صفحه اصلي > سایه بان > برخی مطالب خواندنی از بیمه تعاون

برخی مطالب خواندنی از بیمه تعاون


5 اسفند 1396, 14:45.

گروه سایبان - بیمه تعاون از زمان تاسیس فعالیت های مطلوبی داشته است اما با توجه به ظرفیت های بخش تعاون می توانست که فعالیت بهتری داشته باشد و تمام تلاش ما این است که این شرکت به برندی قوی تبدیل شود تا برای مشتریان و سهام داران ارزش افزوده ایجاد کند و تبدیل به بیمه ای معتبر و شناخته شده تر شود.

یونس مظلومی مدیرعامل بیمه تعاون در گفت و گوی خود با رازپول ضمن بیان مطلب فوق به برخی پرسش ها و ابهامات پاسخ داد که در ادامه مشروح آن را خواهید خواند.

اخیرا دو تن از اعضای هیات مدیره این شرکت صلاحیتشان احراز نشده است . در این خصوص چه اطلاعاتی دارید.

با توجه به اتمام دوره هیات مدیره در سال 1395 و برگزاری مجمع هیات مدیره مجدد به بیمه مرکزی معرفی شدتا براساس آیین نامه 90 صلاحیت افراد احراز شود و ظاهرا برای هیات مدیره ای که معرفی شدند صلاحیت برخی از نمایندگان سهام داران احراز نشده و باید افراد دیگری برای نمایندگی معرفی شوند .

سال گذشته این هیات مدیره مدیرعامل انتخاب کرد. اگر صلاحیت ها احراز نشده بود چطور این افراد توانستند مدیرعامل انتخاب کنند؟

تاجایی که مطلع هستم در سال گذشته بیمه مرکزی صلاحیت برخی را بررسی کرده بود و در خصوص سایرین پاسخی ارسال نشده بود و پاسخ احراز صلاحیت تعدادی در دی ماه امسال از سوی بیمه مرکزی منتشر شد. 

سهام داران در تکاپوی معرفی افراد جدید هستند؟

در این خصوص اطلاعی ندارم.

آیا جلسات هیات مدیره برگزار می شود ؟و آیا نصاب جلسات وجود دارد ؟

بله جلسات تشکیل می شود و رسمی است چراکه اعضای هیات مدیره 5 نفرند که با حضور سه نفر نیز جلسات رسمی است.

در جلسات آقایان ذوالفقاری،سهامیان و جوادی حضور دارند.

اتفاقاتی در شرکت قبلی تحت مدیریت جناب عالی رخ داده است که ظاهرا منجر به ورود دستگاه قضایی به موضوع شده است. آیا در این خصوص با جناب عالی نیز صحبتی شده است و آیا در این خصوص اطلاعاتی دارید؟

در این مورد با بنده صحبتی نشده است و بنده اطلاعی در این خصوص ندارم. اما تاجایی که مطلع هستم شاکی این پرونده شرکت قبلی نیست و ظاهرا موضوع شاکی خصوصی دارد.البته جزئیاتی در این خصوص در دست نیست و بنده نیز در خصوص این اتفاقات اطلاعی ندارم.

مطلبی منتشر شده بود با این مضمون که تخلف زیرگوش هیات مدیره اتفاق افتاده است . آیا اسناد مالی شرکت تنها از سوی مدیرعامل وقت امضا شده یا امضای سایر اعضای هیات مدیره نیز ذیل اسناد وجود دارد ؟

اسناد مالی شرکت با امضای مدیرعامل و یکی از اعضای هیات مدیره معتبر بود .

برگردیم به بیمه تعاون ، افزایش سرمایه بیمه تعاون به کجا رسید ؟

بخشی از افزایش سرمایه شرکت انجام شد و در انتظار ثبت آن هستیم و پس از ثبت دوباره تاریخ مجمع مشخص خواهد شد تا برای مرحله بعدی افزایش سرمایه تا 150 میلیارد تومان تصمیم گیری شود.

جلسه افزایش سرمایه در سال جاری اتفاق خواهد افتاد؟ در غیر این صورت تکلیف مصوبه هیات وزیران و الزامات قانونی در این خصوص چیست ؟

برگزاری جلسه مجمع به احتمال قوی تا پایان سال جاری خواهد بود. در این زمینه با بیمه مرکزی نیز به صورت شفاهی صحبت شده و بیمه مرکزی نیز پیگیر افزایش سرمایه است و بعید به نظر می رسد که با برگزاری مجمع و تصویب افزایش سرمایه در سال جاری در این خصوص مشکلی پیش آید و احتمالا ثبت سرمایه به سال آینده موکول خواهد شد. بیمه مرکزی در جریان امور افزایش سرمایه قرار دارد و هماهنگی ها صورت گرفته است .

اجرای استاندارد مالی ای اف ار اس در بیمه تعاون شروع شده است ؟

بیمه تعاون با مجموعه ای در این زمینه مذاکره کرده است تا در زمینه پیاده سازی داوطلبانه این استاندارد مجموعه را یاری کند و در این زمینه گام هایی برداشته ایم .

از زمان حضورتان در بیمه تعاون چه اقداماتی را انجام داده اید و ماموریت بیمه تعاون در سال آینده چگونه تعریف شده است؟

مهم ترین اقدام در بیمه تعاون در بخش اهداف کوتاه مدت سال جاری سود آوری پرتفوی های در حال جذب است. در همین راستا حرکت هایی صورت گرفته و تاکنون به حدود 220 میلیارد تومان پرتفوی دست پیدا کردیم در حالی که پرتفوی شرکت در پایان سال 1395 بالغ بر 140 میلیارد تومان بوده است و رشد حدود 70درصدی نسبت به سال قبل داریم . البته این پرتفوی می تواند قابل افزایش باشد و با تمرکزی که در بخش بیمه های سهام داران صورت گرفته و با توجه به توافق اخیر با وزرات تعاون امیدوار هستیم از ظرفیت های بخش تعاون بیشترین بهره را ببریم و پرتفوی را افزایش دهیم و شرکت را به مجموعه ای سودده و قوی تبدیل کنیم .

برنامه راهبردی بیمه تعاون برای سال آینده چطور پیش می رود؟

با مشارکت مدیران مجموعه  برنامه بلند مدت استراتژیک در حال تدوین است و این برنامه سمت و سوی حرکت بیمه تعاون را در کوتاه مدت، میان و بلند مدت تعیین خواهد کرد. در این خصوص مزیت رقابتی ما نیز مشخص خواهد شد و کمک خواهد کرد تا هدفگذاری شرکت برای سال های آینده تدوین شود.طبق این سند بیمه تعاون باید 70 تا 100درصد رشد را نسبت به سال گذشته تجربه کند و رشد شرکت جهشی خواهد بود.

جزئیات توافق با بخش تعاون چیست؟

وزارت تعاون تفاهم نامه ای را با بیمه تعاون به امضا رسانده که بر اساس آن با همکاری ادارات تعاون استان ها همکاری ما با شرکت های تعاونی در سراسر کشور تقویت می شود و ظرفیت های بیمه تعاون را به این مجموعه ها معرفی خواهی کرد. در این زمینه همایش هایی برگزار و امکانات معرفی خواهد شد .این نکته را نیز باید اضافه کنم که در کشور شرکت های تعاونی قوی وجود دارد و بیمه تعاون مایل است که این مشتریان بالقوه را به مشتریان بالفعل تبدیل کند .

بیمه تعاون تنها شرکت بیمه تعاونی در صنعت بیمه است. تفاوت شرکت بیمه تعاون با سایر شرکت ها و یا دلیل موجودیت شما در بخش تعاون چیست؟ آیا نقطه تمایزی برای شرکت در این خصوص تعریف شده است ؟

تعاونی در بیمه دو حال دارد . اول اینکه اساسنامه و سهام قالب تعاونی داشته باشد که در این خصوص عمده ترین تفاوت محدودیت در نصاب سهام سهام داران است.حالت اول از بعد سهام داری و اساسنامه است .

رویه دیگری که در بخش تعاون مطرح است و ماهیت شرکت تعاونی را شکل می دهد بحث دوجانبه گرایی است که خود فعالیت حالت تعاونی دارد . در این قالب حق بیمه ای که پرداخت می شود تعیین شده نیست و پرداخت خسارت ها از محل صندوقی که حق بیمه ها در آن جمع می شود صورت میگرد اما درآینده اگر سودی محقق شود حق بیمه ها در قالب سود توزیع و در صورت زیان قضیه به شکل دیگری دنبال می شود .

فعالیت به این شکل با توجه به ماهیت فعلی صنعت بیمه امکان پذیر نیست و هرچند که کلوپ های بیمه ای به این شکل تشکیل شده و ماهیت این فعالیت ها شبیه بیمه های تکافل است. به عبارت دیگر اگر عملیات بیمه ای قرار باشدکه حالت تعاونی داشته باشد به بیمه های تکافل بسیار نزدیک است که فعلا در این زمینه اقدامی نشده است . بنابراین آنچه باعث شده بیمه تعاون با این نام شناخته شود ازمنظر سهام داری است و نه عملیات بیمه گری.

بنابراین هرچند که بیمه تعاون پس از تولد خود در بخش تعاونی فعالیت چندانی نداشته است اما امیدواریم با بهبود ارتباط با وزارت تعاون این مهم محقق شود و ارائه خدمات به بخش تعاونی ها افزایش یابد.

وزارت تعاون از جمله ذی نفعان بیمه تعاون است. بنابراین دلیل شکل نگرفتن ارتباط موثر چه بود ؟

در چهارسالی که بیمه تعاون شکل گرفته تا جایی که مطلع هستم از عملکرد این شرکت رضایت نداشته  و اخیرا باتغییرات شرکت به نظر می رسد تا حدودی رضایت این بخش جلب شده و امیدداریم که حمایت بیشتری از بیمه تعاون داشته باشند چراکه ظرفیت های بسیاری در وزارت تعاون وجود دارد. البته تفاهم نامه ای هم که اخیرا به امضا رسید مسلما به تقویت این ارتباط کمک خواهد کرد.


اخباری در خصوص اینکه بیمه تعاون ممکن است به بیمه ملل تبدیل شود نیز شنیده شد. در این خصوص هم اظهار نظر بفرمایید .

قویا تکذیب میکنم و در هیات مدیره هیچگاه در این زمینه صحبت نشده است و از سوی موسسه ملل نیز تمایلی مطرح نشده است.

 آیا تحرک خرید سهام از سوی موسسه ملل وجود دارد؟

خیر چنین تحرکاتی دیده نمی شود و باید اضافه کنم که در حال حاضر نماد ما فعلا بسته است و سهمی جابه جا نشده و به سمت موسسه ملل نرفته است .


بازگشت | Web Statistics