صفحه اصلي > سایه بان > سرنوشت بدهی یک همتی بیمه مرکزی به حساب ویژه تحریم چه خواهد شد؟

سرنوشت بدهی یک همتی بیمه مرکزی به حساب ویژه تحریم چه خواهد شد؟


21 مرداد 1403, 15:08.

گروه سایبان - بدهی بیمه مرکزی به حساب تحریم چرا رشد کرد و سکوت هیات عامل بیمه مرکزی در مقابل این بدهی به چه دلیل است؟ موضع وزیر اقتصاد در این خصوص چیست و چرا سخنان وی در این زمینه گستره رسانه ای پیدا نکرده است؟


حساب ویژه تحریم کجاست؟ چرا هیات عامل مشترک با هیات عامل بیمه مرکزی دارد و چرا در سال مالی ماقبل این حساب رشد فزاینده ای داشته ؟


ابتدای سال 1390 بود که جواد فرشباف ماهریان رئیس کل وقت بیمه مرکزی از ایجاد حسابی به نام حساب ویژه تحریم صنعت بیمه برای مقابله با پوشش ریسک ها خبر داد. در فضایی که به واسطه تحریم ها رفته رفته حلقه واگذاری اتکایی تنگ و تنگتر میشد دست اندرکاران بیمه ای کشور تصمیم گرفتند که با راه اندازی حساب ویژه تحریم ریسک های موجود در کشور را مدیریت کنند.

فرشباف در مصاحبه ای در سال 1390 عنوان کرده بود که حدود 67 درصد ریسک های کشور به خارج واگذار می شود.


دست اندرکاران صنعت بیمه در آن مقطع تحریم را موقعیتی می دانستند که از خروج ارز از کشور جلوگیری می کند.


اما حالا و با گذشت بیش از یک دهه از آن روزها بیمه گران به دنبال کشورهایی هستند که با ایجاد بیمه های مشترک بتوانند از حبس ریسک در کشور جلوگیری کنند.


از سوی دیگر حساب ویژه تحریم در دهه گذشته نیز در کشور وجود داشته است اما به دلایلی اطلاعاتی از این حساب در دسترس نیست.


حالا اطلاعاتی از این حساب به دست آمده که نشان می دهد، بیمه مرکزی در سال 1401بیش از 919 میلیارد تومان به این صندوق بدهی دارد که احتمالا رئیس کل بعدی باید آنرا بپردازد. اما چرا این حساب در دو سال اخیر اینقدر متورم شده است و این بدهی بابت چه موضوعی ایجاد شده پرسشی است که پاسخی تاکنون برای آن یافت نشد. حتی اینکه بیمه مرکزی از چه بابت اجازه رشد چنین عددی را داده و آیا خسارت هایی از این محل پرداخت شده یا خیر نیز مشخص نیست. جهش این عدد حالا نگرانی هایی را نیز نسبت به حساب ویژه تحریم ایجاد کرده است و پرسش هایی را از عملکرد بیمه مرکزی در این زمینه به ذهن متبادر می کند.

   

این رقم در سال های اخیر به نحو قابل تاملی رشد کرده است و معلوم نیست که در صورت های مالی 1402 به چه رقمی رسیده است.

اما هر رقمی که در این بخش از حساب ها بنشیند تعهدی است که احتمالا رئیس کل بعدی باید تکلیف آنرا مشخص کند . به عبارت دیگر رئیس کل بعدی نیامده یک همت تعهد به حساب ویژه تحریم دارد. نقش شرکت های بیمه در این خصوص چیست ؟ شرکت ها در این سال ها چه منابعی را به این صندوق تزریق کرده اند و اساسا چرا سازوکار مالی این صندوق از حساب های بیمه مرکزی مجزا نشده؟

این عدد در گزارش معاملات 129 قانون تجارت نیز درج شده در واقع، ماده ۱۲۹ قانون تجارت بحث معاملاتی را مطرح می‌کند که مدیر یا مدیران شرکت در انجام آنها ذی‌نفع باشند. 

 

این موارد در حالی است که هیات عامل بیمه مرکزی با هیات عامل حساب ویژه تحریم مشترک است و همین مسئله سبب میشود که ضرورت طرح مبحث تعارض منافع و توجه به مباحث حاکمیت شرکتی که در شرکت های بیمه نسبت به آن سخت گیری به عمل می آید در این خصوص نیز قابل تامل باشد.

با نبود حساب های سال 1402 حالا برآورد این موضوع ددر ترازنامه این با ابهام مواجه است.در هر صورت انتظار می رود که بیمه مرکزی نسبت به شفاف سازی در این خصوص اقدام کند که این رقم چگونه به وجود آمده ونتیجه سود وزیان این حساب در این سال ها چه بوده اگر حساب با سود مواجه بوده چه خواهد شد و اگر با زیان مواجه باشد نتیجه چه می شود و چرا درسال های اخیر این حساب این قدر متورم شده است؟



















.



بازگشت | Web Statistics