صفحه اصلي > سایه بان > اولین گزارش آماری از شرکت های بیمه در سال 1395/ رشد فزاینده نسبت خسارت در برخی شرکت ها

اولین گزارش آماری از شرکت های بیمه در سال 1395/ رشد فزاینده نسبت خسارت در برخی شرکت ها


25 خرداد 1395, 12:43.
گروه سایبان - سهم بازار بیمه ایران در دوماهه امسال به حدود 31درصد رسیده است، اما سهم بازار این شرکت را کدام شرکت ها به دست آوردند؟

به گزارش پایگاه خبری راز پول، جدیدترین آمارها تا اردیبهشت 1395 نشان می دهد که سهم بازار تنها بیمه دولتی کشور به شدت کاهش یافته است و از 39.47درصد در پایان سال گذشته به 31.77درصد رسیده است که مسلما این سهم بازار به بخش خصوصی منتقل شده است .توانگری مالی این شرکت در سال گذشته در سطح سه قرار گرفت و باید بررسی شود که این کاهش سهم بازار در راستای الزامات آئین نامه 69 که در بند 12 اذعان دارد موسسه بيمه‌اي كه نسبت توانگري مالي آن طبق اعلام بيمه مركزي در يكي از سطوح ۳ و ۴ باشد علاوه بر اقدامات مذكور در مواد ۸ تا ۱۱ اين آيين نامه بر حسب مورد، موظف است به نحوي كه بيمه مركزي تعيين مي‌كند يك يا تعدادي از اقدامات زير را فوراً به مرحله اجرا درآورد صورت گرفته یا خیر؟
۱- از پرداخت پاداش به هيات مديره و مديران موسسه بيمه خودداري نمايد،
۲- از توزيع بيش از ۱۰ درصد سود (سود قابل توزيع به سهامداران) خودداري نمايد،
۳- هزينه‌هاي اداري و عمومي خود را كاهش دهد،
۴- از سرمايه‌گذاري درگزينه‌هاي معيني خودداري نموده يا بر مقدار آنها محدوديت اعمال نمايد،
۵- روش محاسبه نرخ حق بيمه قراردادهاي بيمه‌اي كه در آينده منعقد مي‌شوند را اصلاح نمايد،
۶- عمليات صدور بيمه در بخشي از شعب را كاهش دهد،
۷- فعاليتهاي برخي از شعب خود را محدود نمايد،
۸- عمليات صدور بيمه در شركتهاي تابعه را كاهش دهد،
۹- سهام يا دارايي شركتهاي تابعه را به فروش برساند،
۱۰- از توسعه فعاليت‌هاي بيمه‌اي در رشته هاي جديد خودداري نمايد،
۱۱- اعضاي هيات مديره و مديران خود را تغيير دهد.
هرچند که کاهش سهم دولت در بازار بیمه کشور مورد تاکید قرار گرفته اما سهم بازار بیمه ایران در سال های اخیر با سرعت بیشتری رو به کاهش است که لازم است رابطه این کاهش سهم با مدیران انتخابی شرکت مورد بررسی قرار گیرد .

ذکر این نکته خالی از لطف نیست که بیمه های میهن و دی نیز از سطح توانگری سه برخوردار هستند اما یکی از این شرکت ها در صدد کاهش پرتفوی است و دیگری افزایش آن طبق توافقات فرا آئین نامه ای با بیمه مرکزی!

باز گردیم به آمارهای دوماهه از صنعت بیمه . رشد حق بیمه تولیدی در این مدت از خسارت پرداختی سبقت گرفته و با وجود حق بیمه تولیدی 31 هزارو 725 میلیارد و 414 میلیون ریالی که رشد 28.30درصدی داشته خسارت های پرداختی به 19 هزارو 251 میلیارد و 704 میلیون ریال رسیده که رشد 24 درصدی دارد که مطمئنا این روند معکوس در ماه های ابتدایی سال طبیعی است .

اما نگاهی به آمار عملکرد شرکت ها بیانگر این نکته است که نسبت خسارت پرداختی برخی از شرکت ها از متوسط صنعت بیمه بالاتر رفته است. در این میان بیمه میهن با 164.30رکوردار است و پس از آن بیمه نوین با 102.47 درصد، بیمه دانا با 86.99درصد، ایران با 86درصد و سینا با 81.68درصد ایستاده اند. از آمارها این گونه استنباط می شود که خسارت های معوق در این شرکت ها رقم بالایی بوده است که مدیران این شرکت تصمیم گرفته اند در دوماهه ابتدای سال کمی از حجم این خسارت ها کاهش دهند. از طرف دیگر اعمال این خسارتها که مسلما پرونده های آنها در سال گذشته تشکیل شده است و تا سال 1395 بررسی آنها به طول انجامیده تاثیر مستقیمی بر صورت های مالی و سود و زیان سال 1394 خواهد داشت .

بر این اساس و با چنین آماری تفکر و تامل بر آنچه که رئیس کل پیشین بر آن تاکید داشت یعنی اعمال روش ذخیره گیری مثلثی در صنعتی که حدودا نیمی از پرتفوی خود را به این رشته اختصاص داده بیش از پیش احساس می شود .
نکته دیگر اینکه رشته شخص ثالث و مازاد به عنوان حاکم بلامنازغ پرتفوی شرکت های بیمه در 2ماهه امسال از حق بیمه 14 هزارو 986 میلیارد و400 میلیون ریالی برخوردار بوده که تقریبا نیمی از پرتفوی صنعت بیمه را تشکیل می دهد . بر این اساس بیمه های زندگی و درمان و مسئولیت با پرتفوی مجموعا 9 هزارو 694 میلیارد ریالی بعد از این رشته ایستاده اند.
باید منتظر ماند و دید با اعمال قانون جدید شخص ثالث آیا همچنان سهم پرتفوی رشته اجباری شخص ثالث در سبد شرکت ها حفظ خواهد شد و یا با توجه به اعمال تخفیفات محدود سهم این رشته از صنعت بیش از پیش افزایش پیدا خواهد کرد .
در ادامه روند فعالیت شرکت ها را در دوماهه ابتدای امسال مشاهده خواهید کرد .  

بازگشت | Web Statistics