صفحه اصلي > سایه بان > با وجود دو دوره مدیریت مستقیم /چه کسی مسئولیت بیمه مرکزی را از همتی می پذیرد؟

با وجود دو دوره مدیریت مستقیم /چه کسی مسئولیت بیمه مرکزی را از همتی می پذیرد؟


5 شهریور 1403, 21:01.

گروه سایبان - پس از دو دوره مدیریتی در بیمه مرکزی حالا چشم ها در صنعت بیمه به امضای همتی دوخته شده که ردای این صنعت را برای قواره چه کسی می دوزد.

واقعیت این است که در روزهایی که اقتصاد ایران بیش از هر زمان دیگری نیاز به ثبات و اعتماد دارد، همتی حالا باید گزینه های متعددی را برای نهادها و سازمان های زیر مجموعه وزارت اقتصاد معرفی کند که یکی از این نهادها بیمه مرکزی است. رئیس کل بیمه مرکزی تنها فردی در شورای معاونین وزارت اقتصاد است که یک صنعت مستقل را اداره می کند. او همچنین تنها فردی است که در معاونین وزارت اقتصاد هم ناظر است و هم حاکم است .

 

تجربه چهار نفر از هیات عامل کنونی بیمه مرکزی به اندازه تجربه یک کارشناس بازنشسته هم در صنعت بیمه نیست و این یکی از آسیب هایی بود که این صنعت در دوره اخیر بدان مبتلا شد. مدیرانی که برخی نه اشراف مدیریتی و تجربی کامل به صندلی خود داشتند و نه اشراف تخصصی مرتبط.

 

همتی که سال ها تجربه حضور در نظام بانکی و بیمه ای کشور را دارد این روزها با دقت و حساسیت خاصی در حال بررسی گزینه های مختلف برای مدیری است که آینده صنعت بیمه را به او بسپارد.


او با تجربه دو دوره مدیریت در صنعت بیمه و گزارش هایی که احتمالا در چند وقت اخیر به واسطه ارتباط نزدیک و دوستانه اش با مدیران صنعت بیمه داشته به خوبی می داند که انتخاب یک مدیر توانمند چه تاثیری می تواند بر پیکره ی صنعتی داشته باشد که در یک سال اخیر با حضور افرادی اداره شده که نه تنها تجربه مدیریت در سطوح بالا نداشته اند، بلکه تجربه مرتبط با صنعت بیمه را نیز در کارنامه کاری دارا نبودند.


او احتمالا حالا به دنبال فردی متخصص و با دانش و تجربه است که اتفاقا در صنعت بیمه نیز می تواند پیدا کند. اتفاقا نقطه قوت خود او نیز همین است، فردی با تحصیلات آکادمیک و مرتبط با اقتصاد، دارای تجربه کاری مستقیم در نظام بانکی و بیمه ای و سرمایه گذاری. 


بنابراین او می داند که برای حرکت به سمت آینده ای متفاوت با وضعیت کنونی نیازمند حضور افرادی هستیم که هم از گذشته این صنعت درس گرفته باشند و هم به واسطه تجربه مستقیم بتواند اعتبار مضاعفی را برای بیمه مرکزی ایجاد کنند.


همتی احتمالا این روزها در حال مشورت با کارشناسان و متخصصان است به همین دلیل است که حالا نام برخی از این گزینه ها در اختیار رسانه ها نیز هست و گمانه زنی ها برای این سمت بالا گرفته است، اما رسانه ها نیز چشم به امضای وزیر دوخته اند تا ببینند پس از دو دوره مدیریت مرتبط و شناخت مستقیم نیروهای انسانی در رده های مختلف این صنعت، او چه کسی را با توجه به راهبردهایی که برای صنعت بیمه به مجلس ارائه کرده مناسب کرسی ریاست بیمه مرکزی می داند؟


اما در حالی که انتظارها برای معرفی گزینه جدید بالا گرفته و اسامی افراد مختلفی شنیده می شود که دارای تجربه اقتصادی، تجربه بیمه ای و ...هستند، باید اطمینان کرد که او این انتخاب را با نهایت دقت و با درنظر گرفتن تمامی جوانب انجام خواهد داد.هرچند که انتظار می رود او در میان گزینه هایش به مدیران همین صنعت نیز نیم نگاهی داشته باشد.


اما فردی که به بیمه مرکزی می آید تا رئیس کلی برای دوره وزارت همتی شود چه خصوصیاتی باید داشته باشد؟


- او باید شناخت دقیق از همتی داشته باشد چراکه او تجربه مستقیم در این صنعت دارد و در تاریخ فعالیت های وزارت اقتصاد، وجود چنین مدیری کم نظیر است. همین شناخت عمیق همتی می تواند تجربه کاری متفاوتی را برای رئیس کل آتی رقم بزند.

- او باید درک درستی از ریسک داشته باشد.

- او باید جامعه شناسی درستی از صنعت بیمه داشته باشد و ذی نفعان را به درستی بشناسد.

- او باید جایگاه بیمه ایران در نظام بیمه ای کشور درک کند تا بتواندصنعت بیمه را درست مدیریت کند.

- او باید عملکرد این هیات عامل را درست مطالعه کرده باشد و نگاه عمیق و غیرتعارفی مدیران عامل شرکت های بیمه را نسبت به عملکرد این هیات عامل درک کرده باشد.

- او با شناختی که در این صنعت یافته  باید بتواند بین دیدگاه های وزیر و بدنه کارشناسی صنعت ارتباط ارزش آفرین ایجاد کند.

- او باید نه تنها نظام های مدیریتی را بشناسد بلکه باید برای وضعیت فعلی صنعت در شرایط تحریم راهکارهای موثر پیدا کند که البته بدون تجربه و کار کارشناسی دشوار خواهد بود.


قطعا صنعت بیمه به عبدالناصر همتی اعتماد دارد و انتصاب او را یک پله به سمت پیشرفت می داند. 


بازگشت | Web Statistics