امروز: شنبه، 3 آذر 1403
02/6 1394

ایران و جهان - رئیس ستاد دیه عملکرد این ستاد در سال 93 را تشریح کرد.


به گزارش ایران و جهان به نقل از روابط عمومی ستاد دیه،مدیرعامل ستاد دیه کشور از آزادی 8 هزار و 498 نفری مددجویان غیرعمد در سال 93خبر داد و گفت: در حال حاضر متاسفانه بدلیل عدم اعمال اقدامات پیشگیرانه به صورت آینه‌وار، موجودی زندان‌های کشور با کمی تفاوت تعداد 7 هزار و 773 نفری این زندانیان را نشان می‌دهد.
سید اسدالله جولایی مجموع بدهی زندانیان نیازمند آزاد شده در سال 93 را معادل مبلغ 725 میلیارد و 98 میلیون ریال اعلام کرد و گفت: از کل این بدهی با همکاری اولیاءدم، شکات شریف و طلبکاران در فرآیند آزادی حدود 42 درصد اخذ گذشت رضایتمندانه داشتیم.


اخذ گذشت 3 هزار میلیارد ریالی 

او نقدینگی خود این محکومان را کمتر از 32 میلیارد ریال اعلام کرد و گفت: با کمک شعب ستادهای دیه استانی و همکاری خوب مددکاران زندانها برای آزادی این هشت هزار و 498 زندانی موفق به تخفیف مبلغی در حدود 302 میلیارد تومان بودیم.
مدیرعامل ستاددیه کشور به ترتیب فارس (با مبلغ 58 میلیارد ریال)، خراسان رضوی (20 میلیارد ریال) و تهران (با گذشت 19 میلیاردی) را موفق‌ترین استان‌ها در گذشت اعلام کرد و گفت: جالب است استانهایی چون کرمان، مرکزی، خراسان جنوبی بیش از نیمی از مبلغ کل بدهی را از سوی شاکیان خصوصی پرونده‌ها رضایتمندانه اخذ کرده اند.
جولایی شکات شریف را اولین خیرین این نهاد مردمی خواند و گفت: با همکاری و همیاری اولیاءدم و طلبکاران، سال گذشته توفیق داشتیم مبلغ کل بدهی مددجویان استخلاص یافته از سوی این ستاد را تا بیش از 40 درصد تخفیف اخذ کنیم.


بیشترین میزان گذشت متعلق به پرونده‌های مهریه 
او عملکرد والدین را در تحکیم بنیان یک خانواده جدید موثرترین عامل عنوان کرد و ادامه داد: متاسفانه در محکومیت‌های مالی شاهدیم تعدادی از جوانان بر اساس تعهدات نابجای خانواده‌ها بدون لحاظ توانایی مالی مهریه‌های نه سنگین و نه غیر معقول بلکه مهریه‌های بدون توجه به استطاعت مالی قبول کرده و در ادامه بر اساس همین دین واجب راهی زندان می‌شوند.
مدیرعامل ستاددیه کشور حبس بیش از 1500 جوان محکوم به مهریه را حذف سرمایه ارزشمند ملی دانست و اظهار کرد: بیشترین میزان اخذ گذشت رضایتمندانه شعب ستادهای دیه استانی مربوط به همین مددجویان آماده به کاری است که صرفا بر اساس چشم و هم چشمی محکوم به حبس شده یا می‌شوند.


بیشترین و کمترین آمار آزادی 

مدیرعامل ستاد دیه کشور با اشاره به وسعت استانی و ظرفیت مددجویان و همچنین موجودی متفاوت محکومان در سراسر کشور ادامه داد: در بین شعب استانی به ترتیب تهران (با 849 آزادی)، اصفهان (با 715 آزادی)، خراسان رضوی (با 580 آزادی)، فارس (با 565 آزادی) و نیز گیلان با 483 مورد آزادی بیشترین آمار را به خود اختصاص داده‌اند.
او کمترین آزادی ها را نیز به ترتیب مربوط به استان‌های ایلام، خراسان جنوبی و یزد دانست و گفت: این آمار به منزله کم کاری ستادهای دیه استانی نبوده و دلایل مختلفی چون پایین بودن آمار موجودی زندانیان جرائم غیرعمد و غیرکلاهبرداری از عمده آنها می‌تواند باشد.


آزادی 292 زندانی زن در سال 93

مدیرعامل ستاددیه کشور با بیان اینکه نسوان (بویژه زنان سرپرست خانواده) همواره از جمله الویت ما در بحث آزادی هستند، گفت: از جمع محبوسین سال 93 تعداد 292 زندانی محکوم مالی تحت حمایت این نهاد مردمی با حمایت مردم نوع دوست کشور آزاد و به جمع خانواده بازگشتند.
او با اشاره به طرح ویژه این ستاد مردمی در روز زن، گفت: به مناسبت میلاد دخت نبوت از جمع 70 نفری زندانیان زن (تا تاریخ 21 فروردین ماه) تمامی بانوانی که سرپرست خانواده بودند در این روز مبارک آزاد و پرونده دیگر مددجویان برای تسریع در روند رسیدگی در حال بررسی هستند.
جولایی با بیان اینکه هم اکنون طبق آخرین آمار تعداد 98 نفر از مددجویان غیرعمد کشور را نسوان تشکیل داده‌اند، افزود: تمامی این افراد بدلیل صدور چک بلامحل راهی حبس شده‌اند.


استان‌های بدون زندانی نقفه

مدیرعامل ستاددیه کشور با اعلام اینکه استانهای اردبیل و گلستان و ایلام در سال 93 تنها یک زندانی محکوم به پرداخت نفقه داشتند، گفت: سال گذشته در سطح زندان‌های دو استان‌ خوزستان و چهارمحال و بختیاری اصلا زندانی بدهکار مالی مربوط به نفقه حضور نداشت.
او در تشریح وضعیت استان‌های خاص گفت: در مقابل این آمار از جمعیت یک هزار و 556 نفری زندانیان مهریه استان تهران با 169 زندانی، اصفهان با 163 محکوم و استان خراسان رضوی با مجموع 146 مددجوی مهریه بیشترین آمار را در این زمینه به خود اختصاص داده‌اند.


پیشتاز زندانیان غیرعمد 

مدیرعامل ستاددیه کشور گفت: 2 هزار 559 محکوم مالی آزاد شده در سال گذشته که بیشتر بدلیل صدور چک بلامحل راهی حبس شده بودند، همچنان پیشتاز همه جرائم غیرعمد به شمار می‌روند.
او تهران را با 447 زندانی مالی و سیستان و بلوچستان را با 25 محکوم ناتوان از پرداخت بدهی به ترتیب بیشترین و کمترین استان‌های میزبان این قبیل مددجویان عنوان کرد.


بیشترین جذب منابع مالی 
جولایی بیشترین جذب منابع مالی و جلب مشارکت‌های مردمی را به ترتیب الویت مربوط به استان‌های اصفهان، فارس، خراسان رضوی، قزوین و گیلان دانست و گفت: در بحث پرداخت اعتبار از محل منابع کمک‌های مردمی نیز استان‌های اصفهان، آذربایجان شرقی، فارس، خوزستان و تهران به ترتیب بیشترین مبالغ را به خود اختصاص داده‌اند.

.

ارسال نظر

نام:*
ایمیل:*
متن نظر:
کد امنیتی: *
عکس خوانده نمی‌شود