امروز: جمعه، 2 آذر 1403
03/29 1394

ایران و جهان - صحبت از مارگارین است.شرکتی که برند قدیمی روغن آفتاب را در بازار  عرضه می کند.شرکتی خوشنام و البته وابسته به هلدینگ توسعه صنایع بهشهر که هیچ دغدغه ای جز تامین یکی از کالاهای اساسی مورد نیاز مردم یعنی روغن خوراکی ندارد.
اما اخیرا حاشیه هایی در خصوص این شرکت مطرح شده و بحث شراکت صافولای عربستان در مارگارین به میان آمده است،این در حالی است که مارگارین یک سالی است که رسما از سرمایه گذار عربستانی جدا شده و هلدینگ توسعه صنایع بهشهر و گروهی از سهامداران خرد بورس تهران،مالکان اصلی آن محسوب می شوند.در همین شرایط،مرتضی داداش مدیرعامل هلدینگ توسعه صنایع بهشهر به عنوان سهامدار عمده مارگارین شفاف سازی کاملی از این موضوع انجام داده است. 

ماجرای شراکت با طرف عربستانی چه بود؟
مدیرعامل هلدینگ توسعه صنایع بهشهر که با خبرنگاران سخن می گفت،در تشریح چگونگی ورود مارگارین به بازارهای جهانی، به رشد قابل توجه صنعت روغن در سال 82 توسط بخش خصوصی اشاره کرد که شرکت توسعه صنایع بهشهر با توجه به مالکیت 53 درصدی خود از کارخانه روغن صنعتی بهشهر و مارگارین، بخش نرم افزاری مدیریت خود را به منظور رقابت با بخش خصوصی و برای حضور در بازارهای جهانی ایجاد کرد.
این مقام مسئول با بیان این که در بررسی‌هایی که انجام شد، سرمایه گذاری در شرکت صافولاعربستان گزینه مناسبی برآورد شد، اظهار داشت: صافولا عربستان در سال 82، حدود 5 میلیون تن گردش تولید، بازاریابی و فروش در منطقه خاورمیانه داشته، بنابراین در آن سال با مجوز دولت و فیپا مصوب شد که صافولای عربستان در مجموعه صافولا بهشهر متشکل از 51درصد شرکت صنعتی بهشهر و 53درصد مارگارین، به میزان 49درصد شراکت کند.
بر این اساس وی از صافولا بهشهر به عنوان شرکت مشترک ایران و عربستان نام برد که به موجب آن در داخل کشور این شرکت 53درصد سهام مارگارین و 51درصد سهام صنعتی بهشهر را نیز مالک شد. 
مدیرعامل هلدینگ توسعه صنایع بهشهر در خصوص در اختیار گرفتن مدیریت صافولا بهشهر از سوی سهامدار عربستانی، عنوان کرد: در یکی از بندهای قرار داد خرید ذکر شد که مدیریت به مدت 3 سال در اختیار صافولا عربستان قرار گیرد. صافولا بهشهر در حقیقت با این سیاست شراکت با طرف عربستانی را آغاز کرد که از مدیریت بروز خارجی برای نگاه به بخش صادرات استفاده کند.امادر سال های پس از شراکت با صافولا عربستان، این شرکت عربستانی از سهام شناور در صنعتی بهشهر و مارگارین استفاده کرده و سهم خود را به حدود 80درصد در دو شرکت مذکور افزایش داد. از سوی دیگر توسعه صنایع بهشهر در سال 87 به منظور مشارکت در افزایش سرمایه‌های بانک اقتصاد نوین، 31 درصد دیگر از سهام خود در صافولا بهشهر را واگذار کرد. با این محاسبات از این تاریخ به بعد توسعه صنایع بهشهر مالک 20درصد و صافولای عربستان مالک 80درصد صافولابهشهر شد. اما از آنجایی که سهام صافولای عربستان در بازار جهانی خرید و فروش می‌شود و به دلیل قوائد انحصار بیش از 40درصد بازار کالا را نمی تواند در اختیار داشته باشد، طبق برنامه، تصمیم به سرمایه گذاری 40درصد از بازار خود در شرکت صنعتی بهشهر گرفت. 

جدایی مارگارین از صافولا
سهامدار عمده مارگارین افزود: به همین دلیل بود که بخشی از ماشین آلات مارگارین در صنعتی بهشهر نصب شد. از آنجایی که ما نیز در سال 2013 فروش روغن را از سبد بهپخش از دست داده بودیم، ناگزیر به خرید کارخانه روغن شدیم. نهایتا بعد از کارشناسی های انجام شده، مقرر شد که 10درصد سهام صافولا بهشهر را در مقابل 80درصد سهم مارگارین با صافولای عربستان تهاتر کنیم، مساله ای که در سال 93 اتفاق افتاد و در حال حاضر نیز مارگارین تحت پوشش توسعه بهشهرفعالیت می‌کند.
وی درخصوص نسبت شراکت در صافولا، گفت: در حال حاضر به نسبت 10درصد توسعه صنایع بهشهر و 90درصد صافولای عربستان در شرکت صافولا بهشهر شراکت داریم.،یعنی سهم ما در صافولا بهشهر(شرکت مشترک ایران و عربستان) فقط10 درصد است.

داداش از پررنگ نشان دادن نقش سرمایه گذاران عربستانی در صنعت روغن به عنوان اقدامی از سوی رقبای تجاری برای گرفتن سهم بازار روغن های برند لادن و بهار نام برد و در مورد مباحث مطرح شده مبنی بر کمک صافولا به داعش، توجه سهامداران و سرمایه گذاران را به خروج و ورود های نقدینگی در ترازنامه و صورت‌های این شرکت که در بورس نیویورک تبادل می شود، جلب کرد.
او همچنین گفت:ما نیز بازار را رصد کرده و با واقعیت ها سروکار داریم. فارغ از اهمیت سهم 10 درصدی در صافولا بهشهر اصل شراکت هم نقش مهمی دارد. بر این اساس در تلاشیم شریکی نداشته باشیم که خلاف منافع اقتصادی کشور گام بردارد.

مدیرعامل شرکت توسعه صنایع بهشهر در برابر این سوال که آیا ادامه مشارکت و یا واگذاری سهام به سهامدار عربستانی را مورد بررسی قرار داده اید؟، عنوان کرد: صافولا با مجوزهای رسمی دولت جمهوری اسلامی و مجوز فیپا وارد کارخانه های ایران شده و اگه مطالب سوئی وجود داشته باشد، مسئولین اقتصادی و سیاسی تذکرات لازم را خواهند داشت. لذا عملکرد صافولا در صنعت روغن و مدیریت موفق بوده و به عنوان لیدر کارخانه های روغن عملکرد خوبی داشته است.

وی با اشاره به سرمایه 74 میلیارد تومانی صافولا، تصریح کرد: توسعه صنایع بهشهر در این شرکت عضو هیات مدیره ندارد.در حقیقت صافولا شرکتی خارجی بوده و به دنبال همکاری شرکت ایرانی با اعتبار توسعه صنایع بهشهر است. در این میان مارگارین به طور کلی به عنوان مهمترین دارایی از بحث جدا شده‌ است. به تعبیری واضح تر در حال حاضر شرکت مارگارین با برند آفتاب و خروس کاملا متعلق به توسعه صنایع بهشهر و گروهی از سهامداران خرد بازار سرمایه است و صنعتی بهشهر هم با برندهای لادن و بهار شرکتی است که توسط صافولا بشهر اداره می شود.
سهامدار عمده درباره آخرین وضعیت مارگارین هم گفت:افزایش سود مارگارین شامل دوبخش افزایش تولید و افزایش نرخ است. در بخش افزایش تولید مارگارین می تواند با افزایش تناژ محصول به حالت ایده آل نزدیک شود. همچنین خطوط پر کنی و بسته بندی روغن های مایع با آخرین فناوری در حال نصب بوده و انتظار این است که، تا انتهای خرداد وارد مدار گردد. این بخش برای بهره برداری کامل در حدود 5میلیون یورو سرمایه گذاری نیاز دارد.همچنین این واحد پس از راه اندازی ظرفیت تولید را به 300 تن در روز می‌رساند. در مورد افزایش نرخ هم می توان گفت، که قطعا افزیش نرخ در پیش است اما درصد آن مشخص نیست. 
وی گفت:مارگارین با برند آفتاب روزهای خوبی در پیش رو دارد و در سال 94 برند مزبور در بازار صنایع غذایی بیشتر دیده خواهد شد.
مارگارین؛دیروز امروز فردا...
مهندس سیامک ربیعی مدیرعامل مارگارین نیز در گفت و گو با خبرنگاران جزئیاتی از آخرین وضعیت این شرکت تولید کننده روغن های خوراکی ارائه داد و گفت:شرکت مارگارین (سهامی عام) در زمینه فروش روغن های خوراکی رتبه دوم را در بین بیش از 42 شرکت تولید کننده دارا است.
به گفته وی،شرکت مارگارین فعالیت مجدد خود را پس تغییر سهامداری از شرکت صافولا بهشهر به شرکت توسعه صنایع بهشهر آغاز نموده است.با توجه به برنامه ریزی های انجام شده همچنین تلاش کلیه همکاران در سطوح مختلف، سازماندهی و اجرای طرح و توسعه در حوزه های مختلف،میزان تولید و فروش شرکت به حدود 130 هزار تن در سال مالی منتهی به 93.9.30 رسیده است،همچنین به تبع آن سهم بازار شرکت به حدود 9.5 درصد رسیده است.
ربیعی با بیان این که چشم انداز شرکت کسب جایگاه نخست در تولید روغن های تخصصی و صنف و صنعت و حفظ جایگاه دوم تولید روغن های خانوار در کشور و ایجاد سود پایدار تا پایان سال 1397 می باشد،تصریح کرد:با بهره گیری از برنامه های راهبردی کسب و کار تعیین شده در حوزه های زیر ساختی شرکت، حوزه زنجیره تامین و حوزه بازاریابی و فروش شرکت و در راستای ارزش های شرکت حفظ و صیانت از سرمایه های ذینفعان(مشتریان،کارکنان،سهامداران و جامعه) به این مهم دست خواهد یافت. برنامه های شرکت در سال مالی آتی ادامه اجرای سازمان دهی، ساماندهی قسمت ها و پروژه های طرح و توسعه و آماده سازی شرکت در جهت تولید روغن های تخصصی می¬باشد.نتایج عملیات شرکت در سال مالی گذشته نشان از فائق آمدن مدیریت و کارکنان شرکت بر مشکلات به وجود آمده بوده است.
وی افزود:بنابر پیش بینی 5 ساله مقدار تولید محصول از حدود 130 هزار تن در سال اول برنامه به 200 هزار تن در سال 1397خواهد رسید. قابل ذکر است، 50 درصد تولید، فروش و توزیع محصولات در قالب محصولات خانوار و حدود 50 درصد از آن نیز در حوزه روغن های تخصصی(B2B:Business to business)خواهد بود.شرکت علاوه بر محصولات خوراکی به دنبال توسعه بخش تحقیقات به منظور نوآوری و تحقق محصولات با تکنولوژی پیشرفته می باشد و امید است در سال آینده با تلاش مدیریت و کارکنان زحمتکش شرکت، نتایج پیش بینی شده محقق شود.

.

ارسال نظر

نام:*
ایمیل:*
متن نظر:
کد امنیتی: *
عکس خوانده نمی‌شود