امروز: شنبه، 3 آذر 1403
03/27 1394

ایران و جهان - شواهد و قراین و بررسی های کارشناسی نشان می دهد که امکان حرکت به سمت تک نرخی کردن ارز وجود دارد و این سیاست در موقع مقتضی عملی خواهد شد.

به گزارش ایران و جهان، ولی اله سیف در دیدار یک هیئت اقتصادی – تجاری از کشور آلمان افزود: برای حضور گسترده تر شرکت های ایرانی در بازارهای جهانی و نیز حضور شرکت های خارجی در ایران، برخورداري از يك نظام پولی و مالی قوی يك ضرورت جدي است و بانک مرکزی و مجموعه اقتصادی دولت به این موضوع اهتمام ویژه دارند. به گفته وی، تلاش جدی برای افزایش سرمایه بانک های دولتی و خصوصی، افزایش نسبت کفایت سرمایه آنها متناسب با استانداردهای بین المللی و نیز کاهش هزینه های خدمات مالی در صنعت بانکداری ایران به منظور کاهش هزینه هاي تولید، از جمله برنامه های اصلی خواهد بود.

سیف با اشاره به سوابق همکاری های اقتصادی و بانکی مشترک ایران و آلمان اظهار داشت: با وجود مشکلات و نوسانات اقتصادی کشور در برخی سال ها، تسویه حساب های بانک های ایرانی با طرف های آلمانی با کمترین تاخیر انجام شده و هیچگاه این نوسانات نتوانسته است مانع ارتباطات مناسب بانکی دو طرف شود.

وی با اعلام آمادگی بانک مرکزی برای پذیرش هیئتی از نظام بانکی آلمان برای مذاکره درباره راه های همکاری دو جانبه گفت: ارزیابی ریسک بانک های ایرانی نشان می دهد آنها توانسته اند سطح مناسبي از اعتماد را نسبت به عملکرد خود جلب كنند. از همین رو، بستر بانکی موجود می تواند زمینه مناسبي برای عملياتي شدن حجم قابل قبول مبادلات كالايي بين دو كشور وتسویه حساب هاي في مابين باشد.

رئیس کل بانک مرکزی در پاسخ به پرسش هیئت تجاری آلمانی درباره نوسانات نرخ ارز خاطرنشان کرد: در دو سال گذشته دامنه نوسانات نرخ ارز در ایران، حدود 60 درصد کاهش یافته است. این در حالی است که در یک دوره مالی یک ساله، نرخ برابري دلار در مقابل ريال تنها سه درصد افزايش داشته است و این در شرایطی است که دسترسی ما به منابع ارزی به علت وجود تحریم های ظالمانه محدود بوده است.

سیف همچنین از اراده بانک مرکزی برای تک نرخی کردن نرخ ارز در آینده نزديك خبر داد و افزود: شواهد و قراین و بررسی های کارشناسی نشان می دهد که امکان حرکت به سمت تک نرخی کردن ارز وجود دارد و این سیاست در موقع مقتضی عملی خواهد شد. به گفته وی، این اقدام بسیار مهم و ضروري است و البته پيش نياز آن برقراری ارتباطات بانكي بین المللی كافي و امکان مانور بانک مرکزی نسبت به جابجايي منابع ارزی خواهد بود.

.

ارسال نظر

نام:*
ایمیل:*
متن نظر:
کد امنیتی: *
عکس خوانده نمی‌شود