امروز: شنبه، 19 آبان 1403
11/9 1392

ایران و جهان - شورای نگهبان، مصوبه مجلس برای تشکیل سازمان مدیریت و  برنامه‌ریزی کشور را در حالی مغایر با قانونی اساسی اعلام می کند که این مصوبه برای احیای اقتصاد کشور بسیار ضروری است .
در این خصوص و در خصوص افزایش سرمایه بانک ها گفت و گویی را با ،علی‌اصغر یوسف‌ن�?اد معاون حقوقی و امور مجلس وزارت امور اقتصادی و دارایی انجام شد که در ادامه خواهد آمد.
احیای سازمان مدیریت به کجا رسید ؟
احیای این سازمان تصویب شد و به شورای نگهبان رفته است و شورای نگهبان ایراداتی را از آن گرفته است .
در مورد ایرادات بیشتر توضیح دهید؟
در ماده 1 این مصوبه مجلس، الزام رئیس‌جمهوری به اداره امور برنامه و بودجه و امور اداری و استخدامی کشور از طریق یک سازمان (یک شخصیت حقوقی) مغایر اصل 126 قانون اساسی شناخته شد. همچنین با توجه به اینکه نتیجه ادغام دو معاونت، حذف دو معاونت و معاونان ذی‌ربط نیز هست، این موضوع مغایر اصل 124 قانون اساسی هم است. شورای نگهبان همچنین مواد 2 تا 8 این مصوبه مجلس را هم به دلایل مشابه مغایر با قانون اساسی تشخیص داده است.همچنین این ایرادمبین دیگر مواد 2 ،5،6،7 نیز هست و این مواد مغایر مواد 126 و 124 قانون اساسی است.
این ایرادات چه زمانی رفع می شود؟
رفع ایرادات مصوبه احیای سازمان با مجلس است و بلافاصله پس از بودجه در دستور کار مجلس قرار می گیرد.کمیسیون برنامه و بودجه باید این ایرادات را رفع کند تا مصوبه به صحن علنی می آید ایرادات سریع رفع خواهد شد .ما هم استقبال می کنیم از احیای این سازمان چراکه وجود این سازمان به توسعه اقتصاد ملی کمک خواهد کرد .
برای احیای شورای عالی اقتصاد چه کردید؟
روالی که وجود دارد وقت عمده ریاست جمهور با وزرای اقتصادی به بررسی مسائل اقتصادی اختصاص دارد یکی دو روز در هفته را مختص وزرای اقتصادی دارند و جلساتی را برای مباحث اقتصادی با ایشان می گذرانند.
چه طرح یا مواردی در این جلسات مطرح شده است ؟
بحث35 مورد برای تسهیل امور اقتصادی که از جلسات هیات وزیران استخراج شد نتیجه این جلسات است،بررسی مسائل مربوط به ارز مسائل مربوط به تسهیلات بانکی می تواند مبنا قرار گیرد.
برخی مسئولین ابراز دارند که با گشایش تحریم ها شاهد اصلاح بودجه خواهیم بود . این اصلاحات در چه زمینه هایی است .
طبیعی است وقتی بودجه تصویب می شود هرگونه تغییر مثبت و منفی نیاز به اصلاح قانون بودجه دارد و طبیعی است وقتی جنبه درآمدی دولت تغییر کند به موازات باید هزینه ها هم تغییر کند .
بحث افزایش سرمایه بانک ها در قانون بودجه به کجا رسید.
بحث افزایش سرمایه بانک ها در پیشنهادات نمایندگان وجود دارد که یکی از این روش ها افزایش سرمایه اختصاص 9 درصد از صندوق توسعه ملی برای افزایش سرمایه بانک ها است خصوصا بانک های تخصصی که نیاز به افزایش سرمایه دارند. پیشنهاد دیگر افزایش سرمایه بانک ها از محل فروش سهام عدالت و پیشنهاد دیگراز محل منابع برگشتی های از صندوق ذخیره ارزی است.
آیا بحثی در خصوص اختصاص بخشی از دارایی های بلوکه شده برای افزایش سرمایه بانک ها مطرح شده است ؟
افزایش سرمایه بانک ها از دغدغه بانک ها و وزارت اقتصاد و دولت هم هست تزریق منابع در بانک ها از نظر اقتصادی نیز دارای پیامد های موثری از نظر اقتصادی است مسلما دولت و مجلس راهکاری را در این زمینه پیدا خواهند کرد و راهکارهای فعلی همین موارد است .
به نظر می رسد در کمیسیون تلفیق افزایش سرمایه بانک هابا اقبال روبه رو نشده با توجه به کسری بودجه ؟ 
خیر – ما به چنین موردی برنخوردیم و نمایندگان ممکن است در صحن علنی این موارد را اعلام کنند.
بودجه به کجا رسید آیا به جمع بندی نهایی رسیده است .
بله بودجه در کمیسیون ها به جمع بندی نهایی رسیده و به زودی به صحن علنی مجلس می آید.

.

ارسال نظر

نام:*
ایمیل:*
متن نظر:
کد امنیتی: *
عکس خوانده نمی‌شود