امروز: جمعه، 2 آذر 1403
11/29 1393

مریم کائید - نسبت خسارت برخی شرکت های بیمه در روزهای پایانی سال رو به  تزاید گذاشته است و بایدمنتظر ماند و دید تا پایان امسال کدام یک از شرکت ها بر روی ابرها قدم می گذارند!


به گزارش ایران و جهان، در تعاریف ساده آماری بیمه آمده است که نسبت خسارت بیمه از حاصل تقسيم خسارت پرداختی به حق بيمه صادره و بر حسب درصد به دست می آید و اين نسبت نشان مي دهد كه چند درصد از حق بيمه ها بابت خسارت خطرهاي تحت پوشش به بيمه گذاران برگشت داده شده يا خواهد شد. اگر در این محاسبه ،‌ هزينه‌ صدور و کارمزد شبکه فروش و هزینه های اداري و کارکنان و سربار،ذخایر فنی و خسارت معوق را در نظر بگیریم عدد حاصل را می توانیم ضریب خسارت بنامیم. 

آمار عملکرد 10 ماهه صنعت بیمه منتشر شد و در این بخش شاهد افزایش نسبت خسارت برخی از شرکت های بیمه بوده ایم.
اگر تنها 5درصد از حق بیمه تولیدی شرکت های بیمه را به عنوان هزینه اداری و تشکیلاتی ،10درصد را حداقل صدور و کارمزد نمایندگان و حدود 20 درصد را به عنوان ذخیره خسارت معوق و سایر ذخایر فنی به نسبت خسارت اضافه کنیم عملیات بیمه گری شرکت های بیمه را میتوان واقعی تر ارزیابی کرد.
به عبارت دیگر عملکرد 10 ماهه صنعت بیمه بیانگر آن است که برخی از شرکت های بیمه که توانسته اند با مدیریت ریسک خسارت ها را در حد معقولی مدیریت نمایند نسبت خسارت قابل کنترلی دارند و در مقابل برخی دیگر از شرکت ها روی ابرها قدم بر می دارند.

به هر حال در مقابل حق بیمه 162.9 هزار ميليارد ريالی ، شركت هاي بيمه حدود 87 هزار ميليارد ريال خسارت به بيمه گذاران پرداخت کردند كه در مقايسه با مدت مشابه سال قبل 22.1 درصد رشد نشان مي دهد که51.6 درصد از خسارتهاي بازار بيمه توسط بخش غيردولتي جبران شد . شركت هاي بيمه نزديك به 14.9 ميليون مورد خسارت به بيمه گذاران پرداخت کردند كه در مقايسه با ده ماهه سال قبل حدود 14.7 درصد رشد داشته است.
42.7 درصد از خسارت هاي بازار بيمه در رشته بيمه شخص ثالث و مازاد پرداخت شده است و 29.9 درصد از خسارتهاي پرداختي به بيمه درمان اختصاص داشت.البته بیمه زندگی 6.4 درصد از خسارت پرداختي بازار بيمه سهم دارد.
طي اين مدت، نسبت خسارت بازار بيمه معادل53.4 درصد بود و در مقايسه با سال قبل 3.7 واحد كاهش نشان داد.

به گزارش ایران و جهان ،از ميان 9 شركت بيمه اي كه در اين مدت سهم عمده از بازار بيمه داشتند (ايران، آسيا، البرز، دانا، پارسيان، كوثر، پاسارگاد معلم وكارآفرين ؛ هر يك داراي سهم بالاتر از 3 درصد و در مجموع84.5 درصد سهم از بازار)، نسبت خسارت دو شركت بيمه دانا و ايران به ترتیب با 65 و 60.5 درصد بالا تر از اين نسبت در بازار بيمه است که با احتساب موارد مندرج در ضریب خسارت این ارقام به بیش از این مقدار افزایش خواهد یافت.ذکر این نکته خالی از لطف نیست که از 26 شرکت بیمه 9 شرکت 84.5درصد سهم بازار را دارند و17 شرکت دیگر 15.5درصد سهم بازار را در اختیار دارند.

نسبت خسارت برخی شركت های بیمه از قبیل سينا، نوين و دي نيز بالاتر از اين ميزان در بازار بيمه است . بیمه سینا با 95.22درصد و بیمه نوین با 76.68درصد و بیمه دی با 59.60درصد بیشترین نسبت خسارت ها را در صنعت دارا هستند. که مسلما با افزایش حداقل های هزینه اداری،ذخایر و ... ضریب خسارت این شرکت ها بیش از مقدار اعلام شده خواهد بود و اثر هزینه ای قابل تامل تری در شرکت ها خواهد داشت.

آمار عملكرد بازار بيمه در ده ماهه سال جاري نشان می دهد که حجم حق بيمه هاي توليدي بازار بيمه با 30.5 درصد رشد نسبت به دورة مشابه سال گذشته به حدود 162.9 هزار ميليارد ريال رسيد که سهم بخش غيردولتي از اين مقدار به 57.6 درصد و بیمه ایران یک تنه 42.4درصد بازار بیمه کشور را از آن خود کرده است .

تعداد بيمه نامه هاي صادره در اين مدت نيز با14.2 درصد رشد نسبت به مدت مشابه سال قبل حدود35.5 ميليون فقره بود. 42.7 درصد حق بيمه هاي توليدي به رشته بيمه شخص ثالث و مازاد اختصاص داشت و 21.1 درصد از حق بيمه هاي توليدي مرتبط با بيمه درمان بود. در این میان سهم بيمه زندگي به حدود9.4 درصد از پورتفوي حق بيمه توليدي بازار رسيد.
بدون شک باید منتظر ماند و دید شرکت هایی که با درآمدهای غیر عملیاتی ناشی از تسعیر ارز،فروش دارایی ها و ... به مدیریت پرداخته اند و یا شرکت هایی که با عدم پرداخت خسارت این نسبت را فعلا کنترل کرده اندبرای درج در صورت های مالی خسارت پرداختی، خسارت معوق و ذخیره ریسک های منقضی نشده را چگونه در صورت های مالی خود افشا خواهند کرد ؟! 

.

ارسال نظر

نام:*
ایمیل:*
متن نظر:
کد امنیتی: *
عکس خوانده نمی‌شود