امروز: شنبه، 3 آذر 1403
12/5 1393

ایران و جهان - مدیرعامل بانک ملی ایران گفت: قطار این بانک روی ریل برگشت زیرا معتقد بودیم که این بانک از ریل خارج شده است.



به گزارش ایران و جهان ، دکتر عبدالناصر همتی مدیر عامل بانک ملی ایران روز سه شنبه پرخبری را گذراند چراکه یک خبر از وی بر روی خروجی خبرگزاری ایرنا قرار گرفت و خبر دیگری که از سوی روابط عمومی در همایش هم‌اندیشی و ارائه راهکارهای پایان سال این بانک منتشر شد . وی با تشریح وضعیت فعلی بانک در این همایش تاکید کرده که خوشبختانه با تلاش مجدانه همکاران، تحولات مثبتی در سال 1393 در بانک ملی ایران انجام شده است.

وی در این همایش که با حضور اعضای هیأت مدیره، معاونان، مدیران امور و مسئولان ارشد این بانک در سراسر کشور در سالن همایش حافظ برگزار شد، ابراز داشته که خوشبختانه با تلاش مدیران و کارکنان بانک، شاخص‌های اصلی بانک ملی ایران بهبود یافته و روند امور به خوبی پیش می‌رود که همه اینها نوید وضعیتی بهتر در سال 1394 را می‌دهد.
همتی با تشریح اقدامات مهم انجام شده در بانک ملی ایران طی سال 1393 ابراز داشت: روند امور در بانک ملی ایران، مناسب است و در یک سال اخیر کارهای خوبی در بانک انجام شده است.
 وی رشد منابع بانک ملی ایران در سال جاری را مورد اشاره قرار داد و گفت: در حال حاضر رشد منابع موثر بانک ملی ایران بالای 20 درصد است که با تلاش همکاران در روزهای باقی‌ مانده، قطعاً این رشد بیشتر خواهد شد و وضعیت نسبت‌های مالی بانک ملی ایران در سال جاری بهبود محسوسی خواهد داشت.
وی با تقدیر از بخش‌های مختلف بانک برای تلاش‌های اثر‌گذار و تحولات انجام شده در سال 1393، تاکید کرد: همکاران شعب در سال جاری تلاش خوبی را داشتند که باعث رشد منابع موثر بانک شد و انتظار من این است که در روزهای باقی مانده سال نیز با توجه به اطمینان بالای مردم به بانک ملی ایران، حداکثر تلاش خود را انجام دهند.
مدیر عامل بانک ملی ایران، کاهش بیش از 30 درصدی مانده مطالبات غیر جاری این بانک در سال 1393 را به عنوان یک اقدام بسیار مهم ارزیابی کرد و گفت: خوشبختانه در زمینه وصول مطالبات معوق طی سال جاری با تشکیل کمیته‌های مختلف، تلاش‌های بسیار خوبی انجام شده و با وصول نقدی در کنار تحکیم وثایق و اصلاح نرخ، به سودآوری بانک کمک خوبی کرده است. البته متاسفانه به علت مشکلات باقی مانده برای دولت و نبود منابع اضافی، دولت نتوانسته بدهی خود را تعدیل کند و مانده بدهی دولت به بانک ملی ایران به 160 هزار میلیارد ریال رسیده است.

دکتر همتی تاکید کرد: علی‌رغم داشتن 110 هزار میلیارد ریال مانده تسهیلات تکلیفی، بانک ملی ایران خط اعتباری از بانک مرکزی نگرفته و حتی در طول سال 1393 نسبت به کاهش اضافه برداشت خود از بانک مرکزی اقدام کرده است.
وی در خصوص خدمات بانکداری الکترونیک بانک ملی ایران گفت: تلاش‌های زیادی در این بخش انجام شده و وضعیت، نسبت به گذشته خیلی بهتر شده است و با یاری خدا ظرف 4 ماه آینده، تحولات ملموس‌تری در خدمات الکترونیک بانک ملی ایران صورت خواهد گرفت. 

در ادامه همتی فعالیت‌های حوزه اعتباری بانک ملی ایران را مورد اشاره قرار داد و ابراز داشت: در حوزه اعتباری، راهبری خوبی وجود دارد و در حال حاضر با اصلاح نرخ موثر تسهیلات، ضابطه‌مندی و روان‌سازی امور و رعایت بهداشت اعتباری، وضعیت مناسبی وجود دارد.
وی پرداخت تسهیلات خرد را از سیاست‌های اصولی بانک ملی ایران عنوان کرد و ادامه داد: بانک ملی ایران از اول سال 1393 تا کنون بیش از یک میلیون تسهیلات خرد پرداخت کرده است و صرفاً 290 هزار تسهیلات قرض‌الحسنه ازدواج پرداخت کرده است. 

وی در ادامه اقدامات انجام گرفته در جهت سامان‌دهی بنگاه‌های وابسته و افزایش بازدهی آن‌ها و نیز برنامه‌های فروش و واگذاری آن‌ها را تشریح کرد.
وی مجموعه تحولات انجام شده در بخش بین‌الملل بانک را مورد اشاره قرار داد و گفت: خوشبختانه روند خوبی در فعالیت‌های این بخش مشاهده می‌شود که علی‌رغم تحریم، توفیقات خوبی انجام گرفته و موجب کمک به سودآوری بانک شده است.

همتی با اشاره به مجموع اقدامات انجام شده در حوزه منابع انسانی نظیر اقدامات موثر رفاهی و طرح بانکدار در شعب بانک، انجام چنین مواردی را زمینه‌ساز انگیزش بیشتر همکاران دانست.
مدیر عامل بانک ملی ایران در پایان با تقدیر از تلاش‌های اثرگذار مدیران و کارکنان از مشتریان خوب بانک به خاطر همراهی این بانک تشکر کرد و تحولات انجام شده در سال 1393 را مثبت ارزیابی و ابراز امیدواری کرد در سال 1394، بانک ملی ایران باجهش و سرعت بیشتری نسبت به امسال حرکت کند. 


عبدالناصر همتی در گفت و گو با ایرنانیز درباره عملکرد 11 ماهه این بانک، با اشاره به اصلاح ساختار بانک ملی، افزود: با سرعت و دقت حساب های بانک شفاف سازی شد و معتقدیم سال 93 جزو سال های خوب برای بانک بوده است. 



رشد 20 درصدی منابع ریالی 

وی با بیان آنکه منابع ریالی بانک ملی ایران که شامل چهار سپرده موثر است در 11 ماهه سال جاری بیش از 20 درصد رشد داشته است، اظهار داشت: منابع ریالی بانک به یکصد هزار میلیارد تومان افزایش یافته و مجموع مانده سپرده های ارزی و ریالی بانک به 116 هزار میلیارد تومان رسیده است.



پرداخت 255 هزار میلیارد ریال تسهیلات

همتی در خصوص تسهیلات ارایه شده توسط این بانک نیز گفت: پرداخت تسهیلات بانک با توجه به رشد مناسب در بخش منابع، با افزایش مواجه شده به نحوی که از ابتدای سال جاری تاکنون یک میلیون و 238 هزار فقره تسهیلات به مبلغ 255 هزار میلیارد ریال ارایه شده است.

وی تاکید کرد: سهم عمده این تسهیلات به سرمایه در گردش واحدهای تولیدی و بنگاه ها، تکمیل طرح های نیمه تمام و تسهیلات خرد در قالب خرید کالا، قرض الحسنه ازدواج و خودکفایی اختصاص یافته است.

وی با بیان اینکه وضعیت410 بنگاه که به دلیل کمبود تسهیلات با مشکل مواجه شده بودند، تعیین تکلیف شده اند، گفت: 280 واحد صنعتی و کارگاهی به دلیل انجام ندادن تعهدات به تملک بانک درآمده بود که با انجام مذاکراتی آنها تعیین تکلیف شده اند البته بانک در راستای سیاست هایش تمایلی برای تملک آنها نداشت. 

مدیرعامل بانک ملی ادامه داد: این بانک پرداخت 300 هزار فقره وام ازدواج را متعهد شده بود که تا پایان دی ماه سال جاری 270 هزار فقره آن را به مبلغ 8 هزار و 500 میلیارد ریال پرداخت کرده البته این بانک متعهد شده تا پایان سال جاری 10 هزار میلیارد ریال تسهیلات ازدواج پرداخت کند.

به گفته همتی، بانک ملی طی 11 ماه سال جاری 23 هزار تسهیلات قرض الحسنه خوداشتغالی و مشاغل خانگی را به مبلغ دو هزار میلیارد ریال نیز پرداخت کرده است.

کاهش سقف اضافه برداشت بانک ملی

وی با بیان اینکه با وجود افزایش میزان تسهیلات، سقف اضافه برداشت بانک ملی از بانک مرکزی رشد نیافته است، ادامه داد: میانگین اضافه برداشت 11 ماهه نسبت به سال گذشته کمتر شده و به 3 هزار و 500میلیارد تومان رسیده که البته این رقم در ابتدای سال جاری معادل 6 هزار و 500 میلیارد تومان بوده است.

اجرای تعهدات بدون دست بردن به جیب بانک مرکزی هنر بانکداری است

همتی با بیان آنکه، اجرای تعهدات بدون دست بردن به جیب بانک مرکزی هنر بانکداری است، اظهار داشت: هرچند بانک ملی 3500 میلیارد تومان به بانک مرکزی بدهی دارد اما در عین حال سه برابر این رقم و براساس دستورات بانک مرکزی در طول سال های گذشته تسهیلات تکلیفی پرداخت کرده است.

وی افزود: تسهیلات تکلیفی بانک ملی بیش از 11 هزار میلیارد تومان است که این رقم سه برابر اضافه برداشت از بانک مرکزی است البته بانک ملی تلاش دارد تا 3500 میلیارد تومان را نیز به حداقل برساند.



کاهش 30 درصدی معوقات بانکی 

مدیرعامل بانک ملی از کاهش 30 درصدی معوقات این بانک خبر داد و گفت: بانک ملی در این زمینه به رکوردهای مناسبی دست یافته زیرا معوقات بانک ملی به کمتر از 10هزار میلیارد ریال کاهش یافته در حالی که این رقم در شهریور ماه حدود 14 هزار میلیارد ریال بود.

وی با اشاره به راه اندازی 10 کارگروه وی�?ه برای دریافت مطالبات معوق بانک ملی، تصریح کرد: با راه اندازی کمیسیون عالی وصول مطالبات معوق با بدهکاران وارد مذاکره شدیم و بدهکارانی که فکر می کردیم نمی خواهند بدهی خود را پرداخت کنند به مراجع قضایی معرفی کردیم.

وی با بیان اینکه، برخی از پرونده های مطالبات معوق مربوط به سال های خیلی دور است، گفت: هرچند تعداد این پرونده ها خیلی زیاد نیست اما باز هم پیگیر وصول آنها هستیم.

همتی از انجام مذاکرات با پرونده دانه درشت ها خبر داد و ادامه داد: در این پرونده ها نرخ موثر تسهیلات در هنگام تعیین تکلیف به روز می شود زیرا نرخ موثر تسهیلات این بانک در گذشته 10 درصد بود که این رقم فاجعه به شمار می رفت و در صورت های مالی بانک بسیار تاثیرگذار بود. این نرخ اکنون به 16 درصد افزایش یافته هرچند که یکی از دلایل پایین بودن میانگین نرخ تسهیلات و وجود تسهیلات تکلیفی بوده است.



افزایش بازدهی سرمایه گذاری شرکت ها 

وی گفت: سرمایه گذاری شرکت های بانک ملی با اقدامات انجام شده و انضباط برقرار شده با وجود مشکلات موجود در بازار سرمایه با افزایش بازدهی مواجه شده و امیدواریم سود ناشی از سرمایه گذاری ها نسبت به سال گذشته دو برابر شود.


بنگاهداری 40 درصدی در بانک ملی/ علاقه ای به بنگاهداری نداریم

همتی با اشاره به هدف دولت در واگذاری بنگاه های اقتصادی بانک ها، اظهار داشت: هرچند قبول بنگاهداری برای بانک ملی تحمیلی و ناشی از رد دیون بوده اما این رقم در این بانک در حدود 40 درصد است.

وی با تاکید بر اینکه این بانک علاقه ای به بنگاهداری و سرمایه گذاری در این بخش ندارد، ادامه داد: اگر در شرایط کنونی بازار اقدام به فروش کنیم با ضرر مواجه می شویم و مصلحت نیست که اموال را با نرخ پایین به فروش برسانیم.
حضور در طرح های ملی از طریق صندوق توسعه ملی 

مدیرعامل بانک ملی گفت: این بانک از طریق صندوق توسعه ملی در طرح های بزرگ حضور دارد و طرح هایی را در بخش پتروشیمی، سیمان و فولاد با همراهی سایر بانک ها تامین مالی کرده است.

.

ارسال نظر

نام:*
ایمیل:*
متن نظر:
کد امنیتی: *
عکس خوانده نمی‌شود