صفحه اصلي > سایه بان > هفدهمین واکنش به سخنان وزیر اقتصاد/ تحسیری: با نسخه واحد نمی توان به جنگ فساد در شرکت های دولتی و خصوصی رفت

هفدهمین واکنش به سخنان وزیر اقتصاد/ تحسیری: با نسخه واحد نمی توان به جنگ فساد در شرکت های دولتی و خصوصی رفت


14 مهر 1398, 07:46.

 گروه سایبان - محمد ابراهیم تحسیری، مدیرعامل شرکت بیمه معلم در واکنش به سخنان وزیر اقتصاد در خصوص حس آلودگی و فساد در صنعت بیمه می گوید: طبق تحقیقاتی که موسسات بین‌المللی انجام می‌دهند بازارهای مالی به دلیل ماهیت فعالیتشان از انجام اعمال متقلبانه و فسادهای احتمالی در امان نیستند، بدین جهت همواره روش های پیشگیرانه برای کاهش رفتارهای متقلبانه و تخلفات احتمالی در دستور کار قرار می‌گیرد، در این راستا باید گفت بازارهای مالی ایران نیز مانند سایر نقاط جهان در معرض تقلب و تخلف قرار دارد.


تحسیری در ادامه، عنوان کرد: اما با توجه به انچه که طی مدت اخیر از سوی وزیر محترم اقتصاد در باب حس الودگی به فساد در صنعت بیمه مطرح شده و سپس از زبان معاونت  محترم بانک و بیمه وزارت امور اقتصاد و دارائی تحت عنوان تقلب و تخلف در رشته ثالث تکمیل شده است ذکر نکات زیر ضروری است:


1 -از آنجا که  تفاسیر متفاوتی از برخی کلمات صورت می‌گیرد که امکان دارد برداشت‌های سلیقه‌ای از آن استنباط شود در این راستا شایسته است که برای تنویر افکار عمومی  مشخص گردد که منظور نظر وزیر محترم اقتصاد و امور دارائی دقیقا کدام شرکت‌ها و در چه زمینه‌هایی می باشد. بدیهی است، در صورتی که در این زمینه شفاف سازی صورت گیرد اتخاذ تدابیر و راهکارهای عملیاتی برای کاهش زمینه های تقلب و تخلف تسهیل می‌گردد.


2- شرط اول برای پیاده سازی شفافیت و مبارزه با تخلف و فساد احتمالی، انجام فعالیت‌های پژوهشی و مطالعات تطبیقی است تا اولا به جای کلی گویی زمینه‌های اصلی بروز تقلبات و تخلفات مشخص گردد و دوما بتوان با بهره گیری از کارشناسان خبره و نهادهای نظارتی راهکار عملیاتی برا آن پیاده سازی کرد.


3- بررسی زمینه‌های تقلب باید یه صورت همه جانبه صورت گیرد چرا که ساختار شرکت‌های بیمه در ایران در دو دسته خصوصی و دولتی قابل تقسیم بندی است، بنابراین جهت رعایت انصاف و شفافیت، هر کدام از موارد مذکور باید به تفکیک بررسی و موارد چالش آفرین استخراج و برای آنها راهکار ارایه شود.


4- صنعت بیمه در بزنگاه‌های مختلف نشان داده است که قادر است پشتوانه‌ای محکم برای ایجاد آرامش و آسایش خاطر در جامعه باشد طی دو سال گذشته بزرگترین پرداخت‌های خسارت از سوی صنعت بیمه صورت گرفته از جمله پتروشیمی بوعلی ، ساختمان پلاسکو ، زلزله کرمانشاه ، سیل 98 و ... . بنابراین شکی نیست که صنعت بیمه به دلیل ماهیت فعالیتش  باید بدور از حواشی ، اطمینان و آرامش خاطر را برای جامعه  به ارمغان بیاورد اگر چه این اقدامات سبب نمی‌شود که چالش‌های موجود در صنعت زیر ذره‌بین قرار نگیرد و برای حل آنها راهکار عملیاتی ارایه نشود.


5-  پیاده سازی حاکمیت شرکتی ، کیفیت سنجی صورتهای مالی ، اجرای استاندارد مالی IFRS ، ایجاد سامانه مشترک مندرج در قانون جدید شخص ثالث ، به اشتراک گذاری دیتاها می‌تواند در افزایش شفافیت صنعت بیمه اثرگذار باشد، ضمن اینکه صنعت بیمه برای کاهش تقلب و تخلفات احتمالی از طریق تعاملات بهنیه نهاد ناظر با سندیکای بیمه گران و تشکل‌های صنفی نمایندگان ، کارگزاران و ارزیابان خسارت می‌تواند در نیل به اهداف موفق باشد.


6 - اگر چه صنعت بیمه طی سال‌های اخیر در افزایش پوشش بیمه‌ای تلاش کرده تا سهمی بسزا در اقتصاد کشور داشته باشد اما همچنان بسیاری از راهها ، پل ها و ساختمانها و مراکز دولتی تحت پوشش بیمه نیستند که در صورت وقوع رخداد غیر منتظره از قبیل و سیل و زلزله هزینه‌های گزافی بر اقتصاد کشور تحمیل می کند، در این راستا لازم است تا دستگاه‌های دولتی جهت هماهنگی و همکاری با صنعت بیمه اقدامات مقتضی را به عمل بیاورند اینجاست که  اهمیت بیمه و عدم خدشه به اعتبار این صنعت در میان افراد جامعه آشکار می گردد.



بازگشت | Web Statistics