امروز: جمعه، 2 آذر 1403
06/3 1394

ایران و جهان - معاون اقتصادی بانک مرکزی در جدیدیتین آمارهای خود اعلام کرد که نقدینگی به 832 هزار میلیارد تومان رسیده است و علت افزایش نقدینگی را ورود 6 بانک و 4موسسه اعتباری جدید به چرخه نقدینگی عنوان کرد .



به گزارش ایران و جهان ، پیمان قربانی کاهش تورم را مهمترین دستاورد دولت ذکر و ابراز امیدواری کرد که بانک مرکزی فردا یا پس فردا نرخ تورم مردادماه را اعلام کند.
وی افزود: مهار تدریجی رشد نقدینگی از دستاوردهای دولت یازدهم است به طوری که رشد نقدینگی در تیر ماه امسال با 22.7 درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل به 832هزار میلیارد تومان رسیده است.
وی اظهار داشت: رقم نقدینگی در تیرماه 93 نسبت به سال قبل دارای رشدی معادل 29.3 درصدی است که حکایت از کاهش 6.6 درصدی در این بخش است.

وی با بیان آنکه رشد نقدینگی در چهارماهه امسال 22.7 درصد بوده که 1.3 درصد به دلیل افزایش پایه پولی و 5 درصد به دلیل افزایش ضریب فزاینده بوده است، اظهار داشت: با اقدامات انجام شده وقفه انتشار آمار در بانک مرکزی کاهش یافته است.
این عضو هیات عامل بانک مرکزی از پرداخت 60.7 درصد تسهیلات پرداختی در نظام بانکی طی سال گذشته در حوزه سرمایه در گردش خبر داد و گفت: در اواخر ماه جاری رشد اقتصادی فصل اول 94 محاسبه می کند و اعلام می شود.
وی با بیان آنکه متوسط نرخ دلار در بازار آزاد از ابتدای 94 تا انتهای مرداد ماه حدود 3320 تومان بوده که نسبت به سال قبل 4.1 درصد نوسان داشته است، تصریح کرد: انحراف معیار نرخ ارز از 83 تومان به 35 تومان رسیده ضمن آنکه پس از رفع تحریم ها و ایجاد شرایط مساعد یکسان سازی نرخ ارز را اجرایی می کنیم.
وی با بیان آنکه خالص دارایی های خارجی بانک مرکزی 77 هزار میلیارد ریال افزایش و خالص مطالبات بانک مرکزی از بانک ها 25 هزار میلیارد ریال کاهش داشته است، افزود: خالص مطالبات بانک مرکزی از بخش دولتی تنها عاملی است که در این مدت موجب افزایش پایه پولی شده است. این رقم در چارچوب قانونی و در قالب تنخواه گردان خزانه بوده که در پایان سال تسویه خواهد شد.
قربانی نرخ تورم 13.8 درصدی اعلام شده از سوی رئیس جمهور در همدان را مربوط به برآوردهای مرکز آمار دانست و گفت: آمار تورم مرداد ماه بانک مرکزی تا پنجشنبه منتشر می شود.

معاون اقتصادی بانک مرکزی در خصوص برداشت دولت از این بانک نیز گفت: تنها برداشت از محل 3درصد تنخواه گردان بودجه بوده است. در ماه های اخیر رفتار مالی دولت با بانک مرکزی منضبط بوده ولی در خصوص رفتارهای دولت با بانک های دولتی مواردی مانند خرید تضمینی و اوراق مشارکت و غیره داشتیم.


وی افزود: رشد نقدینگی سال جاری نسبت به سال گذشته به میزان 6.6 درصد کاهش یافته است همچنین در کنترل رشد نقدینگی ملاحظات خروج از رکود را در نظر داشته و به بخش تولید نیز توجه ویژه کرده ایم.

این مقام مسئول بانک مرکزی با بیان اینکه در راستای خروج از رکود از کل تسهیلات پرداختی 60درصد به سرمایه در گردش تزریق شده است افزود: بر اساس رویکردهای جدید چهار فصل متوالی رشد مثبت در تمام بخش های اقتصاد ایجاد شده است .
معاون اقتصادی بانک مرکزی در بخش دیگری از سخنان خود به ثبات بخشی بازار ارز اشاره کرد و گفت: باتوجه به سیاست های بانک مرکزی متوسط نرخ دلار در بازار ارز در پنج‌ ماهه منتهی به مرداد ماه سال جاری به 3320 تومان رسیده که نسبت به پنج‌ماه اول سال به میزان 4.1 درصد نوسان داشته است همچنین انحراف معیار نرخ ارز از 83 تومان به 35 تومان رسیده است.
قربانی ساماندهی انتشار آمارهای اقتصادی را از دیگر اقدام‌های بانک مرکزی برشمرد و تاکید کرد: دسترسی به آمارهای اقتصادی سریع و به هنگام یکی از ملزومات امور سیاستگذاری ، علمی و اقتصادی است که این موضوع مهم توسط معاونت اقتصادی و مدیریت آمارهای اقتصادی انجام شده است .
معاون اقتصادی با بیان اینکه در چهار ماهه اول امسال خالص دارایی‌های خارجی بانک مرکزی 7700 میلیارد تومان افزایش و مطالبات بانک مرکزی از بخش دولتی 5560 میلیارد تومان رشد داشته است افزود: بدهی بانک‌ها به بانک مرکزی 2500 میلیارد تومان‌ و سایر اقلام هم 9100 میلیارد تومان کاهش داشته است.
قربانی در خصوص رشد پایه پولی گفت: پایه پولی در پایان تیر ماه به 132 هزار و 900 میلیارد تومان رسیده که نسبت به سال قبل رشد 1.3 درصدی را داشته همچنین ضریب فزاینده پولی در پایان تیرماه به عدد 6.26 رسید و رشد نقدینگی در 4 ماهه اول امسال 6.4 درصد بوده است.

.

ارسال نظر

نام:*
ایمیل:*
متن نظر:
کد امنیتی: *
عکس خوانده نمی‌شود