صفحه اصلي > بازار پول > با افزایش زیان انباشته؛ «صنعت و معدن» بانکی حمایت گر است یا نیازمند حمایت

با افزایش زیان انباشته؛ «صنعت و معدن» بانکی حمایت گر است یا نیازمند حمایت


19 خرداد 1399, 15:54.

 گروه بازارپول - بانکی که قرار است پشتوانه طرح های سرمایه گذاری و صنعتی کشور باشد،  بالغ بر 2 هزار میلیارد تومان زیان انباشته در حساب های خود گزارش کرده است.

ماده ٤  اساسنامه بانک صنعت و معدن هدف بانک را ـ به عنوان بنگاهی اقتصادی ـ  به کارگیری قابلیت های عملیات بانکداری توسعه ای ـ سرمایه گذاری در جهت توسعه اقتصادی کشور، فراهم نمودن بستر مناسب برای حضور و مشارکت بخش غیردولتی با استفاده از کلیه مقدورات از جمله نهادها، فرآیندها  و ابزارهای مناسب در زمینه صنایع، معادن، فنآوری نوین و خدمات مربوط ، معرفی می کند.

بیانیه ماموریت بانک صنعت و معدن تاکید فراوانی بر اثربخشی و تخصیص بهینه منابع دارد اما سوال این است که آیا افزایش زیان انباشته بانک همراستا با این نگرش است؟


در بیانیه ماموریت این بانک توسعه ای آمده است که بانک صنعت و معدن، بانکی توسعه ای و تخصصی در حوزه ی صنایع و معادن کشور می باشد که از طریق تسهیل گری حرفه ای در ارائه خدمات مالی، بانکی و مشاوره ای به طرح های بزرگ زیر ساختی کشور و ایجاد و توسعه ی صنایع کوچک، متوسط و بزرگ با اولویت بخش خصوصی در توسعه پایدار کشور شامل بهبود ارزش افزوده و بهره وری صنایع، افزایش اشتغال ،توسعه متوازن منابع براساس مزیت های رقابتی منطقه ای و بهبود زیرساخت های توسعه اقتصادی، نقش موثر و یکتایی را ایفا می کند.


در این راستا بانک تعاملی اثر بخش با متولیان سیاست گذاری توسعه اقتصادی کشور دارد و ارزش آفرینی خود را با اتکا به توانایی های سرمایه انسانی، شبکه ی ارتباطات بین المللی و ملی و ایجاد شرایط مناسب تامین مالی، تحقق می بخشد.

ارزش هایی که بانک صنعت و معدن در انجام ماموریت خود به آنها پایبند است، حساسیت نسبت به اثر بخشی و تخصیص بهینه منابع، سادگی و سرعت ارائه خدمات و تعهد به صیانت از محیط زیست در راستای مسئولیت های اجتماعی است.


اما بانکی که ماموریت خود را تسهیل گری حرفه ای و اثربخش در ارائه خدمات مالی، بانکی و مشاوره ای به منظور تامین مالی طرح های بزرگ زیر ساختی و بنگاه های کوچک، متوسط و بزرگ با اولویت بخش خصوصی در راستای توسعه پایدارتعریف کرده است  با افزایش زیان انباشته در سال 1397 روبه رو شده است موضوعی که این پرسش را تقویت می کند که صنعت و معدن با این مدیریت منابع مالی در ساختار خود چگونه قرار است که به سایر بنگاه های اقتصادی کمک کند؟


این موارد در حالی است که مدیرعامل این بانک دکتر حسین مهری دارای دکترای مدیریت کارآفرینی بوده و پیش از حضور در کرسی مدیرعاملی بانک در جایگاه ریاست هیئت‌مدیره و مدیرعامل شرکت ملی پست ایران، معاون مدیرعامل بانک صنعت و معدن، رئیس اتحادیه پستی آسیا و اقیانوسیه، مدیرعاملی چندین بنگاه بزرگ اقتصادی و چندین سمت مدیریتی ارشد در حوزه‌های اجرایی و مدیریت مالی را در کارنامه خود دارد.


گزارش های مالی اذعان دارد که بانک صنعت و معدن در سال 1397 بالغ بر 2 هزارو 121 میلیارد تومان زیان انباشته داشته که این سرفصل برای سال 1396 بالغ بر یک هزارو 53 میلیارد تومان گزارش شده است که بیانگر افزایش 100درصدی است. کاهش سرمایه گذاری ها و افزایش هزینه مطالبات دو عامل تاثیرگذار بر عملکرد مالی این مجموعه است.


حال سوال این است که با این عملکرد بانک می تواند در راستای استراتژی های تدوین شده مبنی بر کسب برتری تخصصی و عملیاتی در بانکداری توسعه ای دست یابد؟

بانک صنعت و معدن دارای 55 شعبه در سراسر کشور و بالغ بر1162 نفر نیروی انسانی است.


این بانک در بخش اهداف کلان به مباحثی مانند افزایش سهم از تامین مالی طرح های زیر ساختی، تخصیص بهینه و اولویت دار منابع، افزایش سهم از تامین مالی موثر طرحهای صنعتی، ارتقای تعامل، جایگاه و نقش بانک در سطح بازیگران توسعه اقتصادی کشور،برتری در مشاوره سرمایه گذاری صنعتی در کشور، گسترش شبکه ارتباطات و تعاملات بین المللی، ایجاد ارزش حداکثری برای مشتریان شرکتی، بهبود توانایی شناسایی و معرفی فرصتهای سرمایه گذاری، بهبود مدیریت ریسک، بهبود شفافیت عملکردی و تطابق با استاندارد های بانکی بین المللی، بهبود نوآوری در محصولات، خدمات، ابزارهای مالی در راستای بانکداری شرکتی، بهبود فرآیندهای کلیدی - ارزیابی، نظارت، تخصیص و وصول، توسعه مهارت های فنی نوین بانکداری، توسعه مهارتهای نرم - غیر فنی، جانشین پروری و تسهیم دانش، توسعه ابزارهای نوین فناوری اطلاعات، بهبود مشارکت و حساسیت کارکنان و کاهش تمرکز و افزایش چابکی سازمانی تاکید دارد.



به نظر می رسد که هرچقدر مدیریت بانک صنعت و معدن مبتنی بر مدیریت ارزش ایفای نقش کند، بازده سرمایه گذاری این بانک به عنوان یک بنگاه تجاری افزایش خواهد یافت. هرچند که  100درصد سهام بانک صنعت و معدن متعلق به دولت است اما به واسطه تخصصی بودن حوزه عملکردی در بحث تامین مالی بنگاه های صنعتی و معدنی و تجاری کاملازیر ذره بین نظام تولید است.

به عبارت دیگر پایین بودن بازده سرمایه و بالا بودن زیان انباشته به صورت مستقیم بر افزایش هزینه های تامین سرمایه در بخش صنعت کشور تاثیرگذار خواهد بود.


بازگشت | Web Statistics