امروز: جمعه، 2 آذر 1403
09/1 1395

 گروه سایبان - مهلت شرکت های بیمه برای افزایش سرمایه رو به پایان است و مصوبه قبلی هیات وزیران در سال 13911 در خصوص افزایش سرمایه شرکت ها همچنان به قوت خود باقی است. انحراف از اجرای برنامه زمانبدی افزایش سرمایه در برخی شرکت های بیمه دیده می شود و بلاتکلیفی علی رغم پایان مهلت قانونی وعده داده شده وجود دارد. هرچند که با وجود تکلیف نیز تا پیش از این برخی اقدامات موثری در این زمینه نکرده اند.

به گزارش پایگاه خبری رازپول، قانون تاسيس موسسات بيمه غير دولتي در بند سوم اذعان دارد که حداقل سرمايه موسسات بيمه موضوع ماده (۳۶) قانون تاسيس بيمه مركزي ايران و بيمه گري مصوب ۳۰/خرداد/۱۳۵۰براي موسسات بيمه غيردولتي با پيشنهادبيمه مركزي ايران و تائيد وزارت امور اقتصادي و دارائي و تصويب هيات وزيران تعيين خواهد شد. بنابر آخرین تصمیمات هیات وزیران در سال 1391 و در اول مرداد ماه همین سال بنابه پیشنهاد رئیس کل وقت بیمه مرکزی و تائیدیه وزارت اقتصادموضوع افزایش سرمایه بیمه های دولتی در دستور کار قرار گرفت و به استناد بند (۳) ماده واحده قانون تاسيس موسسات بيمه غيردولتي – مصوب ۱۳۸۰ – تصويب کرد که حداقل سرمايه موسسات بيمه موضوع ماده (۳۶) قانون تاسيس بيمه مركزي ايران و بيمه گري – مصوب ۱۳۵۰ – براي موسسات بيمه غيردولتي تغییر کند به گونه ای که حداقل سرمايه پايه براي تاسيس موسسه بيمه مستقيم مبلغ يكهزار ميليارد ريال و براي صدور پروانه فعاليت بيمه اي در هر يك از گروه رشته هاي بيمه اي ،مبالغ زير به حداقل سرمايه پايه اضافه شود :
 این در حالی است که علی رغم تاکید بیمه مرکزی سرمایه شرکت های بیمه در 6 ماهه امسال بنابر اطلاعات مندرج در سایت کدال به قرار زیر بوده است .

بیمه پارسیان برنامه افزایش سرمایه تا 400 میلیارد تومان تا دو سال آینده را در دستور کار دارد

البته هیات وزیران حداقل سرمايه پايه براي تاسيس موسسه بيمه اتكايي را نیز مبلغ چهارهزار ميليارد ريال تعيين کرد.
نکته حائذ اهمیت بند ب این تصویب نامه است که بنابر مفاد این بند موسسات بيمه اي كه قبلا تاسيس شده اند موظفند ظرف چهارسال حداقل سرمايه خود را با اين تصويب نامه منطبق کنند مشروط به اينكه ميزان اين افزايش سرمايه در هر سال حداقل 15 درصد و براساس برنامه زمانبندي مورد تاييد شوراي عالي بيمه باشد .
از آن تاریخ تاکنون 4 سال و 4 ماه می گذرد اما هنوز برخی شرکت های بیمه در این مسیر حرکت نکرده اند .


بیمه مرکزی نیز مصوبه افزایش سرمایه را بنابر تصمیم شورای عالی بیمه در سال 92 به مديران عامل شركتهاي بيمه ملت، پارسيان ،اتكايي ايرانيان ،پاسارگاد،دي ،البرز، آرمان ،آسيا ،توسعه ،كارآفرين ،سينا، معلم، كوثر، ميهن ،ما ،نوين، رازي ،سامان و دانا ابلاغ کرد و در اجراي ماده ۳۶ قانون تأسيس و بند ب تصويب نامه شماره ۱۸۱۰۷۰/ت۴۷۹۰۵هـ مورخ ۱۸/۰۹/۱۳۹۱ هيـئت وزيران ،برنامه زمانبندي افزايش سرمايه آن شركت مصوب جلسه مورخ ۲۲/۰۳/۱۳۹۲ شوراي عالي بيمه جهت اقدام لازم، ابلاغ شد.
در زمان مدیریت قبلی بیمه مرکزی برنامه افزایش سرمایه شرکت ها با جدیت ابلاغ و پیگیری شد اما با ورود ریاست جدید در ابتدای سال جاری در این نهاد موضوع افزایش سرمایه شرکت های بیمه که پاشنه آشیل صنعت بیمه شده بود با تغییر نگرش مواجه شد و قرار به بازنگری موضوع در این خصوص شد.اما مهلت شرکت های بیمه که تا پیش از این آذرماه امسال اعلام شده بود به سرآمده و در این میان نه مصوبه جدیدی آمده و نه برخی شرکت ها به استانداردهای مصوبه قبلی دست یافته اند .
پیش از این بیمه مرکزی اعلام کرده بود که سرمایه شرکت های بیمه باید طبق جدول ذیل اصلاح شود. بنابراین علی رغم اینکه تا پایان سال تقریبا چهار ماه فرصت باقی است سوال اصلی این است که آیا شرکت ها می توانند در این زمینه حرکت کنند؟
بر این اساس 16 شرکت بیمه ای از این برنامه انحراف دارند و معلوم نیست که شورای عالی بیمه که تا پیش از این افزایش سرمایه ها را الزام کرده بود در این خصوص چه تصمیمی اتخاذ خواهد کرد.

.

ارسال نظر

نام:*
ایمیل:*
متن نظر:
کد امنیتی: *
عکس خوانده نمی‌شود