صفحه اصلي > سایه بان > تاجدار: بیمه های بزرگ آسیایی در فضای بین الملل، هم تمایلی به همکاری با ما ندارند

تاجدار: بیمه های بزرگ آسیایی در فضای بین الملل، هم تمایلی به همکاری با ما ندارند


18 مهر 1397, 14:12.

گروه سایبان - سید رسول تاجدار مدیرعامل شرکت بیمه البرز ، در خصوص تاثیر پیوستن به کنوانسیون FATF بر صنعت بیمه کشور بیان کرد: به هر حال تعامل با شرکت های خارجی و حضور در بازارهای بین المللی در گرو پذیرش شرایطی است و پیوستن به FATF گام مثبتی در این زمینه خواهد بود. فعلا لایحه مربوط به FATF در مجلس تصویب شده و باید منتظر نظر شورای نگهبان و مجمع تشخیص مصلحت هم بود؛ اما در هر صورت این موضوع پیش نیاز مراودات مالی بوده و بهانه را از اروپایی ها خواهد گرفت.


سید رسول تاجدار مدیرعامل شرکت بیمه البرز در گفت و گو با بورس نیوز، افزود: اما نباید تصور کرد با پیوستن به این کنوانسیون تمامی مشکلات صنعت بیمه برطرف خواهد شد. چالش اصلی شرکت های بیمه در شرایط فعلی، مشکل واگذاری پوشش های اتکایی به خارج از کشور است. شرکت های بیمه خارجی به دو دلیل تمایلی به همکاری با بیمه های ایرانی ندارند. شرکت های بیمه خارجی یا سهامداران آمریکایی دارند و به خاطر داشتن سهامداران آمریکایی تمایلی به همکاری ندارند؛ و یا اینکه ریسک های بزرگی از بازار آمریکا پذیرفته اند و در واقع به سبب نگرانی از دست دادن مشتریان بزرگ آمریکایی، رغبتی به پذیرش اتکایی از بیمه های ایرانی نشان نمی دهند. اگرچه تلاش شده با شرکت های بیمه گر آسیایی برای واگذاری ریسک ها در حد توان همکاری شود؛ ولی با توجه به فعالیت بیمه های بزرگ آسیایی در فضای بین الملل، آنها هم تمایلی به همکاری با ما ندارند.


تاجدار تاکید کرد: البته صنعت بیمه کشور در سال 1389 هم با وضعیت مشابهی مواجه شد؛ اما در آن دوران با حمایت دولت بر مشکلات فائق آمدیم.  در دوران تحریم های قبلی با ایجاد صندوق ظرفیت مشترک و تزریق 1 میلیارد دلار از سوی دولت، وضعیت بیمه ها مدیریت شد.


این بار هم می توان از مشکلات گذر کرد؛ ولی به نظر می رسد صندوق ویژه تحریم ها باید ترمیم شده و به بیش از 1 میلیارد دلار نیازمندیم. این موضوع آنقدر حائز اهمیت است که حتی بهتر است در زمان تدوین بودجه سال 98 تمرکز بیشتری بر آن صورت گیرد. به هر حال یکی از وظایف اصلی شرکت های بیمه، حمایت از صنایع تولیدی و خدماتی و پذیرش ریسک صنایع است تا فعالان اقتصادی با خاطری آسوده و بدون دغدغه از دست دادن سرمایه شان فعالیت کنند. تا این لحظه صنعت بیمه کشور به مدد حمایت دولت به خوبی از عهده ایفای این وظیفه برآمده است.


این فعال صنعت بیمه در رابطه با تاثیر افزایش قیمت اخیر ساختمان و خودرو بر سودآوری بیمه ها اظهار داشت: در چند ماه اخیر خودرو و ساختمان افزایش قیمت چشمگیری داشته است. در مورد بیمه نامه بدنه اتومبیل و بیمه نامه آتش سوزی، دارندگان بیمه نامه های مذکور با خرید الحاقیه می توانند به تناسب افزایش قیمت دارایی شان، خسارت دریافت کنند؛ در غیر این صورت به اندازه ارزش دارایی در زمان خرید بیمه نامه خسارت می گیرند و از آنجا که تعهد پرداخت خسارت بالاتر به شرط دریافت حق بیمه بیشتر انجام می شود، اثری بر سودآوری بیمه ها ندارد. شرکت های بیمه به طرق مختلف در این زمینه اطلاع رسانی کرده اند.


وی افزود: افزایش قیمت ها فقط در رشته شخص ثالث می تواند سودآوری بیمه ها را تحت تاثیر قرار دهد. حق بیمه شخص ثالث تغییری نکرده است؛ ولی قیمت قطعات خودرو متناسب با افزایش قیمت خودرو رشد کرده و با توجه به آنکه در رشته شخص ثالث در هنگام حادثه، خسارت کامل پرداخت می شود، در هنگام پرداخت خسارت، هزینه بیشتری به شرکت های بیمه تحمیل می شود. فعلا نمی توان گفت تاثیر این موضوع بر سودآوری بیمه ها با اهمیت است یا نه و باید بررسی بیشتری صورت بگیرد.


مدیرعامل «البرز» در ادامه گفت: با توجه به افزایش نرخ ارز و به تبع آن افزایش قیمت کالاها و خدمات در کشور، به نظر می رسد شرکت های بیمه کم کم باید به افزایش سرمایه بیندیشند. بدون شک هر چه سرمایه شرکتی بیشتر باشد، پشتوانه قوی تر در برابر ریسک های احتمالی خواهد داشت. البته سهامداران باید انگیزه ای برای افزایش سرمایه داشته باشند. هر چند با توجه به افزایش قیمت سهام بیمه ها در مدت اخیر، رضایت خاطر سهامداران فراهم شده؛ ولی تا فروش سهم انجام نشود، سهامداران از سرمایه گذاری خود سودی محقق نکرده اند. سود تقسیمی هر سهم، موجب جذابیت سهم ها می شود که با شرایط فعلی شاید بیمه ها نتوانند رشد سودآوری محسوسی داشته باشند.



بازگشت | Web Statistics