امروز: دوشنبه، 5 آذر 1403
10/28 1395

گروه سایبان -معافیت خدمات و تسهیلات شرکت های لیزینگ در پیش نویس لایحه قانون دائمی مالیات بر ارزش افزوده در حالی اعلام می شود که صنعت بیمه سال ها است که به دنبال این معافیت است و علی رغم اینکه طیف وسیعی از جامعه با بیمه های شخص ثالث سروکاردارند اما همچنان بحث معافیت این رشته از مالیات بر ارزش افزوده در حد طرح باقی مانده است .سوال اصلی این است که آیا دولت می تواند درآمدهای مالیاتی خود از رشته شخص ثالث را برای حمایت از اقشار مختلف جامعه نادیده بگیرد ؟

یکی از اخبار مهم امروز اعلام معافیت خدمات و تسهیلات شرکت های لیزینگ در پیش نویس لایحه قانون دائمی مالیات بر ارزش افزوده توسط انجمن ملی لیزینگ ایران بود که سبب شد سهام این گروه امروز با اقبال بازار روبرو شود.

به گزارش پایگاه خبری رازپول، صنعت بیمه با تولید حق بیمه 85 هزارو 416 میلیارد ریالی در رشته شخص ثالث در سال گذشته بالغ بر 7 هزارو 697 میلیارد و 440 میلیون ریال مالیات بر ارزش افزوده از مردم دریافت کرده است.
بر اساس صنعت لیزینگ که حدودا نقش 20هزار میلیارد ریالی در تامین مالی اقتصادی در کشور دارد از مالیات بر ارزش افزوده معاف می شود و بیمه شخص ثالث که هم نگاه اجتماعی و حمایتی دارد و هم به لحاظ اقتصادی سبب ایجاد آرامش شده همچنان اندر خم یک کوچه مانده.

خبر خوش معافیت مالیاتی لیزینگی ها در جریان معاملات امروز نامه انجمن ملی لیزینگ ایران به شرکتهای این گروه در پیش نویس لایحه قانون دائمی مالیات بر ارزش افزوده، منجر به اقبال بازار به این گروه شد،به طوریکه در برابر تشکیل صف خرید برای بهمن لیزینگ، قیمت سهام شرکت های لیزینگ رایان‌ سایپا، خودروغدیر، ایرانیان و صنعت‌ومعدن‌ رشد کردند و اما لیزینگ‌ ایران‌ از اقبال بهره ایی نبرد و نظاره گر کاهش یک درصدی قیمت شد.

وزیر اقتصاد از ابتدای حضور خود در جایگاه فعلی اش همواره معافیت مالیاتی بیمه ها را وعده داده است . آذرماه امسال بود که با اعلام جزئیات بودجه 96 و حذف نشده مالیات ارزش افزوده از شخص ثالث عبدالناصر همتی اعلام کرد که وزیر اقتصاد مصمم است، موضوع حذف مالیات برارزش افزوده بیمه را به نتیجه برساند.
اما وعده وزیر در حالی وارد سال چهارم پیگیری می شود که در برنامه ششم توسعه و در ماده 4 آمده که به منظور تحقق صرفه جویی در هزینه های عمومی، اصلاح نظام درآمدی دولت و همچنین قطع وابستگی در بودجه سال پایانی برنامه ششم:
1-برقراری هر گونه تخفیف، ترجیح و یا معافیت مالیاتی جدید طی برنامه ممنوع است.

بنابراین با این بند قانون پیگیری معافیت مالیاتی شخص ثالث از ارزش افزوده خوشبینانه به نظر می رسد. حذف مالیات ارزش افزوده از بیمه ها تنها در ید اختیار وزیر است چراکه به لحاظ چارتی هم سازمان امور مالیاتی و هم بیمه مرکزی به نوعی سازمان هایی هستند که وزیراقتصاد نقش تعیین کننده ای در آنها داشته اما تاکنون نتوانسته علی رغم همه هماهنگی ها قانونگذار و نهادهای درگیر در این موضوع را در این زمینه متقاعد کند.سوال بسیار مهم این است که آیا دولت می تواند از درآمد مالیاتی 7 هزارو 697 میلیارد ریالی این بخش که تاکنون در ردیف های درآمدی قرار داشته صرف نظر کند؟

.

ارسال نظر

نام:*
ایمیل:*
متن نظر:
کد امنیتی: *
عکس خوانده نمی‌شود