از کارگزاری امید حامی صنعت تا معاونت برنامه ریزی و نوآوری بیمه ایران/ این «راعی» کیست؟28 آبان 1403, 14:34. |
گروه سایبان - در هفته های اخیر در نخستین قدم از تغییرات مدیریتی در بیمه ایران، تکلیف معاونت برنامه ریزی و نوآوری این شرکت تعیین و سرپرست آن منصوب شد. محمد ابراهیم راعی عزآبادی متولد سال 1368 و دارای مدرک تحصیلی دکترای مالی در این معاونت را می توان یکی از نخستین انتصاب های جباری در بیمه ایران معرفی کرد، اما چرا از میان 3555 نفر از کارکنان بیمه ایران، جباری حاضر شد که فردی را از بیرون این سازمان به سرپرستی این معاونت منصوب کند؟ آیا بیمه ایران در جانشین پروری نتوانسته قدم های موثری بردارد؟ که علی جباری به عنوان فردی که آشنا به این شرکت است نسبت به معرفی راعی اقدام کرده؟ اما بررسی سوابق به یک هم زمانی مدیریتی اشاره دارد و نشان می دهد زمانی که محمد ابراهیم راعی عزآبادی در زیرمجموعه های سرمایه گذاری امید مشغول به خدمت بوده، علی جباری نیز به عنوان عضو هیات مدیره سرمایه گذاری امید منصوب شده بود. بنابراین می توان سابقه این آشنایی را دست کم از این مسیر غیرممکن ندانست. حضور هم زمان جباری و راعی در زیرمجموعه سرمایه گذاری امید اما حالا شائبه انتصاب های رفاقتی را ایجاد کرده. اما راعی کیست و چه تجربه ای دارد که توانسته بر کرسی معاونت بزرگترین بیمه کشور تکیه بزند؟
بررسی ها نشان می دهد که او رئیس هیات مدیره شرکت نيروکلربوده که موضوع فعالیتش احداث و خريد و نصب،راه اندازی و بهره برداری کارخانجات ساخت موادشيميايی کلر و مشتقات و واحدهای بالا دستی يا پايين دستی آن است. از سوی دیگر او عضو هیات مدیره فولاد اقلید پارس نیز بوده است. ریاست هیات مدیره پترو امید آسیا به نمایندگی از سرمایه گذاری امید از دیگر سمت هایی است که به نام او گره خورده. او عضو هیات مدیره داروسازی اکسیر نیز بوده است و نائب رئیسی هیات مدیره توزیع دارو پخش را نیز در کارنامه کاری دارد.
اما شاید موثرترین حلقه در انتصاب راعی را عضویت او در هیات مدیره یک کارگزاری مستقیم برخط بیمه دانست که به واسطه سهام داری سرمایه گذاری امید در آن ایجاد شده؛ کارگزاری ای به نام کارگزاری برخط امید حامی بیمه. بر اساس اطلاعاتی که در روزنامه رسمی این کارگزاری در فروردین ماه امسال منعکس شده، راعی تا سال 1404 رئیس هیات مدیره این کارگزاری است، هرچند که این احتمال وجود دارد که به واسطه این انتصاب او حالا استعفا داده باشد، اما در رابطه با این استعفا اسنادی در دست رازپول نیست. علی جباری در زمان انتصاب راعی گفته بود که معاونت برنامه ریزی و نوآوری باید خلاقیت و نوآوری با استقرار تفکر برنامه ریزی و برنامه محوری و اصلاح فرآیندها را درشرکت بزرگ بیمه ایران شروع کند. به گفته وی معاونت برنامه ریزی و نوآوری می تواند سایر معاونتها را نیز در دستیابی به اهداف و چشم انداز حرکت دهد و این معاونت را دارای جایگاه خاص در تدوین برنامه و ریل گزاری در جهت اهداف شرکت می دانیم. علی جباری به درستی می داند که عمر مدیریت در شرکت بزرگی مانند بیمه ایران بسیار کوتاه شده است. شاهد این ادعا دوره مدیریت کوتاه مدت افرادی مانند حسینی، کشاورز، رضایی، بختیاری، شریفی و .... است. بنابراین پیچیدگی های بیمه ایران از یک سو و مسائل مبتلابه اقتصاد کشور از سوی دیگر را می توان از جمله دلایل کوتاه شدن عمر این مدیریت عنوان کرد، اما در شرکت هایی مانند بیمه ایران به واسطه پیچیدگی، رسمت و تمرکزی که این شرکت ها در طول قدمت بقای خود به هویت خود اضافه کرده اند سبب می شود که شناخت ساختار و ادبیات حاکم بر این شرکت ها بسیار زمانبر و بعضا منحصر به فرد باشد از همین رو این پرسش ایجاد می شود که آیا اساسا جباری فرصت مدیریتی خود را آنچنان می بیند که بتواند رسم الخط مدیریتی شرکت معظمی مثل ایران را برای تازه واردانی مانند راعی باز کند و یا او فرصت انجام چنین کارهایی را خواهد یافت؟ شناخت بیمه ایران و سازو کارهای این شرکت پروسه ای زمانبر است اما حالا باید دید که راهبردهای راعی برای تحقق انتظارات مدیرعامل چیست؟ . بازگشت | |