«سنحاب» چطور زیر سایه عدم شفافیت 189 درصد فربه شد؟2 بهمن 1401, 13:15. |
گروه سایبان - شرکتی که قرار بود بازوری اجرای فناوری اطلاعات بیمه مرکزی باشد، حالا این روزها بازوی تجاری آن شده، اما منابع حاصل از فروش خدمات «سامانه نگار حامی بیمه» چرا به خزانه دولت نمی رود؟ شرکت سامانه نگار حامی بیمه با نام تجاری سنحاب، در سال ۱۳۹۴ بهصورت شرکت سهامی خاص و از سال ۱۳۹۸ فعالیت رسمی خود را بهعنوان بازوی اجرایی فناوری اطلاعات و مجری پروژههای حاکمیتی بیمه مرکزی و تأمین و طراحی و تولید زیرساختها، پلتفرمها و سرویسهای موردنیاز صنعت بیمه، شروع کرد. اما در حالی که وزیر اقتصاد دستور شفاف سازی شرکت های دولتی و انتشار صورت های مالی آنها را با جدیت دنبال می کند، بیمه مرکزی اهتمامی به انتشار صورت های مالی این شرکت متعلق به بیمه مرکزی و نهادهای اقماری ندارد.
اما سامانه نگار حامی بیمه به عنوان شرکتی که بخشی از سهام آن متعلق به بیمه مرکزی به عنوان نهادی دولتی است و کنترل مابقی سهام آن نیز در اختیار بیمه مرکزی قرار دارد چگونه این روزها مغفول مانده و اطلاعات مالی اش از دیده ها پنهان شده؟ از سوی دیگر سهام داران این شرکت وابسته به بیمه مرکزی را خود بیمه مرکزی، صندوق بازنشستگی کارکنان بیمه مرکزی و تعاونی مصرف کارکنان بیمه مرکزی تشکیل می دهند.
اما حالا در بودجه 1402 بالغ بر 672 میلیارد تومان برای توسعه پروژه سنهاب پیش بینی شده. پرسشی که این روزها سبب شده برخی متوجه نقش و کارکردهای این نهاد در سایه بیمه مرکزی باشند و این پرسش را مطرح کنند که آیا قرار است که این مبالغ در اختیار بازوی اجرایی بیمه مرکزی در بخش فناوری اطلاعات یعنی شرکت سنحاب قرار گیرد، در حالی که اطلاعات مالی اش چندان شفاف و در دسترس نیست؟ استعلام اطلاعات خودرو و تخفیفات آن، استعلام سوابق بیمه نامه شخص ثالث خودرو، صدور بیمه نامه شخص ثالث خودرو، استعلام بیمه نامه و پرونده خسارت شخص ثالث خودرو برخی از خدماتی است که در نرخ تعرفه های این شرکت دیده می شود. موضوعی که ابهاماتی را در مورد نحوه جمع آوری اطلاعات آن ایجاد کرده که چگونه پرونده های بیمه ای در اختیار این شرکت قرار گرفته است؟ در کنار چنین نکات مبهمی پرسش این است که چرا بیمه مرکزی در مورد این شرکت تجاری شفاف سازی نمی کند و ترجیح می دهد سامانه نگار حامی بیمه در تاریکخانه صنعت بیمه باقی بماند. سرمایه این شرکت بالغ بر 189 درصد از سال 1399 تاکنون افزایش پیدا کرده و از 45 میلیارد تومان به تازگی به 130 میلیارد تومان رسیده است، منابعی که پایه اولیه آن با سرمایه های دولتی به دست آمده و حالا مهم است که شفاف سازی شود آورده نقدی دولت چگونه به سمت یک شرکت تجاری آمده؟ با چنین وضعیتی حالا پرسش مهم و اساسی این است که بیمه مرکزی در قالب سه شنبه های فناورانه آیا بر طبل سامانه نگار حامی بیمه می کوبد؟ آیا بیمه مرکزی نیز در انتهای زنجیره فناوری قرار گرفته و حالا از وسعت این بازار منتفع خواهد بود؟ آیا خوان هفتم زنجیره تامین سه شنبه های فناورانه در شرکت سنحاب پهن است؟ باچنین وضعیتی حالا حضور هیات عامل در سه شنبه های فناورانه چه مفهومی دارد؟ اساسا انتظار می رود مجید بهزادپور در خصوص وضعیت مالی این شرکت شفاف سازی کند. هیات مدیره این شرکت را حجت اله روحی به سمت نائب رئیس هیات مدیره و مدیرعامل به نمایندگی از صندوق بازنشستگی، شاهین فتاحیانی به نمایندگی از بیمه مرکزی به سمت عضو هیات مدیره و حسن علوی نژاد به سمت رئیس هیات مدیره منصوب شده اند.
رازپول خوانندگان محترم را به بازدید از صفحه رسمی شرکت سامانه نگار حامی بیمه که در آن تعرفه محصولات و خدمات آن بارگذاری شده دعوت می کند. مشاهده آنلاین فایل: products-prices-v16.pdf
بازگشت | |