امروز: شنبه، 3 آذر 1403
12/13 1393

ایران و جهان - یک تحلیل گر بازارسرمایه از مدیران بانک قوامین ۴ سئوال پرسید و خواستار پاسخ گویی شد.

به گزارش ایران و جهان ، خسرو حیدری با ارایه مطلبی در مورد وضعیت بانک قوامین، چند سئوال را از مدیران این بانک با سرمایه ثبت شده ۴۰۰ میلیارد تومانی ( در شرف تبدیل به ۸۰۰ میلیارد تومان) مطرح کرد که عینا” منتشر می شود. مدیران این بانک هم درصورت صلاحدید می توانند پاسخ های خود را در بورس پرس اعلام کنند.

بورس پرس می نویسد؛ حیدری در این مطلب عنوان کرده است: بانک قوامین با سرمایه ثبت شده ۴۰۰ میلیارد تومان و ۷۷۲ شعبه فعال در کشور یکی از بانک های فراگیر از نظر تعداد شعب است. این بانک که فعالیت خود را با نام صندوق قرض الحسنه نیروی انتظامی و با هدف تامین توان مالی نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران آغاز کرده، در تاریخ ۲۰ شهریور ۱۳۷۹ به موسسه پس انداز و قرض الحسنه قوامین و نهایتاً با مجوز شماره ۱۵۰۰۵۹.۹۱ به تاریخ ۱۲ شهریور ۱۳۹۱ صادره از سوی بانک مرکزی به نام “بانک قوامین تغییر نام یافت.

این بانک با سود انباشته ای بالغ بر ۳۰۰ تومان به ازای هر سهم و درآمد ناخالصی نزدیک به ۱۴۰۰ میلیارد تومان در گزارش ۹ ماهه تنها ۴۲۳ ریال سود شناسایی کرده که کاهشی ۳۰ درصدی نسبت به گزارش ۶ ماهه سهم (۶۳۴ ریال) دارد.

با توجه به تغییرات زیاد قیمت،سود هر سهم و ابهامات صورت های مالی این بانک که باعث وارد شدن زیان به سهامداران آن شده است و هیچگونه توضیحی در صورتهای مالی درباره آنها پیوست نشده، بر آن شدیم تا سوالاتی را از مدیران و سهامداران عمده این بانک جویا شویم.

۱. چرا بانکی با سرمایه ۴۰۰ میلیارد تومان هزینه مالی ای بیش از ۴۰۹ میلیارد تومان دارد در حالی که بانک های صادرات و تجارت با سرمایه های ۵۷۸۰ و ۴۵۷۰ میلیارد تومان به ترتیب ۱۰۳ و ۱۷۳ میلیارد تومان هزینه مالی داشته اند؟

۲. چرا بانکی با سرمایه ۴۰۰ میلیارد تومان هزینه مطالبات مشکوک الوصولی معادل ۴۶۸ میلیارد تومان منظور کرده است در حالی که بانک های صادرات و تجارت با سرمایه های ۵۷۸۰ و ۴۵۷۰ میلیارد تومان به ترتیب ۳۴۵ و ۸۱ میلیارد تومان هزینه مطالبات مشکوک الوصول در صورتهای مالی خود لحاظ کرده اند؟ در این زمینه خواستار پاسخگویی و اظهار نظر حسابرس و بازرس قانونی بانک هم هستیم.

۳. چرا بانکی با ۷۷۲ شعبه فعال ، ۱۲۰۰ میلیارد تومان سود انباشته و ۱۶۰۰ میلیارد تومان حقوق صاحبان سهام قادر به بازدهی ۲۰ درصدی حقوق صاحبان سهام (سود خالص بر حقوق صاحبان سهام) خود نیست؟

۴. چرا پس از نزدیک به ۱۶ ماه از ورود به بازار توافقی مدیران بانک تلاشی در خصوص ارتقاء بازار سهام خود در فرابورس و یا حتی بورسی شدن آن انجام نداده اند؟ آیا این نشان از فرار مدیران از شفافیت و پاسخگویی نیست؟

با توجه به سهامداران عمده بانک (بنیاد تعاون ناجا) که از شرکت های زیر مجموعه نیروی انتظامی هستند، انتظار شفافیت ، قانون مداری و پاسخگویی بیشتری از صورتهای مالی و مدیران بانک قوامین می رود. همچنین از شرکت و سازمان بورس و بانک مرکزی در رابطه با صورتهای مالی مبهم بانک ها انتظار بررسی و پاسخگویی داریم.

.

ارسال نظر

نام:*
ایمیل:*
متن نظر:
کد امنیتی: *
عکس خوانده نمی‌شود