امروز: پنج شنبه، 6 دی 1403
04/30 1401

گروه چهارسوق - حبس50 هزار میلیارد تومان سرمایه بخش خصوصی در گمرکات؛ رئیس کمیسیون کشاورزی و صنایع تبدیلی اتاق تهران از فریز 50 هزار میلیارد تومان سرمایه بخش خصوصی و واردکنندگان در انبار گمرکات کشور خبر داد.

به گزارش رازپول به نقل از صنعت‌صنف، کاوه زرگران با بیان این مطلب در هجدهمین جلسه کمیسیون کشاورزی و صنایع تبدیلی اتاق تهران، به مصوبه کاهش تعرفه گمرکی کالاهای اساسی از 4 به یک درصد که قرار بود از ابتدای امسال اجرایی شود اشاره کرد و با انتقاد از اجرایی نشدن این مصوبه، اظهار داشت: حجم زیادی از مواد اولیه واردکنندگان همچنان در گمرکات کشور در انتظار ترخیص است. تاخیر در اجرای اصلاح تعرفه‌های گمرکی باعث شده تا به میزان 50 هزار میلیارد تومان سرمایه بخش خصوصی و واردکنندگان در انبار گمرکات فریز شود.

زرگران با اشاره به اختصاص نزدیک به 300 کانتینر از سوی دولت برای حمل کالا به روسیه، گفت: دلیل عدم بهره‌گیری از فرصت تجارت با روسیه ناشی از بی‌نظمی و مدیریت غیریکپارچه در تصمیم‌گیری‌ها و تدوین استراتژی‌ها بوده است و با روش‌هایی مانند افزایش تعداد کانتینرهای حمل، نمی‌توان انتظار افزایش سهم ایران در تجارت خارجی روسیه داشت.

زرگران به احیای وزارت بازرگانی که به تازگی در دستورکار دولت قرار گرفته اشاره کرد و افزود: این از هم‌گسیختگی در حوزه تجارت خارجی و بازار داخل کشور نشان می‌دهد که نیاز به تشکیل وزارت بازرگانی جدی‌تر از گذشته است.

بنابر اعلام روابط عمومی اتاق تهران در ادامه این نشست، محمدحسین بهشتی، معاون نوآوری و تجاری‌سازی فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری با اشاره به اینکه از چندی پیش، مصوبه‌ هیات دولت در ارتباط با بخش کشاورزی دانش‌بنیان ابلاغ شده ‌است، از تاسیس و آغاز به کار نخستین پارک علم و فناوری کشاورزی از سوی وزارت جهادکشاورزی خبر داد که در استان البرز از حدود یک ماه پیش افتتاح شده است.

وی با بیان اینکه بخش غذا و امنیت غذایی ازجمله حوزه‌هایی است که از سوی معاونت علمی ریاست‌جمهوری به طور جدی مورد توجه قرار گرفته است، افزود: بر این اساس، نیازهای اساسی کشور در حوزه کشاورزی و غذایی را مورد شناسایی و برنامه‌ریزی قرار داده‌ایم تا با کمک شرکت‌های دانش‌بنیان، این نیازها برآورده شود.

همچنین مجید ولدان، سرپرست پارک علم و فناوری کشاورزی و منابع طبیعی نیز با اشاره به اینکه 6923 شرکت دانش‌بنیان در کشور به ثبت رسیده است، گفت: فقط 291 شرکت از این تعداد در بخش کشاورزی فعال هستند.

به گفته وی در پارک علم و فناوری نزدیک به 11 هزار واحد و هسته فناور فعال هستند که سهم بخش کشاورزی از آن، تنها 4.85 درصد است.

وی سنتی بودن این بخش و عوامل اقلیمی و بهره‌برداران نهایی این حوزه را از دلایل کم‌رنگ بودن حضور شرکت‌های دانش بنیان در بخش کشاورزی برشمرد.

در ادامه این جلسه سارا میرشکاری، مدیرعامل و بنیانگذار استارت‌آپ فضاپایه «کشتیار» درباره زمینه‌های فعالیت این شرکت دانش‌بنیان در بخش کشاورزی گفت: این استارت‌آپ در سال 1397 فعالیت خود را آغاز کرد و در حال حاضر نیز حدود هزار کاربر کشاورز روی سامانه آن مشغول به فعالیت هستند. کشتیار، سامانه‌ای است که با استفاده از تصاویر ماهواره‌ای به کشاورزان کمک می‌کند تا تصمیمات مدیریتی دقیق گرفته و بهره‌وری خود را افزایش دهند.
 

ثبت دیدگاه

.

ارسال نظر

نام:*
ایمیل:*
متن نظر:
کد امنیتی: *
عکس خوانده نمی‌شود