امروز: پنج شنبه، 1 آذر 1403
10/21 1398

 گروه سایبان - هفته گذشته رئیس کل بیمه مرکزی در حالی وعده پرداخت خسارت های حوادث اخیر را داده است که هنوز جزئیات و میزان پوشش خسارت ها مشخص نیست.

ارسال پیامی ناقص در شرایط ملتهب نه تنها تسکین دهنده درهای جامعه نخواهد بود بلکه با طرح سوالاتی گنگ در ذهن به آشفتگی های ذهنی موجود دامن نیز می زند. هرچند که طراحی و ارسال این سبک پیام ها غالبا توسط تصمیم سازان حوزه ارتباطات صورت می گیرد و ضعف اجرایی آن مستقیما متوجه مقام عالی سازمان نخواهد بود.


سقوط هواپیمای مسافربری اوکراینی سبب شد تا باردیگر مسئولین صنعت بیمه بدون تکمیل گزارشات رسمی اظهار نظرهای غیرقابل اتکا داشته باشند. این در حالی است که یکی از شرکت های بیمه نیز در فاجعه چند روز گذشته کرمان بدون اشاره به جزئیات بیمه نامه و سقف خسارت ها اعلام کرده بود که آسیب دیدگان و جانباختگان تحت پوشش بیمه حوادث این شرکت هستند.

غلامرضا سلیمانی امیری رئیس کل بیمه مرکزی با صدور پیام تسلیتی، در این خصوص نوشته بود: بی تردید هیچ یک از این مصیبت‌ها قابل جبران نیست، اما در راستای تسکین آلام و التیام زخم بازماندگان، صنعت بیمه به سهم ناچیز خود، آمادگی پرداخت خسارات تعهد شده جانباختگان و غرامت مصدومان حوادث و سوانح اخیر را اعلام می‌دارد.


این پیام بدون اشاره به جزئیات بیمه نامه صادر شده و سوالات بسیاری را ایجاد کرد. موضوع اول اینکه حال که در پرونده هواپیمای اوکراینی مشخص شده که علت سانحه خطایی غیر از رفتار فنی عملیات پروازی بوده است آیا پرداخت خسارت از سوی صنعت بیمه موضوعیت دارد و یا دولت باید نسبت به پرداخت غرامت اقدام کند؟


 با توجه به اینکه هواپیما متعلق به کشور اوکراین بوده آیا بیمه این هواپیما به شرکت های ایرانی سپرده شده و یا بیمه گران خارجی این مسئولیت را برعهده داشتند؟

موضوع بیمه حادثه دیدگان و جانباختگان کرمان نیز در حالی مطرح شده که معلوم نیست این بیمه نامه چه پوشش هایی داشته و سقف خسارت های مالی و جانی چقدر بوده است ؟ حق بیمه این قرارداد چقدر بوده و زمان و مکان پوشش این بیمه نامه چطور تعیین شده است؟ آیا فقط آسیب دیدگان در کرمان تحت پوشش هستند یا آسیب های جاده ای مسافران پیرامون این مراسم نیز تحت پوشش قرارداشته است؟ خسارت دیدگان مادی و جانی برای تکمیل پرونده ها باید به کدام مرجع مراجعه کنند ؟ و ...


مسلما همدردی با افکار عمومی در پی بروز فجایع و خسارتهای مالی و جانی یکی از نقاط قوت مدیریتی و سازمانی است اما آسیب اظهارنظرهای عجولانه، احساسی و هیجانی زیبنده مسئولین نیست.

در شرایطی که بیمه ایران بهعنوان بیمه گر این مراسم هنوز جزئیات بیمه نامه حوادث کرمان را برای آسیب دیدگان منتشر نکرده به نظر می رسد که رئیس کل بیمه مرکزی باید خواستار اطلاع رسانی هرچه سریع تر این موضوع به آسیب دیدگان باشد و پس از آن برای ابراز تسلیت دست به قلم شود.

صنعت بیمه همواره در زمان بروز حوادث ناگوار همراه مردم بوده ، اما ضعف اطلاع رسانی و عدم بهره گیری از ابزارهای به هنگام، مهم ترین پاشنه آشیل روابط عمومی در نهاد ناظر است تا جایی که تصمیم گیران در حوزه روابط عمومی با گذشت زمان به عوض بهره گیری از تکنیک های واکنش سریع اطلاع رسانی تنها به فرهنگ سازی های بنیادین بسنده کرده اند. البته رازپول در آینده ای نزدیک در این رابطه به تحلیل این موضوع خواهد پرداخت.

رئیس کل بیمه مرکزی به عنوان مقام عالی سازمانی اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی باید خود به حساسیت های ارتباطی اشراف کلی داشته تا ضعف عملکرد ارتباطی سازمان متبوعش در کارنامه او به یادگار باقی نماند، همان طور که بررسی تاریخی سرنوشت  رئیس اسبق نیز گواه این ادعا است.

.

  1. میهمان
    پاسخ 21 دی 1398 15:08 شهرام تجزیه‌چی
    سلام ظاهرا صنعت بیمه، بنگاه خیریه شده. حتی بدون بیمه‌نامه و دریافت حق‌بیمه هم خسارت پرداخت می‌کند. مگر مسئولیت خطای نیروهای مسلح هم تحت پوشش بیمه قرار گرفته؟ کجا اعلام شده بود شرکت‌کنندگان در مراسم شهید سپهبد سلیمانی تحت پوشش بیمه هستند؟ واضح است اگر هم بیمه‌نامه‌ای باشد بعد از وقوع خسارت، صادر شده وگرنه با سر و صدای زیاد، همه از صدور آن‌ها مطلع می‌شدند.

ارسال نظر

نام:*
ایمیل:*
متن نظر:
کد امنیتی: *
عکس خوانده نمی‌شود