و ۲۰۰ مترمربع است در حالی که وسعت آستان مقدس امامزاده حسین (ع) با احتساب اضافه شدن بانک ملی به آستان به بیش از ۳ هزار و ۵۰۰ مترمربع خواهد رسید.


موضوع آزادسازی حریم شاهزاده حسین (ع) همدان بارها و بارها پیگیری و هر مرتبه تلاش‌ها به درب بسته خورده است چراکه به اعتقاد دست اندرکاران بنای بانک ملی بخشی از میراث تاریخی همدان است و امکان تخریب آن وجود ندارد و از سوی دیگر در زمین آستان شاهزاده حسین (ع) قرار گرفته و باید تخریب شود.

نتیجه این جدال‌ها بر روی ثابت کردن حق و حقوق موجود بین اوقاف و امور خیریه و میراث فرهنگی و چند دستگاه مرتبط بارها رسانه‌ای شده و هر بار نهایی شدن آن عنوان شده اما همچنان اوضاع به شکل ۶۰ سال قبل است و خبری از تغییر در وضعیت استان این امامزاده نیست.


دی ماه امسال و درست ۴۰ روز قبل آخرین وضعیت پرونده باز پس گیری آستان مقدس شاهزاده حسین (ع) همدان یک بار دیگر رسانه‌ای شد و مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان همدان از پیگیری دریافت امضای وزیر اقتصاد برای خروج بقعه متبرکه شاهزاده حسین (ع) همدان از مهجوریت خبر داد.


حجت‌الاسلام حاجی‌رضا زین‌العابدینی از برگزاری جلسه رسیدگی به پرونده حقوقی آستان مقدس شاهزاده حسین (ع) شهر همدان خبر داد و اظهار داشت: این جلسه در دفتر نماینده ولی فقیه در استان با حضور نمایندگان همدان در مجلس برگزار شد.

 

تلاش برای اخذ امضای وزیر و تعیین تکلیف پرونده

وی با بیان اینکه در این جلسه نتایج خوبی حاصل و مقرر شد تا در ماه آینده (۷ اسفندماه) امضای وزیر اقتصاد توسط نمایندگان و استاندار اخذ و هرچه سریع‌تر وضعیت این مکان مقدس که مهجور مانده تعیین تکلیف شود، بیان کرد: طبق توافق اولیه به دنبال آنیم بخشی از بانک به موقوفه شاهزاده حسین (ع) برگردد.


حاجی رضا زین العابدینی با تاکید به اینکه قبلاً بر اساس توافق مسئولان استان مقرر شده بود یک‌هزار متر مربع قسمت عرضی یعنی پشت بانک در اختیار بقعه شاهزاده حسین (ع) قرار گیرد تا در ابتدای خیابان شهدا مسیری برای این امامزاده باز شود، بیان کرد: قرار است از دور میدان امام (ره) نیز رواق مانندی مستقیم به داخل بقعه متبرکه باز شود.


طبق برنامه‌های عنوان شده ۱۷ بهمن ماه وزیر امور اقتصادی و دارایی در سفر خود به استان همدان بازدیدی از این بانک خواهد داشت و تلاش می‌شود تا صورتجلسه ای در خصوص این موضوع امضا شود.


آستان شاهزاده حسین (ع) شهر همدان از سال ۱۳۳۶ با ساخت بنای بانک ملی در املاکی که متعلق به امامزاده بوده محصور شده و حال پس از گذشت ۶۲ سال خبرهایی از رفع تصرف املاک به گوش می‌رسد که انتظار می‌رود پیگیری‌ها تا حصول نتیجه نهایی دنبال شود چراکه این موضوع خواسته‌ای مردمی است و انتظار می‌رود داشته‌های امامزاده به وی برگردانده شود.منبع خبرگزاری مهر


بازگشت | Web Statistics