امروز: جمعه، 2 آذر 1403
03/5 1395

گروه بازار پول - بانک ملی ایران به عنوان بزرگترین بانک جهان اسلام در حساس‌ترین دوران خود به سر می برد و هر انتخاب «آزمون و خطایی» می‌تواند آینده این بانک را با ابهامات گسترده‌ای مواجه کند.
به گزارش پایگاه خبری راز پول با انتقال عبدالناصر همتی از بانک ملی به بیمه مرکزی، حالا بزرگترین بانک جهان اسلام ۱۰ روزی می‌شود که با سرپرست اداره می‌شود؛ البته سرپرستی از جنس متفاوت نسبت به مدیران قبلی بانک ملی.

در سالیان گذشته همواره افرادی در راس بانک ملی ایران قرار گرفتند که از درون بدنه این بانک نبودند و باوجود عملکردهای متفاوت در دوره‌های مختلف، بزرگترین بانک جهان اسلام، مدیریت «آزمون و خطایی» را سپری کرذ و حال بدنه بانک ملی یک انتطار از دولت با محوریت وزارت امور اقتصادی و دارایی دارند و برای یکبار هم شده، به بدنه این بانک اعتماد کند.

به نظر می رسد نسخه‌ای که برای بانک‌‌های ملت و سپه پیچیده شد و از درون این بانک، افرادی سکان مدیر عالی را به دست گرفتند و اتفاقا دوران درخشانی را برای این بانک‌ها رقم زدند، باید برای بانک ملی ایران هم پیچیده شود و دوباره شاهد روزهای خوش و درخشان بزرگترین بانک جهان اسلام باشیم.

با حکم وزیر امور اقتصادی و دارایی، از دوشنبه هفته گذشته محمدرضا حسین زاده با سابقه سال‌ها فعالیت در بدنه بانک ملی ایران به عنوان سرپرست این بانک منصوب شده است.

البته در ۱۰ روز گذشته در رسانه‌های کشور اسامی زیادی برای سکان مدیرعاملی بانک ملی ایران مطرح شده است اما هنوز معلوم نیست سرانجام وزیر امور اقتصادی و دارایی حکم کدام فرد را برای این پست امضا می‌‌کند ولی امیدواریم که دیگر شاهد مدیریت‌های «آزمون و خطایی» در بزرگترین بانک جهان اسلام نباشیم.

نقش کلیدی عبدالناصر همتی در بیمه مرکزی و شورای عالی بیمه در سال های گذشته که به طراحی و سیاست های آزاد سازی و خصوصی سازی صنعت را انجامید، سبب شد تا وی به رغم حضور در شبکه بانکی کشور همچنان جایگاه ویژی را در بیمه اتکایی آسیایی برخوردار باشد. شاید استناد به این دلایلی کافی بود عبدالناصر همتی معروف به پدر بیمه های خصوصی پس از محمد ابراهیم امین، به بهترین گزینه از سوی وزیر اقتصاد برای ریاست بیمه مرکزی ایران تبدیل شود. با کوچ همتی از بانک ملی، وزیر اقتصاد برای تعیین سرپرست تا زمان انتخاب مدیرعامل، برآن شد تا در میان اعضای هیات مدیره، آن را که از بدنه بانک برخواسته است را به عنوان سرپرست بزرگترین بانک کشور قرار دهد.

مروری بر افراد

علی دیواندری که مدیرعاملی دو بانک پارسیان و ملت را بر عهده داشت، در حال حاضر ریاست پژوهشکده پولی و بانکی را در اختیار دارد. بر این اساس به نظر نمی رسد که وی پژوهشکده پولی و بانکی را به مقصد بانک ملی ترک کند. اما علی اشرف افخمی تنها با تجربه مدیر عاملی بانک صنعت و معدن، بخش اعظم رزومه اش به شرکت داری اختصاص دارد. عضو هیات مدیره سرمایه گذاری غدیر، رئیس هیات مدیره سرمایه گذاری البرز، مدیر عامل و رئیس هیات مدیـــره سـرمایه گــذاری صــنایع پتروشیمی، مدیرعامل و رئیس هیات مدیره گروه اقتصادی تدبیر از جمله سمت هایی است که وی در سابقه فعالیت های خود دارا بوده است، بنابراین قرار گرفتن وی به عنوان مدیرعامل بانک ملی را رد می کند.

اما در میان این گزینه ها، محمدرضا حسین‌زاده به عنوان فردی برخاسته از بدنه بانک مرکزی، به کسب این جایگاه نزدیک تر است. وی که در حال حاضر سرپرستی بانک ملی را برعهده دارد، به ترتیب ریاست اداره امور شعب بانک ملی در استان های اردبیل و گیلان، دبیر کمیسیون هماهنگی بانک های این دو استان و دبیر کمیسیون فنی سازمان و روش های بانک های کشور، رییس کمیته عالی مشارکت و نظام پیشنهادات بانک ملی ایران، رییس کمیته تبلیغات بانک ملی ایران، رییس هیأت ‌مدیره شرکت هلدینگ توسعه ملی، ریس کمیسیون فنی سازمان و روش‌های بانک‌های کشور، رییس هیأت ‌مدیره شرکت چاپ و نشر بانک ملی ایران، معاون مدیرعامل در امور استان ها و شعب کل کشور بانک ملی ایران.( بالغ بر 3500 شعبه)، معاون مدیرعامل در امور پشتیبانی و IT بانک ملی ایران، معاون مدیرعامل در امور حقوقی و وصول مطالبات بانک ملی ایران، معاون مدیرعامل در امور اعتباری و معاملاتی بانک ملی ایران و در نهایت هیات مدیره بانک ملی از سال 86 تا کنون را در روزمه کاری خود در بانک ملی دارد. بانک ملی که پس از ماجرای اختلاس سه هزار میلیاردی و نقش محمود خاوری در آن ، نزد افکار عمومی و از نظر تعادل اقتصادی خسارت زیادی دید با کمک همتی و اعضای هیات مدیره اش، مجددا نام این بانک نزد افکار عمومی احیا شد.

بر این اساس و با توجه به اهمیت و جایگاه ویژه بانک ملی در شبکه بانکی ایران و نقش مدیر عامل این بانک به عنوان ریاست شورای هماهنگی بانک های دولتی کشور، به نظر می رسد که سوابق حسین زاده و همراهی اش با همتی در ترمیم و احیاء نام بانک ملی، وی را به کسب عنوان ریاست بزرگترین تشکل بانکی کشور نزدیک تر ساخته است. برخی معتقدند، وزیر اقتصاد با قرار دادن حسین زاده به عنوان سرپرست بانک ملی، در حال آماده سازی وی برای نشستن در کرسی مدیریت عاملی این بانک بوده است.

.

ارسال نظر

نام:*
ایمیل:*
متن نظر:
کد امنیتی: *
عکس خوانده نمی‌شود