صفحه اصلي > سایه بان > تحرکات انتخاباتی یا حرکت های صنفی/ دبیرکل سندیکای بیمه گران به کدام سمت می رود؟

تحرکات انتخاباتی یا حرکت های صنفی/ دبیرکل سندیکای بیمه گران به کدام سمت می رود؟


19 آذر 1398, 12:00.

 گروه سایبان - در روزهای کوتاه باقی مانده به انتخابات مجلس، سندیکای بیمه گران تلاش کرد جلسه ای را با اعضای کمیسیون اقتصادی تنظیم کند تا مدیران عامل مباحث خود را مطرح کنند، اما ظاهرا به دلیل شائبه دیدارهای سیاسی قبل از انتخابات و عدم نتیجه گیری از جلسات پیشین، تلاش های سندیکا در این رایزنی مثمرثمر نبوده و برخی از مدیران عامل درجلسه شرکت نکردند.


به گزارش رازپول، پیش از جلسه شب گذشته، مدیران عامل با اعضای کمیسیون اقتصادی مجلس شهریور ماه امسال دیدار کردند و در این جلسه نیز که در بیمه مرکزی برگزار شده بود به ضرورت حذف مالیات بر ارزش افزوده به عنوان یکی از مطالبات خود پرداخته بودند.


حال با گذشت حدود سه ماه از این دیدار باردیگر مدیران عامل شرکت های بیمه به جلسه ای دعوت شده اند به این امید که بتوانند مباحث مالیاتی صنعت بیمه را تعدیل کنند. اما این دیدار این پرسش را ایجاده کرده است که آیا تحرکات انتخاباتی در صنعت بیمه با حمایت سندیکای بیمه گران جریان پیدا کرده است؟ در حالی که چندماه پیش جلسه ای با کمیسیون اقتصادی هماهنگ شده برگزاری جلسه ای دیگر در چنین موقعیتی چه ضرورتی دارد؟ آیا مجلسی ها می توانند در فرصت باقی مانده خود از برخی ضرب العجل ها استفاده کنند و آیا دولت از درآمد مالیاتی ای که از صنعت بیمه متصور است چشم می پوشد؟


سندیکای بیمه گران در شرایطی ریسمان خود را به سمت مجلس دراز کرده است که از بازی در زمین خودی ها ناکام است تا جایی که رئیس سازمان امور مالیاتی دوهفته پیش در جمع آنها اظهار کرده که قطعا معافیت مالیاتی برای صنعت بیمه در کار نخواهد بود.

تجمیع چنین عواملی در کنار یکدیگر به این موضع منتج شده که برخی از مدیران عامل تمایلی به حضور در این جلسه نداشته باشند چراکه جلسات کاربردی نبوده و آنچه در این جلسات رد و بدل می شود، مبتنی بر هدف نیست.


هرچند که تلاش برای رایزنی ها طبیعی و موضعی غیرمنفعلانه است اما به نظر می رسد شائبه حرکت بر مبنای موج های انتخاباتی را تقویت کرده و با حرکت های صنفی فاصله دارد.

علی رغم چنین برداشت هایی برخی از مدیران عامل در جلسه شب گذشته دبیرکل سندیکای بیمه گران را همراهی کرده اند و دغدغه های صنعت بیمه را برای چندمین بار تشریح کرده اند.


مجید بختیاری مدیرعامل بیمه رازی در خصوص مباحث مطرح مي گويد كه بيمه هاي عمر بايد از ماليات معاف شوند.

وی با اشاره به اینکه موضوع ارزش افزوده در بیمه های عمر و حذف مالیات برای پوشش های بیمه ای دوموضوع مهم مالیاتی در روزهای اخیر است که در لایحه جدید دولت به مجلس آمده گفت: صنعت 3 نامه را روانه نهاد ریاست جمهوری، وزارت اقتصاد و ریاست کمیسیون اقتصادی کرده است تا با حذف مالیات بر ارزش افزوده بتواند نسبت به ارزان سازی بیمه برای مردم اقدام کند.


بختیاری اذعان دارد که اخذ مالیات از بیمه های عمر در حالی که در برنامه ششم توسعه به گسترش آن تصریح شده است یکی از برنامه های ناموزون این روزهاست که علی رغم هدف گذاری های اخیر مورد مطالبه قرار گرفته است.

بختیاری با اشاره به اینکه با این موضوع حاکمیت برای تحقق اهداف خود مانع تراشی می کند اذعان دارد که حذف عوارض سبب اقبال به خرید بیمه نامه خواهد شد و افزایش فروش سبب افزایش ضریب نفوذ و انجام موثر تعهدات صنعت بیمه است.


بختیاری با اشاره به اینکه شرکت های بیمه مارجین مطلوبی ندارند اضافه کرد که در چنین وضعی سهام داران حاضر به سرمایه گذاری در صنعت بیمه  نیستند و عدم شوق و رغبت بیمه گران در نوآوری مسلما بر هدف گذاری های حاکمیت تاثیر خواهد داشت. به گفته بختیاری شرکت های بیمه با پرداخت مالیات عملکرد، حقوق و دستمزد و مالیات های تکلیفی به نقش خود در چرخ های اقتصادی کشور اهتمام دارند و تنها برای حذف مالیات بر ارزش افزوده که مردم آنرا پرداخت می کنند تاکید دارند. به این ترتیب است که با ارزان سازی بیمه برای مردم می توان به  افزایش ضریب نفوذ امیدواربود.

لازم به اشاره است که دیدار شب گذشته بدون حضور نماینده ای از نهاد ناظر صورت گرفته است.
بازگشت | Web Statistics