صفحه اصلي > سایه بان > یک عضو شورای عالی بیمه: آزادسازی ذخایر فنی و تکمیلی حوادث طبیعی نباید به راحتی صورت گیرد

یک عضو شورای عالی بیمه: آزادسازی ذخایر فنی و تکمیلی حوادث طبیعی نباید به راحتی صورت گیرد


29 بهمن 1401, 17:37.

گروه سایبان - مدیرعامل بیمه تعاون در خصوص آزاد سازی ذخایر فنی تکمیلی حوادث طبیعی و آزادسازی آن معتقد است که اصل این ذخیره باید برای شرکت ها پابرجا بماند.


به گزارش رازپول، یونس مظلومی مدیرعامل بیمه تعاون درپاسخ به این پرسش که آزادسازی ذخایر فنی تکمیلی حوادث طبیعی که مطابق با آئین نامه 58 دریافت می شود چه زمانی باید آزاد شود و آیا حوادثی مانند زلزله های مناطق مختلف کشور عاملی برای آزاد سازی این ذخایر نیست و چرا شرکت های بیمه در راستای استهلاک زیان انباشته در سال های اخیر نسبت به آزادسازی این ذخایر اقدام کرده اند، گفت: ذخیره گیری برای حوادث طبیعی بنابر آئین نامه های شورای عالی بیمه اقدامی دوراندیشانه است که مطالعات تطبیقی نیز نشان می دهد در سایر کشورهای دنیا نیز رواج دارد.

 

اکثر حوادث طبیعی دوره های زمانی چند ده ساله دارند . بنابراین ذخیره گیری منطقی و درست است و امیدوارم که تعامل میان سازمان حسابرسی، بیمه مرکزی و شورای عالی بیمه شکل بگیرد و ذخیره مطلوبی که توسط شرکت های بیمه دریافت شده ادامه یابد.


وی در خصوص آزاد سازی این ذخایر نیز گفت : کارکرد این ذخیره برای شرایط سخت است و احتمالا یکی از تحلیلهای سهامداران از روز های سخت همان بحث زیان انباشته در شرکت ها باشد و برای خروج از ماده 141 قانون تجارت این ذخایر در برخی شرکت ها آزاد شده.


نماینده سندیکا در شورای عالی بیمه  ادامه که این ذخایر برای شرایط دشوار پیش بینی شده و انتظار می رود در شرایطی مانند زلزله ترکیه باید آزاد شود و بهتر است این ذخیره هم اصلش پابرجا بماند و آزادسازی آن به این راحتی نباشد.


وی در ادامه در خصوص پرتفوی جدید شرکت گاز که توسط بیمه تعاون راهبری می شود گفت که این پرتفو با تحلیل وضعیت این بیمه گذار در سالهای گذشته به دست آمده و شرایط آن بهینه سازی شده است. 


همچنین مشترکان گاز می توانند شرایط جدید این بیمه نامه را در سایت شرکت ملی گاز مطالعه کنند .

در ادامه این نشست مدیرعامل بیمه تعاون از دست یابی پرتفو این شرکت به 1600 میلیارد تومان خبرد داد. وی اضافه کرد که پیش بینی شرکت برای سال مالی جاری فروش 1800 میلیارد تومانی است .

 

مظلومی تصریح کرد: شرکت بیمه تعاون در مرز پرتفوی 1600 میلیاردتومانی است که ۱۰ برابر کل حق بیمه تولیدی در سال ۹۵ است، به طوریکه ظرف شش سال رشد 870 درصدی را تجربه کرده است. 

مدیر عامل بیمه تعاون با بیان اینکه بیمه تعاون در کنار تولید حق بیمه وکسب سهم بازار، سود آوری را اولویت خود قرار داده است به استراتژی شرکت متبوعش در حوزه فروش اشاره کرد و گفت: استراتژی و سیاست گذاری هر شرکت بیمه ای ابتدا باید سود آوری و در کنار آن تولید حق بیمه و کسب سهم بازار باشد.

 

وی در عین حال تاکید کرد: تمرکز بیمه تعاون بر پرتفوهای سودآور بوده و تلاش کرده سهم بازار هر رشته بیمه ای را در سبد پرتفوی خود به تعادل برساند در همین راستا افزایش سهم بیمه های زندگی از 5درصد در سال 95 به 17 درصد در سال 1401 از جمله دستاوردهای اتخاذ استراتژی ترکیب متوازن پرتفوی می باشد.

 

مدیر عامل شرکت بیمه تعاون با اشاره به اینکه بیمه تعاون توانسته از نظر سهم بازار هر سال جایگاه خود را در صنعت بیمه ارتقا دهد، گفت: بیمه تعاون بر تقسیم جغرافیایی پرتفوی مبتنی بر ارزیابی و مدیریت ریسک تاکید دارد به طوریکه معتقد هستیم باید توزیع بهینه و مطلوبی از ریسک در سراسر کشور داشته باشیم. به گفته وی سهم بازار این شرکت از 3 دهم درصد در سال 1396 به یک درصد در سال جاری رسیده است . به گفته وی این سهم بازار با وحود تولد شرکتهای جدید بیمه ای به دست آمده و در شرایط رقابتی فعلی به نظر می رسد که سهم بازار بیمه تعاون مطلوب است.

از جمله جزئیات این سهم بازار 36 درصد ثالث، 23 درصد درمان، 17 درصد عمر، 7 درصد مهندسی، 5درصد مسئولیت و 5 درصد آتش سوزی است. وی می گوید که کمتر از 3 درصد پرتفوی بیمه تعاون متعلق به سهام داران است.

 

 

 

مدیر عامل بیمه تعاون در ادامه یادآور شد:روند سود آوری بیمه تعاون طی سال های ۹۵ تا ۱۴۰۰ افزایشی بوده و در سال ۱۴۰۱ هم این روند ادامه خواهد یافت.

 

وی در ادامه به دلایل سودآوری بیمه تعاون اشاره کرد و گفت:روند ضریب خسارت  بیمه تعاون کاهشی بوده و این امر باعث شده، مدار سود آوری در بیمه تعاون روند افزایشی پیدا کند در همین راستا ضریب خسارت شرکت  در سال ۱۴۰۱  به پایین تر میزان خود در صنعت بیمه رسیده است. ضریب خسارت این شرکت در سال 1396 بالغ بر 68 درصد بود که در سال جاری به 55 درصد رسیده .

مطلومی در پاسخ به اینکه چرا بیمه تعاون نتوانست که مجوز قبولی اتکایی را به دست آورد گفت: روند طولانی افزایش سرمایه سبب شد که این شرکت نتواند این مجوز را دریافت کند و هم اکنون حداقل سرمایه برای پذیرش اتکایی به 800 میلیارد تومان رسیده و شرکت برنامه تجدید ارزیابی دارایی ها را در دست دارد که در روزهای آینده با حمایت سهام داران این برنامه محقق خواهد شد.

 


بازگشت | Web Statistics